تاریخ اجتماعی ایران در عصر آل بویه
به گزارش خبرگزاری رسا، نویسنده در این کتاب کوشیده است به شیوهای توصیفی و تا حدودی همدلانه و پدیدارشناسانه ساختار جامعۀ آل بویه و پیوندها و روابط اجتماعی آن را واکاوی کند و تصویری نسبتاً روشن از آن به دست دهد.
دو مفهوم مهم وفاداری و رهبری در این پژوهش معنا یافته و از حد دولت و حکومت فراتر رفته و جوانب مختلف زندگی اجتماعی مردمان ایران و عراق را در قرنهای چهارم و پنجم هجری دربر گرفته است.
این کتاب در پی آن است تا ساختار اجتماعی غرب ایران و جنوب عراق را در قرنهای دهم و یازدهم میلادی توصیف کند و گزارشی به دست دهد از تعهدات اجتماعیای که این ساختار را پدید میآورند.
پارادایمی که نویسنده در این کتاب مختصر به دست داده چنان دقیق و مدلّل است که میشود آن را دربارۀ سراسر تاریخ اجتماعی و فرهنگی ایران و از جمله تاریخ معاصر آن به کار گرفت.
نام اصلی این کتاب «وفاداری و رهبری در ادوار آغازین جامعهی اسلامی» است، اما چون موضوع اصلی آن حکومت آلبویه و اوضاع اجتماعی قلمروهای آن (شامل نواحی مرکزی و غربی ایران و منطق شرقی و مرکزی عراق امروزی) است، عنوان ترجمه به « تاریخ اجتماعی ایران در عصر آل بویه» تغییر یافته است تا برای خواننده ایرانی رساتر و ملموستر باشد.
وفاداری اکتسابی، وفاداری گروهی و عدالت، سلطنت و شکل جامعه عناوین فصل های این کتاب را تشکیل میدهند.
کتاب تاریخ اجتماعی ایران در عصر آل بویه، ترجمه محمد دهقانی در 235 صفحه و بهای 175000 ریال در 1394 منتشر شده است./907/د102/ق