کنفرانس روزجهانی زن مسلمان در اتریش برگزار شد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کنفرانسی با عنوان"روز جهانی زن مسلمان"با حضور بیش از 150 تن از مسلمانان مقیم اتریش از ملیتهای مختلف از سوی موسسه آموزش اسلامی اهل بیت(ع) (ILA) و با مشارکت مرکز اسلامی امام علی(ع) و حمایت رایزنی فرهنگی ایران در یکی از سالنهای شهر وین برگزار شد.
حسن گونش مسوول موسسه آموزش اسلامی اهل بیت(ع) (ILA) به معرفی موسسه مزبور و فعالیتهای آن پرداخت و گفت: موسسه "ایلا" بیشتر برای آشنا ساختن نسلهای جدید و جوانان و نوجوانان با دین مبین اسلام بویژه مکتب اهل بیت(ع) تشکیل شده و برنامههای آن غالباً به زبان آلمانی اجرا میشود.
وی افزود: آموزش احکام اسلامی، عقاید و تاریخ اسلام و برگزاری کنفرانس در موضوعات اسلامی مانند سمینار گرامیداشت میلاد حضرت فاطمه زهرا (ع) از جمله برنامههای این موسسه است که همه ساله برگزار میشود.
گونش به برگزاری بازارچههای خیریه جهت یاریرسانی به مسلمانان و برگزاری نمایشگاه عکس و تصویر از قیام مردم مسلمان اشاره کرد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری مقدم رییس و امام مرکز اسلامی امام علی(ع) گفت: ریشه همه گرفتاریهای بشر امروز در دو نکته است اول فقدان عقلانیت و خردورزی، دوم فقدان معنویت.
خانم شیروان اکیجی (Sirvan Ekice) نماینده سابق مجلس ایالتی وین و عضو سابق شورای شهر وین گفت: در سال 1958 تنها 800هزار مسلمان در اروپا زندگی میکردند ولی در حال حاضر تعداد مسلمانان اروپا به 20 میلیون نفر بالغ میشود و این جمعیت نه به عنوان مهاجران مسلمانان بلکه مردم اروپایی مسلمان مطرح هستند.
وی در ادامه سخنرانی خود با عنوان "وضعیت مسلمانان در اتریش" ، گفت: پس از واقعه 11 سپتامبر ضربات سنگینی به وجهه مسلمانان در جهان از جمله اروپا وارد شد و موضوعی که امروزه در محافل سیاسی و اجتماعی غرب مطرح میباشد مساله همگرایی مسلمانان با جوامع غربی است که به اعتقاد آنان این موضوع علیرغم سعی و تلاش فراوان نهادهای دولتی وخصوصی توفیق چندانی نداشته است.
اکیجی افزود: سه موضوع تدریس دروس اسلامی در مدارس، کفن و دفن مسلمانان طبق آئین اسلام و روسری زنان مسلمان از موضوعات اساسی در جامعه اتریش است. پوشش اسلامی در مدارس، دانشگاهها و بیمارستانهای اتریشی آزاد میباشد و طبق نظرسنجی در سال 2009 تعداد 64 درصد زنان مسلمان اتریش پوشش اسلامی را رعایت میکردند و این در حالی است که این آمار در همان سال در کشور آلمان تنها 27درصد بود.
در حاشیه این مراسم، برنامهها و فعالیتهای دیگری نیز انجام شد از جمله بازارچه خیریه، میزکتاب، نمایشگاه عکس از فعالیتهای بانوان مسلمان و همچنین نصب احادیثی به زبانهای عربی و آلمانی از پیامبر اکرم (ص) و حضرت فاطمه (س). همچنین به منظور ترویج و تحکیم حجاب اسلامی به دختران کودک و نوجوان هدایایی از قبیل مقنعه و روسری اهدا شد./994/ب102/د