کتابخانه عمومی حجربن عدی در روستای ام الطمیر افتتاح شد
به گزارش خبرگزاری ر سا به نقل از نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مراسم افتتاح کتابخانه عمومی حجر بن عدی در روستای ام الطمیر از توابع شهرستان اهواز با حضور آیت الله حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام حسینی مدیر کل امور استانها و انجمن های نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مسئولین استانی و شهرستانی، اصحاب رسانه و عموم مردم این روستا برگزار شد.
لفته منصوری، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، در مراسم افتتاح کتابخانه عمومی حجر بن عدی در روستای ام المطمیر، با بیان اینکه با افتتاح این کتابخانه تعداد کتابخانه های استان به 188 باب افزایش یافت، گفت: تا اسفند سال گذشته 173کتابخانه ها در استان فعالیت می کرد که در 6 ماه نخست سال جاری 15 کتابخانه اعم از نهادی و مشارکی در خوزستان افتتاح شد.
وی با اشاره به اینکه امسال یک جهش مطلوبی در تعداد، کیفیت و زیربنای کتابخانه های عمومی استان داشتیم، افزود: دلیل این امر حضور علمای بزرگ و حمایت ها و نگاه مثبت آنها از این اماکن فرهنگی است که همواره به عنوان نهادی تأثیرگذار از آن نام می برند و دوم حضور مؤثر قشر فرهیخته کتابداران و تلاش و فعالیت در این عرصه است.
منصوری تصریح کرد: کتابخانه حجربن عدی، نخستین کتابخانه روستای ام المطمیر است؛ که توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در مساحت950 متر مربع و با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی احداث و به اداره کتابخانه های عمومی واگذار و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد و اداره کل کتابخانه های عمومی تجهیز شده و کتابدار آن از اهالی روستا می باشد.
منصوری، ابراز امیدواری کرد که با همکاری اهالی روستا و نیروهای مؤثر در روستا جریانی فرهنگی و تأثیرگذار در این منطقه ایجاد شود، اضافه کرد: شهرستان اهواز دارای 33 کتابخانه است که 18 درصد از کل کتابخانه های استان را شامل می شود و به ازای هر 43 هزار نفر یک کتابخانه فعالیت میکند.
وی زیربنای کل کتابخانه های عمومی اهواز را 19 هزار و 878 مترمربع عنوان کرد و ادامه داد: تعداد کل کتاب های موجود در کتابخانه های اهواز 398 هزار و 333 جلد معادل 20 درصد کل کتاب های استان است و به ازای هر 100 نفر 38 جلد کتاب وجود دارد که امیدواریم با کمک نهاد کتابخانه های کشور سهمیه بیشتری به خوزستان گیرد.
وی با بیان اینکه از هر 100 نفر اهوازی 3 نفر عضو کتابخانه هستند که این رقم باید کاهش یابد، اذعان داشت: کتابخانه ها یک مرکز فرهنگی و خانواده محور هستند که مورد نیاز همه اعضای خانواده است و قرآن کریم و دین مبین اسلام بر مطالعه مفید که به ارتقای عقلانیت، ایمان، تقوا کمک می کند و مورد نظر مقام معظم رهبری نیز می باشد، تأکید شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه متوسط مطالعه کلان شهرهای کشور 94 دقیقه است، عنوان کرد: بر اساس آمار مطالعه سال 91، اهواز در میان 8 کلانشهر کشور با 82 دقیقه مطالعه کتب های چاپی، الکترونیکی، روزنامه، قرآن و ادعیه و... رتبه ششم را بعد از شیراز، تهران، قم، کرج، اصفهان داراست.
در ادامه حجت الاسلام حسینی، مدیر کل امور استان های نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به مسأله علم آموزی و مطالعه در میان مردم به ویژه فرزندان که امانتی الهی محسوب می شوند، تأکید دارد، گفت: اولین سنگر و مرکز فرهنگی مساجد هستند و پس از مسجد و حسینه، کتابخانه ها می توانند در ارتقای سطح بینش افراد اثرگذار باشند.
وی با اشاره به اینکه برخی معتقدند کتابخانه و مدرسه به مسجد و حسینه اولویت دارند چرا که هم از بعد ساخت و ساز و هم نیاز علمی ما در این مراکز جستجو می شود، تصریح کرد: این توفیق در نظام جمهوری اسلامی ایجاد شده که محروم ترین مناطق کشور به کتابخانه های عمومی مجهز می شوند.
وی با اشاره به اینکه باید در حفظ، حراست و پاسداری از شأن و نزول کتابخانه ها بکوشیم و آن را به عنوان یک فرهنگ در کشور نهادینه کنیم، افزود: در نظام جمهوری اسلامی تعداد کتابخانه ها در 4 سال گذشته 5 برابر و در دولت نهم و دهم نسبت به دوره های قبل 2 برابر شده است.
حجت الاسلام حسینی، خاطر نشان کرد: نهاد کتابخانه های عمومی به کمک و اهتمام خیرین جهت ساخت و تجهیز کتابخانه به شدت نیازمند است و امیدواریم با حضور خیرین در این عرصه امکاناتی برای استفاده بیشتر عموم مردم از این مراکز فرهنگی ایجاد شود.
آیت الله محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اهواز در مراسم افتتاح کتابخانه عمومی حجر بن عدی در روستای ام المطمیر، با تقدیر و تشکر از دست اندرکاران احداث این کتابخانه، گفت: گام های خوبی در جهت توسعه کمی و کیفی کتابخانه های عمومی در استان برداشته شده و افتتاح 15 کتابخانه در 6 ماه رقم استثنایی است.
وی تعداد کتابخانه های عمومی اهواز را با توجه به اینکه 25 درصد جمعیت استان را تشکیل می دهد کم دانست و تصریح کرد: اهواز نه تنها در بحث کتابخانه بلکه در همه امور مورد غفلت واقع شده که نیاز است مسئولان به این موضوع رسیدگی و نسبت به پیشرفت استان در همه زمینه ها تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه روستای ام المطمیر با یک هزار خانوار و بیش از 5 هزار نفر جمعیت باید به شهر تبدیل و مشکلات مردم آن حل شود، اضافه کرد: حسن انتخاب این کتابخانه با عنوان حجر بن عدی که از سوی اهالی نامگذاری شده، نشان دهنده فهم، درک آنان و پیروی از مذهب تشیع است.
آیت الله حیدری، با بیان اینکه حجر بن عدی؛ عالم، زاهد، از صحابه مجاهد در راه خدا و از اصحاب ویژه و بامعرف و بصیرت امیرالمؤمنین علیه السلام بود، اذعان داشت: ولایت مداری حجر بن عدی باعث دشمنی معاویه و در نهایت شهادت ایشان شد و این عمل منشأ ظهور مذاهب بسیاری از جمله وهابیت شد./998/د102/ق