پس از حملات پاریس نگرش تیره و تاری نسبت به اسلام در فرانسه به وجود آمده است
به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد: بر خلاف واکنش افکار عمومی مردم فرانسه به حملات ماه ژانویه به روزنامه شارلی ابدو که منجر به کشته شدن 17 نفر شد، پس از حملات تروریستی روز جمعه به نظر میرسد هیچ درخواست عمومی بزرگی برای اعلام همبستگی با مسلمانان وجود ندارد. هیچ تظاهراتی انجام نشده و تنها چند درخواست مطرح شده است که در آن به متفاوت بودن ماهیت اسلام با حملات تروریستی اشاره شده است.
در عوض، یک ترس قابل لمس حتی همراه با خشم در جامعه فرانسه وجود دارد و آن هم در شرایطی است که فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه وضعیت فوق العاده را تمدید کرده و خواستار تغییر قانون اساسی برای مقابله با تروریسم شده است. این واقعیت تا حد زیادی گفته نشده ولی با این حال روشن است که فرانسه سکولار همواره رابطه پیچیدهای با جامعه مسلمانان داشته ولی در شرایط کنونی این رابطه به سوی بی اعتمادی آشکار و حتی خصومت و دشمنی پیش میرود.
این تغییر نگرش بیشتر به این خاطر وسوسه انگیز است که دولت برای تثبیت و تحکیم جای پای خود از نظر سیاسی تلاش میکند و جایگاه خود را به شدت از سوی حزب جبهه ملی در خطر میبیند، حزبی که به شدت مخالف سیاستهای مهاجرت است.
اظهارات مقامهای رسمی فرانسه نیز نشانگر این تغییر موضع است. مقامهای فرانسوی خواستار برسی وضعیت مساجد، تمدید وضعیت فوق العاده و محدود کردن تعداد مهاجرانی شدهاند که هر سال وارد خاک این کشور میشوند.
مانوئل والس نخست وزیر فرانسه نیز روز شنبه در سخنانی گفت: فرانسه باید همه امامهای جماعت تندرو و افراطی را از این کشور اخراج کند.
فرانسه طی سالهای اخیر تعداد زیادی از آنها را اخراج کرده است ولی این حملات متوقف نشده و بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ریشه اصلی این حملات در جنگ سوریه است نه در مساجد فرانسه.
در عین حال تغییر نگرش افکار عمومی جامعه فرانسه نسبت به مسلمانان تاحدی قابل مشاهده است و این مساله در مراسم گرامیداشت قربانیان حوادث تروریستی پاریس بین مسلمانان و غیر مسلمانان مشهود بود. نگرانی در بین مسلمانان فرانسه نیز قابل لمس است.
رییس یک گروه اسلامی در حومه پاریس در این باره گفت: همه امامهای جماعت فرانسه نگران هستند. ما در تلاش هستیم تا وضعیت به وجود آمده را مدیریت کنیم.
به نظر میرسد ترس و بدگمانی فراگیر شده است. افکار عمومی مردم فرانسه نسبت به اسلام تیره و تار شده است. سایه عمیق اختلاف که پیش از این گروهها و احزاب سیاسی فرانسه را از هم جدا میکرد، اکنون این گروهها را بر سر اینکه چگونه با تهدید تروریستی مقابله کنند، به یکدیگر پیوند داده است. این احزاب حتی در زمینه نوع برخورد با جامعه مسلمانان نیز در حال متحد شدن با یکدیگر هستند./982/ب101/د