ادامه اختلافات شدید اروپاییان بر سر تقسیم پناهندگان
به گزارش خبرگزاری رسا، نشریه آلمانی اشپیگل در گزارشی نوشت: با وجود مخالفت کشورهای شرق اروپا قرار است بر اساس تصمیمات وزرای کشور این اتحادیه حدود 120 هزار پناهنده در اروپا تقسیم شوند.
با این حال حزب سوسیال مسیحی آلمان سیاست انزوا و محاصره مجارستان در قبال پناهندگان را به عنوان الگو ارزیابی کرده و از آن حمایت کرد.
حزب سوسیال مسیحی آلمان در بحران پناهندگان بر جبهه گیری و رویارویایی تاکید دارد.
"هورست سهوفر"، رییس حزب سوسیال مسیحی آلمان شدیدا به مدیریت بحران دولت آلمان انتقاد وارد کرده و از مرکل خواست که به قانون و نظم در سیاست پناهندگی متعهد باشد.
وی همچنین گفت: آلمان با پذیرش پناهندگان، قوانین اتحادیه اروپا را به صورت گسترده لغو کرده است. دولت در حال حاضر به طور کامل کنترل این مسئله را از دست داده است.
در این میان "منفرد وبر" رییس حزب محافظه کار مردم اروپا نیز خواستار نظارت بر مرزهای خارجی اتحادیه اروپا برای جلوگیری از هجوم پناهندگان شده و در این باره اظهار داشته است که مرزهای اتحادیه اروپا باید به شدت تحت نظارت قرار گیرد. این طور نمی تواند باشد که امروز پناهندگان در شمار صدها هزار نفر و بعضا کاملا کنترل نشده از مرزهای اروپایی عبور کنند. باید حصار های بیشتری وجود داشته باشد.
وی همچنین گفت: اگر حمایت از مرزها بهبود نیابد اتحادیه اروپا باید فرماندهی را به عهده گرفته و به صورت قاطعانه عمل کند.
وبر همچنین ازاقدامات نخست وزیر مجارستان در قبال پناهندگان که در مرزهای خود حصار کشیده و ارتش را برای جلوگیری از ورود پناهندگان در مرزهایش مستقر کرده است حمایت کرد.
نخست وزیر مجارستان روز دوشنبه در پارلمان از اقدامات کشورش برای جلوگیری از هجوم پناهندگان در برابر انتقادها حمایت کرده و پناهندگان را یک خطر وحشیانه ارزیابی کرد و گفت: خیلی ها می گویند که حصارکش در اطراف مرزها راه حل خوبی نیست چرا که همه را به این کار وا می دارد اما دقیقا این راه حل مسئله است.
رییس جمهوری چک نیز ابراز امیدواری کرد که در نشست روز چهار شنبه سران اتحادیه اروپا روی این تصمیم اکثریت برای تقسیم 120 هزار پناهنده در اروپا صرف نظر شود.
نخست وزیر اسلواکی که از دیگر مخالفان این تصمیم اتحادیه اروپا است از یک دستور دیکته شده سخن گفته و تصریح کرد که ترجیح می دهد رویکرد نقض قرار داد اروپایی را در پیش گیرد تا اینکه از این تصمیم تبعیت کند. وی تهدید کرد که نشست سران اتحادیه اروپا را تحریم می کند.
قرار است امشب سران اتحادیه اروپا در بروکسل درباره بحران پناهندگان گفتگو کنند.
به گزارش روزنامه "دی ولت" بلافاصله قبل از شروع این نشست مشخص شد که کمیسیون اتحادیه اروپا می خواهد به 40 مورد نقض قرارداد اروپایی از طرف 19 کشور عضو این اتحادیه رسیدگی کند. این انتقاد به این کشورها وارد است که قوانین پناهندگی موجود اروپایی را به اندازه کافی اجرایی نکرده اند. ظاهرا کشورهای آلمان، اتریش فرانسه، ایتالیا اسپانیا، هلند و مجارستان از جمله کشورهایی هستند که متهم به نقض قراردادهای اروپایی در مسئله پناهندگان هستند.
"فدریکا موگرینی"، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز درباره از دست رفتن اعتبار اتحادیه اروپا در سایه مسئله پناهندگان هشدار داده است.
روزنامه "دی ولت" درباره جزئیات توافق وزرای کشور اتحادیه اروپا برای تقسیم پناهندگان این گونه نوشت که اینکه کدام کشور چه تعداد پناهنده راباید بپذیرد همچنان مشخص نیست. تقسیم حدود 120 هزار پناهنده در سراسر اروپا به مناقشه سختی بین کشورهای اتحادیه اروپا تبدیل شده است و بخصوص کشورهای شرق اروپا مخالف این مسئله هستند./982/ب101/د