نگاهی به کتاب گامی به سوی زندگی به سبک اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب کتاب گامی به سوی زندگی به سبک اسلامی «زندگی مشترک» از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ویژه مردادماه 1392 و به قلم محسن عباسی ولدی چاپ و روانه بازار شده است.
موضوعات این کتاب در 27 گام طبقهبندی شده است که برخی از آنها به این شرح است: «اهمیت یادگیری قواعد زندگی مشترک»، «هدف زندگی را فراموش نکنیم»، «نشانه موفقیت در زندگی مشترک چیست»، «قراردادن یک معیار ثابت در زندگی»، «پر نگهداشتن کانون خانه از معنویت»، «قراردادن خود در جایگاه مشخص هستی»، «تلاش برای شناخت روحیات و حساسیت ها»، «همانطور برخورد کنیم که»، «شکارچی عیبهایمان باشیم»، «انتقادپذیری»، «محبت روح زندگی» و «خوشخلقی، محور زندگی».
در ذیل موضوعی با عنوان اهمیت یادگیری قواعد زندگی مشترک میخوانیم: «در زیر سقف کبود این آسمان، نهادهای اجتماعی فراوانی وجود دارد؛ مدرسه، دانشگاه، بازار و ...؛ ما در این میان، نهادی که بیش از همه در پیشگاه خداوند محبوب است، نهاد خانواده میباشد. از همین رو است که ازدواج به عنوان تشکیلدهنده خانواده، محبوبترین پیوند و طلاق به عنوان بر همزننده این نهاد، از مبغوض ترین این حلال ها است».
شکارچی عیبهایمان باشیم یکی دیگر از موضوعاتی است که در این کتاب به چشم میخورد و شامل مطالبی اینچنین است: «یکی از اولین گامهای اصلاح، اصلاح عیوب خویش است. اولین مرحله از این اصلاح شناخت عیبها است که از سودمندترین شناختها است.عدم شناخت کافی نسبت به عیبهای خویش نشانه اوج جهالت است.البته برای اینکه عیبها را بشناسیم باید بدنبال عیبهای خویش باشیم؛ یعنی نگاه ما نسبت به خودمان باید عیبجویانه باشد.
در این صورت است که عیبهای خود را پیدا میکنیم. پس باید از خود آغاز کرد. مشغولشدن به عیبهای خویش علاوه بر اینکه رکن اصلی رسیدن به کمالات انسانی است، موجب میشود عیبهای دیگران برای انسان قابل تحملتر شود. در مواجهه با عیبهای خویش نباید با دید تساهل و تسامح پیش رفت؛ یعنی نباید از کنار عیبهای خود به راحتی گذشته و آن را دستکم بگیریم؛ در حالی که همان عیب را اگر در دیگری ببینیم، به راحتی نمیتوانیم تحمل کنیم».
«صداقت رکن زندگی»، «احترام متقابل»، «درک متقابل؛ زمینه تفاهم»، «اعتدال در تمام مسائل زندگی»، «نظافت و آراستگی»، «تأمین فضایی شاد در خانواده»، «ایجاد فرهنگ گفتو گو»، «شاکربودن و پرهیز اکید از مقایسه»، «سرزنش ممنوع»، «سوءظن ممنوع»، «قهر ممنوع»، «صبر، سرمایه زندگی»، «عذرخواهی و پذیرش عذر»، «مدارا و رفق»، «ایجاد فرهنگ گذشت» و«مشاوره، پشتیبانی مطمئن» از دیگر موضوعات مطرحشده در این کتاب است.
سرزنش ممنوع عنوان یکی دیگر از موضوعات کتاب گامی به سوی زندگی به سبک اسلامی است، که ذیل ان میخوانیم: «به جز معصومین(علیهمالسلام) باقس انسانها کم یا زیاد دارای نقصهایی هستند که باید در مسیر زندگی آنها را برطرف کنند.
یکی از عواملی که باعث می شود عیب ها و نقصها معضل زندگی شده و آن را به تلخی بکشاند، اخلاق زشت سرزنش است، سرزنش یا به عبارت خودمانی تر سرکوفتزدن، نه تنها مشکلی را حل نمی کند؛ بلکه موجب تشدید مشکلات پیشین یا ایجاد مشکلات جدید می شود. سرکوفت به قدری زشت است که حتی نسبت به کسی که گناهی را مرتکب شده، روا دانسته نشده است.
یکی از آثار سرزنش آن است که انسان در همین دنیا به آنچه دیگری را به جهت آن سرزنش کرده مبتلا میشود. کسی که دیگران را سرزنش میکند، به سرزنش خداوند در دنیا و آخرت مبتلا میشود. یادمان باشد که یکی از اصلی ترین عوامل توقف یا برونرفت زندگی، تحریک حس لجاجت در یکی از دو طرف یا هر دو است. یکی از عوامل ایجاد روحیه لجاجت در همسر، همین سرزنش است».
کتاب کتاب گامی به سوی زندگی به سبک اسلامی «زندگی مشترک» از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ویژه مردادماه 1392 و به قلم محسن عباسی ولدی با شمارگان 5000 نسخه به قیمت 6000 تومان در 158 صفحه منتشر شده است./907/ن601/ع