۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۶
کد خبر: ۲۶۳۵۷۴
مُبدع طرح نذر کتاب مطرح کرد؛

اگر مردم وارد جریان جنگ نمی‌شدند، سرنوشت جنگ رقم نمی‌خورد/ سهم خواهی عده‌ای مسؤول دولتی در داستان دفاع مقدس

خبرگزاری رسا ـ رییس انتشارات هزاره ققنوس، گفت: عده‌ای فکر می‌کنند سرنوشت جنگ را دولت رقم زد، در حالی‌که اگر مردم وارد جریان جنگ نمی‌شدند، سرنوشت جنگ رقم نمی‌خورد، امروز ما شاهد نوعی سهم خواهی از سوی عده‌ای مسؤول دولتی و برخی افراد در بخش خصوصی نسبت به داستان دفاع مقدس هستیم.
حاجي آبادي

 

رضا حاجی آبادی، رییس انتشارات هزاره ققنوس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: به نظر من ادبیات جنگ آن‌طور که باید و شاید تاثیر خود را بر جامعه نگذاشته است، زیرا اگر بخواهیم هشت سال دفاع مقدس را یک چهارم از حیات طیبه انقلاب اسلامی خودمان در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که در حوزه نشر رقمی بسیار پایین به موضوع دفاع مقدس پرداخته شده است.

وی با انتقاد از کیفیت پایین آثار منتشر شده، افزود: رشادت‌هایی که توسط رزمندگان در دوران جنگ انجام شد، در کتاب‌های پایداری نمود پیدا نکرده است و علی‌رغم تاکید رهبر معظم انقلاب بر نگارش قصه جنگ، هنوز ما نتوانسته‌ایم واقعیات جنگ را به نسل بعدی منتقل کنیم.

رییس انتشارات هزاره ققنوس با اشاره به کم‌کاری‌های صورت گرفته توسط دست اندرکاران حوزه فرهنگ، تصریح کرد: در سال‌های گذشته افرادی که در حوزه ادبیات پایداری و به طور کل ادبیات داستانی مشغول به کار بودند، نتواستند ادبیات جنگ و دفاع مقدس را به خوبی بازگو کنند.

حاجی آبادی با بیان این مطلب که عده‌ای فکر می‌کنند فرهنگ دفاع مقدس یک فرهنگ دولتی است، خاطر‌نشان کرد: عده‌ای فکر می‌کنند سرنوشت جنگ را دولت رقم زد، در حالی‌که اگر مردم وارد جریان جنگ نمی‌شدند، سرنوشت جنگ رقم نمی‌خورد، امروز ما شاهد نوعی سهم خواهی از سوی عده‌ای مسؤول دولتی و برخی افراد در بخش خصوصی نسبت به داستان دفاع مقدس هستیم.

مُبدع طرح نذر کتاب، ضمن اشاره به امکان تعامل از سوی دولت و مردم در حوزه ادبیات جنگ، گفت: اگر دولت کار مدیریت را انجام دهد و اجرای کار را به مردم بسپارد، بسیاری از کارها ممکن می‌شوند، اما اتفاقی که امروز شاهد آن هستیم، مباشرت دولت در بخش‌های مختلف، اعم از وزارت فرهنگ و ارشاد و سایر نهاد‌ها و ارگان‌های دولتی در حوزه نشر است، فعالیتی که نه تنها به حمایت از متولیان واقعی ادبیات جنگ نمی‌پردازد، بلکه غالبا هیچ ارتباطی با وظیفه ذاتی این نهاد‌ها نیز ندارد.

رییس جشنواره پایداری، گفت: متاسفانه ما شاهد هستیم که عده‌ای از عزیزان در حوزه ادبیات از درآمد شخصی خود برای حوزه دفاع مقدس خرج می‌کنند و علی‌رغم این زحمات، هنوز این سرداران فرهنگی که عمدتا از وضع معیشتی خوبی نیز برخوردار نیستند، نه تنها از سوی دولت حمایت نمی‌شوند، بلکه حتی یادی از آنان نیز نمی‌شود.

ناشر برگزیده ادبیات جنگ، با بیان این مطلب که نهاد‌های دولتی باید کار را به متولیان اصلی حوزه ادبیات دفاع مقدس بسپارند، افزود: نهاد‌های دولتی باید از این افراد حمایت کنند و مانعی در مقابل آنان نباشند، زیرا اگر از دست اندکاران واقعی ادبیات حمایت شود، خود این افراد توانایی این کار را دارند که حوزه فرهنگ و به‌خصوص دفاع مقدس را به جایگاه واقعی آن برسانند.

حاجی آبادی در پایان ضمن تشریح فعالیت‌های پیش روی انتشارات هزاره ققنوس، خاطر‌نشان کرد: امسال نیز مانند سال‌های قبل، جشنواره داستان کوتاه پایداری برگزار می‌شود، ضمنا جشنواره شعر کوتاه نیز همانند دوره‌های قبل برگزار خواهد شد، چاپ کتاب پایداری سال 93 نیز که مجموعه ‌ای از آثار برگزیدگان جشنواره پایداری است به پایان رسیده و آماده عرضه در بازار نشر است و حدود 10 عنوان کتاب در حوزه شعر و ادبیات جنگ علاوه بر آثار متعددی که در سال‌های گذشته در این حوزه توسط هزاره ققنوس منتشر شده، آماده چاپ است./856/ت302/ق

ارسال نظرات