با شرکت در مراسم عزاداری شهر و روستا را به غلغله و ولوله درآورید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، جریان نهضت کربلا، نه برای رهیافت به منطقه امتناع است و نه اکتفاء به هجرت صغرا و جهاد اصغر یا بسنده نمودن به هجرت وسطا و جهاد اوسط است، بلکه کوشش برای پیروزی در هجرت کبرا و جهاد اکبر است که در این هدف والا، حضرت حسینبنعلی علیهما السلام کاملا کامیاب شد. چنین امام همامی، چونان سیدالشهدا علیهالسلام جامع جهان کبیر و صغیر، مسجود ملک و عقل و قبله ملک و ملکوت و مطاف ناسوت و جبروت امکانی (نه وجوبی) است.
این کتاب از «طلیعه، پیشنوشتار و سه جام با عناوین: رسالتهای معرفتی کربلا، رسالتهای عملی (اجرایی) کربلا و بلانوشان کربلا» جمعآوری شده است. در طلیعه این کتاب آمده است: «اسلام احکامی دارد که جهت پیمودن راه الهی کارآمدند و حکمتهایی دارد که جهت وصول به مقصد و شهود مقصود سودمندند. آنچه به عنوان رهتوشه در اسلام یاد میشود، برای رساندن مسافر به مقصد است. و آنچه به عنوان شهود قلبی ذکر میگردد، برای نیل به مقصود و رؤیت آن با قلب شاهد است؛ برجستهترین مقصد، بارگاه قرب الهی و برترین مقصود، معرفت شهودی پروردگار است.»
جام اول با عنوان رسالتهای معرفتی کربلا شامل جرعههای «شناخت جایگاه امامت، شناخت امام علیهالسلام، شناخت حقمداری جهان، شناخت بنیان فکری نهضت حسینی، شناخت پیامهای نهضت حسینی، شناخت ارزش و بیارجها و شناخت دفاعی و فراگیربودن نهضت» است.
در جرعه «شناخت بنیان فکری نهضت حسینی علیهالسلام» میخوانیم: «قیام حسینی همانند نهضت دیگر اولیای الهی بر اساس حق انجام گرفت. دیگران میپنداشتند که در نظام طبیعت ضعیف پایمال است و قوت و ضعف را هم در محور طبیعت و ماده ارزیابی میکردند و میپنداشتند که هر موجودی از امکانات مادی برخوردار باشد نیرومند و هر فاقد امکانات مادی ضعیف است و برهمین مبنا نظامها را استوار و حکومتها را تأسیس میکردند.»
یازده جرعه با نامهای «امربه معروف و نهی از منکر، تأسیس نظام اسلامی، اجرای عدالت اجتماعی، هدایت مردم و حمایت آنها، تطهیر مردم، دستیابی به پیشوایی مردم، ایثار و ایستادگی تا شهادت، حرکت بر پایه دانش تکلیفآور، تقویت عزم عملی، رفتار جوانمردانه و احیای دفینههای عقلی مردم» از جرعههای جام دوم با نام «رسالتهای عملی (اجرایی) کربلا» است.
جام سوم که بلانوشان کربلا نام گرفته به جرعههای «بزرگی و دشواری مصائب کربلا، فضیلت گریستن بر امام حسین علیهالسلام، جایگاه و شرافت حائر حسینی، رخدادهای مکه تا کربلا و رخدادهای کربلا» پرداخته است.
در رابطه با رهنمودهایی به عزاداران سالار شهیدان علیهالسلام آمده است: «بزرگداشت عزاداری سالار شهیدان سند شرف جامعه انسانی به ویژه ایران اسلامی است و باید آن را مایه فخر خود دانست و حفظ کرد. با قصد خالص و برای رضای حضرت حق در عزاداری شرکت شود، تا گوشهای از دین ما به امام حسین علیهالسلام و کربلا ادا گردد. به شکل کوشا و فراگیر در مراسم عزاداری اهل بیت علیهمالسلام به ویژه عاشورا شرکت شود، به گونهای که از نوجوانان و جوانان گرفته تا بزرگسالان و پیران، هر کدام به اندازه توان خود شرکت کنند و شهر و روستا را به غلغله و ولوله درآورند که خدا میداند که ثواب این کار چه اندازه بزرگ است.»
قابل ذکر است، چاپ چهارم کتاب کوثر کربلا نوشته حضرت آیتالله جوادی آملی در 376 صفحه و با شمارگان 3000 نسخه و به قیمت 10000 تومان به همت انتشارات اسراء به بازار نشر عرضه شده است./992/پ202/ق