۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۸
کد خبر: ۱۶۷۸۸۷
وزیر ارشاد:

بازدید رهبر انقلاب، سران سه قوه و مسؤولین بیانگر رسالت سنگین نمایشگاه‌ کتاب است

خبرگزاری رسا - آیین قدردانی از دست‌اندرکاران برپایی بیست‌وششمین نمایشگاه ببن‌المللی کتاب تهران در 31 اردیبهشت در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی برگزار شد.
وزير ارشاد

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از  ایبنا، حسینی در مراسم قدردانی از دست‌اندرکاران برپایی بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: هدف از برگزاری این مراسم، تشکر و سپاس هم از خداوند متعال به دلیل دادن توفیق برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و هم تشکر از دست‌اندرکاران برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی است.

وی با استناد به آیات قرآن کریم و با بیان این‌که اگر انسان ناسپاس باشد، دیگر نباید منتظر لطف الهی باشد، گفت: تنها با تمسک به کتاب است که می‌توان مراتب علم را پشت سر گذاشت. در زمان امام جواد علیه السلام فرقه‌های مختلفی وجود داشت که باعث ایجاد تشدد فکری شده بودند؛ به‌گونه‌ای که مامون با برگزاری جلسات مناظره همواره سعی می‌کرد بر آن حضرت فائق آید در صورتی که امام جواد علیه السلام به دلیل دارا بودن مقام والای علمی و معنوی در جایگاه پاسخ می‌ایستادند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: آمار، فعالیت‌ها و برنامه‌های ارایه شده از بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، سرمایه و تجربه گران‌بهایی برای برپایی هر چه بهتر دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب تهران محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم نمایشگاه کتاب تهران سال به سال بهتر برگزار شود، باید وقفه‌ای در انجام فعالیت‌های این رویداد بزرگ فرهنگی رخ ندهد. نگاه ما باید به افق‌های دور دست باشد و به آن‌چه که انجام داده‌ایم، اکتفا نکنیم.

حسینی افزود: بازدید مسوولان کشور، سران سه قوه، نمایندگان مجلس و در راس آن‌ها مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب تهران و قدردانی آن‌ها از دست‌اندرکاران برپایی این نمایشگاه، بیانگر رسالت سنگین در برپایی هر چه باشکوه‌تر نمایشگاه‌ کتاب تهران در سال‌های آینده است.

این مقام مسوول بیان کرد: بدون تردید باید برای برپایی هرچه شایسته‌تر نمایشگاه کتاب تهران از تجربیات موجود در سایر کشورها و نظرات اندیشمندان و صاحب‌نظران حوزه کتاب و کتابخوانی بهره‌مند شویم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: فعالیت‌های نمایشگاه کتاب تهران نباید به 10 روز محدود شود بلکه باید در طول سال برای برپایی بهتر این نمایشگاه برنامه‌ریزی صورت بگیرد و فعالیت‌ها پیگیری و اطلاع‌رسانی شوند تا همگان در جریان امور مربوط به نمایشگاه قرار بگیرند.

حسینی با بیان این‌که کار فرهنگی تعطیل‌پذیر نیست، عنوان کرد: ستاد نمایشگاه کتاب تهران باید در طول سال فعال باشد و نیازهای این رویداد بزرگ فرهنگی را جمع‌آوری و در راستای رفع آن‌ها قدم بردارد.

وی با اشاره به ضرورت توسعه فعالیت‌های فرهنگی در کشور توضیح داد: رونق کتاب و کتابخوانی در کشور تنها وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه باید همه دستگاه‌های حکومتی و وزارتخانه‌ها در برپایی نمایشگاه کتاب تهران با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بسیج شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش گفت: در این راستا از همه هنرمندان، اندیشمندان، فرهیختگان و نخبگان سایر کشورها دعوت می‌کنیم به نمایشگاه کتاب تهران بیایند و از نزدیک با تازه‌های نشر و فعالیت‌های این رویداد بزرگ فرهنگی آشنا شوند.

حسینی افزود: از همه افرادی که از برنامه‌ها و فعالیت‌های نمایشگاه کتاب تهران نقد می‌کنند نیز تشکر می‌کنیم؛ چرا که آن‌ها نقاط ضعف این نمایشگاه را ناصحانه و دلسوزانه بیان می‌کنند. نقد این عزیزان به‌ویژه نقدهایی را که همراه با راهکار باشند به دیده منت می‌پذیریم. حتی نقدهایی را که با هدف تخطئه فعالیت‌های نمایشگاه کتاب تهران ارایه می‌شوند مشروط بر واقعی بودن و ارایه راهکار قبول می‌کنیم.

این مقام مسوول ادامه داد: متاسفانه برخی رسانه‌ها، مطبوعات و خبرگزاری‌ها سوگند یاد کرده‌اند تنها نقاط ضعف فعالیت‌ها و برنامه‌های نمایشگاه کتاب تهران را بیان کنند. این مراکز خودشان دچار نوعی تحجر و جمود هستند که تنها خودشان را می‌بینند و تمایلی به دیدن افرادی که در رقابت فکری با آن‌ها برآمده‌اند، نیستند. هیچ امیدی به آن‌ها نیست و تنها برای آن‌ها تاسف می‌خوریم.

وی در ادامه سخنانش گفت: این سودجویان، نمایشگاه کتاب تهران با این عظمت را  نمی‌بینند اما به حاشیه‌ها می‌پردازند و تنها یک روی سکه را می‌بینند و حرف‌هایی را مطرح می‌کنند که هیچ پایه و اساسی ندارند. البته اغلب این تفرقه‌ها ریشه در غرب دارد و دائم افراد ساده لوح را برای تخریب فعالیت‌های فرهنگی ایران ترغیب می‌کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با استناد به روایتی از امام جواد علیه السلام با اشاره به افرادی که به دنبال خوشبختی در دنیا و آخرت هستند، اظهار کرد: مومن نیازمند توفیق الهی است. انسان نباید هیچگاه مغرور شود و اگر نصیحتی را مطرح می‌کنند، بپذیرد و همواره متذکر خود باشد.

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اسماعیلی، رییس بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و برخی مسوولان دست‌اندرکار برپایی بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اهدای لوح تقدیر تشکر و قدردانی کردند./998/د102/ق

ارسال نظرات