نهمین شماره نشریه رهنامه پژوهش
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شماره نهم نشریه علمی ـ فرهنگی رهنامه پژوهش به همت معاونت پژوهش حوزه های علمیه منتشر شده است.
در بخش گفت و شنود این شماره می خوانید: «سر آغاز»، «اساس تربیت اسلامی بر امر بینالامرین است»، «طلبه باید کسب خودباوری را عبادت بداند»، «خودباوری از صفات انسان های سالم و خود شکوفا است» و «شما چه راهکاری ارائه میدهید».
«مراحل رشد خودباوری»، «9 قدم در مسیر خودباوری»، «مستغنی محتاج»، «کدام نظام تعلیم و تربیت، سبب ایجاد خودباوری میشود» و «سنت علمی حوزه و خودباوری» را در بخش کند و کاو می خوانید.
بخش گشت و گذار شامل این مطالب است: «مدیریت پژوهش در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی»، «توصیف وضعیت آموزشی و پژوهشی مراکز علمی آمریکا»، «گزارشی از فعالیتهای مدرسه علمیه امام صادق (علیهالسلام) قزوین»، «باید بتوانیم تفکر محوری را با تسلیم در برابر حق و استفاده از گذشتگان، جمع کنیم» و «هوش هیجانی».
و در پایان در بخش سیره بزرگان می خوانید: «معرفی جناب شیخ انصاری»، «حکایات و اقوال»، «آسیبشناسی الگوگیری از مفاخر اسلامی»، «نگاهی به شیخ انصاری از دریچه فرائد و مکاسب» و«چگونه به رسائل رسیدیم».
در این شماره در بخش معرفی جناب شیخ میخوانیم: «شیخ انصاری 18 ذیالحجه 1214 هجری قمری در دزفول به دنیا آمد، پدرش شیخ محمد امین از مبلغان و مروجان شریعت و از نوادگان جابر بن عبدالله انصاری و مادرش بانویی پرهیزکار و دختر یکی از عالمان شهر بود.
شیخ انصاری در سن 18 سالگی به همراه پدرش به عراق سفر کرد و در کربلا خدمت سید مجاهد رسید و بنا به پیشنهاد او چهار سال در کربلا ماند و از محضر عالمانی چون سید مجاهد و شریفالعلمای مازندرانی بهره برد، سپس به نجف رفت و در درس مرحوم شیخ موسی کاشفالغطاء شرکت کرد و پس از مدتی دوباره به دزفول بازگشت، در سال 1240 هجری قمری در راه سفر به مشهد چهار سال در کاشان ماند و از محضر ملا احمد نراقی بهره برد، دو سال نیز در مشهد زیست و در سال 1249 همزمان با ریاست صاحب جواهر، راهی نجف شد.»
در بخش حکایات و اقوال درباره ویژگی شیخ انصاری آمده است: «روزی مادر شیخ به وی اعتراض میکند و میگوید، با این همه وجوهاتی که شیعیان از اطراف نزد شما میآورند چرا برادرت منصور را بیشتر رعایت نمیکنی و به او مخارج کافی نمیدهی؟ شیخ بیدرنگ کلید اتاقی را که وجوهات شرعی را در آن میگذاشت به مادرش میدهد و میگوید «هر قدر صلاح میدانی از این اموال به فرزندت بده، اما جواب آن هم در قیامت با خودت».
در ادامه دارد که مادر شیخ وقتی خود را در محذور بزرگی دید، گفت: «خیر هیچگاه برای رفاه چند روزه پسرم، خود را در قیامت گرفتار نمیکنم»، شیخ مراقب بود که آخرتش را فدای دنیای دیگران نکند و با این رفتار، به مادرش هم این نکته را یادآور شد.
در بخش دیگری از حکایات و اقوال به نقل از امامخمینی (رحمةالله علیه) آمده است: «زندگی شیخ انصاری را هم شنیدهاید که چه وضعی داشته است در زهد... اگر نبود آن وضع نمیتوانست آن شاگردهای بزرگ را تربیت کند و نمیتوانست آن کتابهای ارزنده را تحویل جامعه بدهد».
نهمین شماره نشریه علمی ـ فرهنگی رهنامه پژوهش به صاحب امتیازی معاونت پژوهش حوزه های علمیه و مدیر مسؤولی سید علی عماد در 80 صفحه با قیمت 1500 تومان منتشر شده است./907/ن602/ق