۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۵
کد خبر: ۲۹۸۶۲۴

معرفی سری سوم آثار جدید دانشگاهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

خبرگزاری رسا ـ در ادامه انتشار دیجیتال کتاب‌های مرجع دانشگاهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، سری سوم آثار جدید دانشگاهی منتشر شد.
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي

 

به گزارش خبرگزاری رسا، بنا بر اعلام مهندس پهلوانی رئیس فناوری اطلاعات پژوهشگاه  علوم و فرهنگ اسلامی و در ادامه انتشار دیجیتال کتاب‌های مرجع دانشگاهی پژوهشگاه، سری سوم آثار جدید دانشگاهی شامل: درآمدی بر الزامات تحول در حوزه علمیه روحانیت تهدید‌ها و فرصت‌ها، روحانیت و انقلاب اسلامی، روحانیت و تجدد، روش شناسی دانش سیاسی در تمدن اسلامی، قانون گذاری در نظام جمهوری اسلامی، قواعد فقه سیاسی، مبانی اندیشه سیاسی در آیات مکی، نظارت بر قدرت در فقه سیاسی منتشر شد.

 

1. درآمدی بر الزامات تحول در حوزه علمیه روحانیت تهدید‌ها و فرصت‌ها / رضا عیسی‌نیا / پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

نگارنده این کتاب بر این باور است که روحانیت، نهادی است که دارای ساختار و کارکردهایی مختص به خود است. این کارکردها را می‌توان به دو دسته کلی(سنتی و موقعیتی)تقسیم کرد. کارکردهای موقعیتی روحانیت، به آن دسته از وظایف و کارکردها اشاره دارد که برحسب موقعیت‌های تاریخی آفریده می‌شوند.

جهت دانلود نرم‌افزار
کلیک نمایید.

 

2. روحانیت و انقلاب اسلامی(مجموعه مقالات ) / عبدالوهاب فراتی / پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی

این کتاب از سه بخش کلیات، روحانیت، فعالیت‌ها و کارویژه‌ها و روحانیت، مسائل و راهبردها تشکیل یافته است که در بخشی از مقدمه آن به قلم عبدالوهاب فراتی، دبیر کمیته علمی همایش روحانیت و انقلاب اسلامی می‌خوانیم: «روحانیت به دلیل نقشی که در تمدن نص محور ما به عنوان مفسران دین دارد، از جایگاهی معنوی و برتر نسبت به سایر نهادهای مدنی برخوردار است».

جهت دانلود نرم‌افزار
کلیک نمایید.

 

3. روحانیت و تجدد: با تاکید بر جریان‌های فکری - سیاسی حوزه علمیه قم / عبدالوهاب فراتی / پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی

تأکید بر این مطلب که روحانیت حوزه علمیه قم به یکباره نمی تواند از سنت گذشته خود ببرد ، ما را قانع می‌سازد فهم کنونی او را از تجدد با تأکید بر آن و در امتداد آن تفسیر کنیم.قم قلب مذهب تشیع است وهر آنچه در این شهر اتفاق می‌افتد اهمیّت ملی دارد که این مطلب از روایات نقل شده از ائمه معصومین علیهم السلام فهمیده می شود.تأسیس حوزه علمیه بود که به این شهر چهره فکری سیاسی بخشید.منتها نه در پناه حمایت حکومت سلطنتی بلکه در تقابل با آن ، البته تقابلی که در آغاز به ستیز با آن انجامید وبه فرورفتگی روحانیت وبی علاقگی اش به جهان پیرامون منجر گردید

جهت دانلود نرم‌افزار
کلیک نمایید.

 

4. روش شناسی دانش سیاسی در تمدن اسلامی / داود فیرحی / پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی

این اثر متشکل از مجموعه مقالاتی درباره «روش شناسی اندیشه سیاسی در نظام تمدنی اسلام است». روش شناسی علم ابزاری ای است که به اعتبار شرایط امکان ان، از دو لحاظ محدودیت دارد:

 

الف)نسبت با نوع معرفت شناسی

ب)نسبت با ماهیت موضوع.

 

بدین سان از یکسو کوشش برای فهم ماهیت معرفت شناسی مسلمانان در دوره میانه تاریخ اسلام و از سوی دیگر ماهیت سیاست و اندیشه سیاسی در این دوره، درآمدی ضروری بر مطالعه روش شناسی اندیشه سیاسی در اسلام دوره میانه است که نویسنده در مقدمه این اثر به بررسی آنها می پردازد.

 

از این رو نویسنده به بررسی ارتباط روش شناسی با معرفت شناسی، هندسه دانایی در دوره میانه اسلام، نظام فطرت، ضرورت وحی و نبوت، بنیاد شرعی عقل و فلسفه، بنیاد عقلی فلسفی شریعت و نسبت روش شناسی با ماهیت امر سیاسی می پردازد.

 

در ادامه مطلب و در فصلهای بعدی مباحثی همچون طبقه بندی دانش سیاسی در جهان اسلام، روش شناسی فقه سیاسی اهل سنت، روش شناسی فقه سیاسی شیعه، روش شناسی کلام سیاسی، روش شناسی سیاسی در حکمت مشاء، روش شناسی در حکمت اشراق، روش تفکر سیاسی در حکمت متعالیه، روش شناسی سیاست نامه نویسی، روش شناسی در جامعه شناسی سیاسی، مکتب تاریخ نگاری مسعودی و روش شناسی اندیشه سیاسی در فلسفه غرب تمدن اسلامی آورده شده است.



جهت دانلود نرم‌افزار
کلیک نمایید.

 

5. قانون گذاری در نظام جمهوری اسلامی آسیب‌ها و بایسته‌ها( پژوهش و گفت و گو ) / ابراهیم شفیعی سروستانی / پژوهشکده فقه و حقوق

تاکنون در سومین دهه استقرار نظام اسلامی در ایران، ضروری است که با هدف به ثمر نشاندن گفتمان جدیدی که انقلاب اسلامی در عرصه حیات فردی و اجتماعی انسان ها مطرح کرد و هم چنین تکمیل نظریه ارزشمند امام راحل؛ در زمینه تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت، آسیب‌ها و چالش‌هایی که نظام جمهوری اسلامی در زمینه قانون‌گذاری و اداره جامعه براساس موازین اسلامی با آنها روبه رو است، بررسی و برای حل آنها چاره‌جویی شود.

جهت دانلود نرم‌افزار
کلیک نمایید.

 

6. قواعد فقه سیاسی / روح الله شریعتی / پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی

به کارگیری قواعد فقهی به دلیل عمومیت و عدم نیاز به واسطه در دست­یابی به حکم شرعی، که گستره زمان، مکان و غیر آن را با تغییرات و تحولات زیادی مواجه می­کند، می­تواند به تسریع در پاسخ­گویی به حوادث واقعه و در نتیجه تحولی شگرف در فقه سیاسی بینجامد.

جهت دانلود نرم‌افزار
کلیک نمایید.

 

7. مبانی اندیشه سیاسی در آیات مکی / عبدالقادر حامد تیجانی / پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی

تبیین و استنباط و استخراج اندیشه سیاسی از آیات مکی قرآن موضوع این نوشتار است. مطالب و موضوعات کتاب حاضر برای دانشجویان رشته‌های علوم سیاسی و الهیات مفید است. نگارنده در فصل اول پس از تعریف مفهوم اندیشه سیاسی این نکته را یادآور می‌شود که رابطه بین جامعه و سیاست و عنوان جامعه سیاسی و مسایل آن در حوزه بررسی اندیشه سیاسی قرر دارد. وی در اینجا مبانی اندیشه سیاسی اسلام را با توجه به مضامن آیات مکّی پی گرفته چراکه این آیات تصویری از آداب و رسوم و عقاید مردم مکه در زمان پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ترسیم می‌کند.

جهت دانلود نرم‌افزار
کلیک نمایید.

 

8. نظارت بر قدرت در فقه سیاسی / سید سجاد ایزدهی / پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی

کتاب «نظارت بر قدرت در فقه سیاسی » با عنایت به مبانی فقه سیاسی ، مسئله نظارت بر قدرت را مد نظر قرار داده و علاوه بر توضیح گونه های نظارت، اصل پاسخ گویی حکومت به مرم را در نقطه مقابل الهی بودن حکومت ندانسته وراهکارهایی را در مراحل چهار گانه نظارت (کسب، اعمال، توزیع و گردش قدرت) ارائه کرده است.

 

جهت دانلود نرم‌افزار کلیک نمایید./998/د101/ق 

منبع: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی 

ارسال نظرات