مخالفت کلیسای بلغارستان با ورود مهاجران مسلمان
به گزارش خبرگزاری رسا، در حالی که بسیاری از سیاستمداران اروپایی از تهدید مهاجران مسلمان برای ریشههای مسیحی اروپا سخن میگویند، کلیسای ارتدکس بلغارستان نیز اعلام کرد که این کشور نباید مهاجران مسلمان را بپذیرد.
گفتههای کلیسای ارتدکس بلغارستان در چنین زمانی که اروپا شاهد افزایش اسلامهراسی است نشان از سیاستهای تبعیضآمیز بر پایه دین دارد.
کلیسای ارتدکس بلغارستان همچنین از دولت این کشور خواست که دیگر به هیچ پناهجوی مسلمانی اجازه ورود به این کشور را ندهد و از یک «تهاجم» جلوگیری کند.
گرچه بسیاری از پناهجویان به ویژه سوریها که از فقر و درگیری فرار کرده و به یونان رسیده بودند با کنار گذاشتن بلغارستان از طریق کشورهای همسایه یعنی مقدونیه و صربستان به سمت اروپای شمالی میروند، عدهای از سوریها، افغانها و عراقیهایی که از ترکیه آمدهاند به مرزهای جنوب شرقی بلغارستان رسیدهاند.
کلیسای ارتدکس بلغارستان در وبسایت خود گفت: به پناهجویانی که تاکنون به سرزمین مادری ما آمدهاند، کمک میکنیم اما دولت دیگر به هیچ وجه نباید مهاجر جدیدی را بپذیرد.
این کلیسا که ادعا میکند 80 درصد جمعیت بلغارستان پیرو آن هستند، همچنین اعلام کرد که این موج مهاجران شبیه یک تهاجم است.
این کلیسا افزود: مشکلات کشورهای این مهاجران باید از سوی کسانی که آن را ایجاد کردهاند حل شود و مردم بلغارستان با محو شدن هویتشان نباید بهای آن را بپردازند.
حدود 13 درصد جمعیت بلغارستان مسلمانان هستند که یا ترکتبار و یا تازهمسلمانان بلغارستانی هستند. بلغارستان در سال 1989، کمی پیش از سقوط کمونیسم متهم به پاکسازی قومی مسلمانان این کشور شد که در نتیجه آن حدود 360 هزار مسلمان بلغارستانی به ترکیه پناه بردند. نیمی از آنها پس از برپایی دموکراسی در بلغارستان دوباره به کشور خود بازگشتند.
احزاب راست افراطی در اروپا پناهجویانی را که به این قاره پناه بردهاند «تروریست»، «بمب ساعتی» و «تهاجم اسلامی» خطاب میکنند که باعث ورشکستگی این کشورها و از بین رفتن ریشههای مسیحی آنها خواهند شد.
«بویکو بوریسو»، نخستوزیر بلغارستان نیز روز جمعه نسبت به موج مهاجران ابراز نگرانی کرد و گفت: من میترسم و مردم بلغارستان نیز میترسند. ما مسیحی هستیم و آنها مسلمان هستند.
پیش از این نیز دیگر مقامات اروپایی سخنان تبعیضآمیز مشابهی در مورد مهاجران مطرح کرده بودند./982/ب101/د
منبع: ایکنا