معرفی کتاب؛
فطرت؛ صورت قدسی و حقیقت عرش آدمی
خبرگزاری رسا - کتاب فطرت؛ صورت قدسی و حقیقت عرش آدمی، به قلم زهره نادری نژاد از سوی پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام تهیه شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب فطرت؛ صورت قدسی و حقیقت عرش آدمی اثر زهره نادری نژاد که به همت پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام تألیف شده، بر آن است تا ضمن فراهم آوردن زمینه آشنایی با فطرت انسان، عوامل مؤثر در خمول یا شکوفایی آن را بیان کند.
یکی از آفتهای زندگی انسان امروز، خودباختگی است؛ برای پیشگیری از دچار شدن جوانان به فراموشی و از خودبیگانگی، باید آنان را به سوی فطرت الهی و سرمایه گرانبهای وجودیشان سوق داد، تا با بهرهمندی از این ظرفیت عظیم بر هوای نفسانی فائق آیند و عشق الهی در قلب و جانشان متجلی شود.
در قرآن کریم آیاتی پیرامون اهمیت فطرت مطرح شده، از آن جمله آیه 30 سوره روم است که میفرماید روی خود را با گرایش تمام به حق، به سوی این دین کن، با همان فطرتی که خدا مردم را بر آن سرشته است؛ همچنین در آیه 19 سوره حشر نیز به این مطلب اشاره شده است.
معروفترین روایت در موضوع فطرت از پیامبر صلیاللهعلیهوآله است که می فرماید هرکس خود را بشناسد قطعا پروردگار خود را نیز میشناسد؛ همچنین امیرالمؤمنین علیهالسلام میفرماید خودشناسی سودمندترین معرفت است.
این کتاب دارای پنج فصل است، در فصل اول معنا و ماهیت فطرت در لغت و اصطلاح بررسی می شود و دو دیدگاه منطقی و عرفانی را در این خصوص مقایسه میکند؛ همچنین به تعریف این واژه بر اساس قرآن و روایات میپردازد و در پایان سخنان اندیشمندان را در این موضوع آورده است.
فصل دوم امور فطری را بیان میکند و احکام و ویژگی های امور فطری را تشریح میکند، در بخش دیگر به بیان نمونههایی از تجلیات فطرت از نظر روان شناسان و اندیشمندان الهی پرداخته است، همچنین به مباحثی چون حیاتیابی طبیعت از فطرت، امیدواری در لحظه خطر، گرایش به جمال و زیبایی، حب نفس، در این فصل اشاره شده است.
فصل سوم، عنوان این فصل احتجاب یا خمول فطرت است که در آن عوامل انحراف از فطرت اصلی توضیح داده شده و تنوع و فراوانی هوای نفسانی را به تفکیک در سه قشر خانم ها، آقایان و جوانان بررسی کرده است؛ شئون نفس و دنیاگرایی از جمله مطالب این فصل است.
فصل چهارم به تشریح عوامل مؤثر در شکوفایی فطرت پرداخته است که از جمله آنها می توان به اطاعت و عبادت الهی، توجه به آموزههای الهی و دینی، نیت خالص، علم و عمل، تقوا و ورع، ریاضت، انس با قرآن کریم، توسل به امامان معصوم علیهمالسلام، دعا و یاد الهی، همنشینی با ابرار و اولیای الهی و پرهیز از همنشینی با نااهلان اشاره کرد.
فصل پنجم، در این قسمت کتاب، ثمرات شکوفایی فطرت فهرست شده و هرکدام توضیح داده شده است و در پایان هم به ارائه راهکارهای نظری و عملی برای آسیبزدایی جامعه از خمول فطرت اشاره شده است.
در بخش ضمائم این اثر، نمونه هایی از توسل به امامان معصوم علیهمالسلام و الگوهایی از یاران رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله و امام علی علیهالسلام بیان شده است و در پایان نمونه هایی از نامه های تربیتی، اخلاقی و عرفانی از ائمه معصومین علیهمالسلام برای هموار کردن مسیر پر فراز و نشیب شکوفا سازی فطرت، برای سالکان این راه آورده شده است.
گفتنی است، کتاب فطرت؛ صورت قدسی و حقیقت عرش آدمی در قطع رقعی، 226 صفحه، شمارگان 3000نسخه و به قیمت چهار هزار و سیصد تومان از سوی دانشگاه باقر العلوم علیهالسلام تألیف شده و شرکت چاپ و نشر بین الملل آن را به چاپ رسانده و وارد بازار نشر کرده است./928/ن602/ق
ارسال نظرات