۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵
کد خبر: ۳۱۱۶۷۹
مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران:

نمایشگاه‌های استانی کتاب پاسخگوی نیاز مردم هستند

خبرگزاری رسا ـ مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در آستانه برگزاری سیصدمین نمایشگاه استانی کتاب در خوزستان گفت: نمایشگاه‌های استانی کتاب، پاسخگوی نیاز مردم هستند.
رسا، اميرمسعود شهرام‌نيا، مديرعامل مؤسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران

 

به گزارش خبرگزاری رسا، امیرمسعود شهرام‌نیا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، درباره اهداف تأسیس این مؤسسه گفت: مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در راستای سیاست‌های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مبنی بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین اقشار مختلف جامعه و با هدف تمرکز فعالیت‌های نمایشگاهی وزارت متبوع، در اوایل دهه 1370 تأسیس شد. برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نمایشگاه‌های استانی کتاب و حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب از جمله اقدامات این مؤسسه بوده است.

 

شهرام‌نیا افزود: به دلیل این‌که بسیاری از علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی در استان‌های کشور، امکان بهره‌مندی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را ندارند و از سوی دیگر به علت وجود ضعف در شبکه توزیع مناسب کتاب، برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب تلاشی برای پاسخگویی به نیاز موجود و برطرف کردن این خلأ است. هنوز برخی از استان‌های کشور فاقد کتابفروشی‌های به‌روز هستند و نمایشگاه‌ها امکان دسترسی آسان به تازه‌های نشر را فراهم می‌کنند. برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در این استان‌ها به دنبال ایجاد شور و نشاطی در حوزه کتاب و کتابخوانی است. همان‌طور که برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب در تهران نیز همین هدف را دنبال می‌کند.

 

وی عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب در استان‌ها یک گردهمایی و مانور فرهنگی با محوریت کتاب است. این تجربه در اغلب کشورهای دنیا نیز دنبال می‌شود، نه تنها تعداد نمایشگاه‌های کتاب را کم نکرده‌اند بلکه افزایش داده‌اند. به عنوان مثال در ایتالیا به‌جای یک نمایشگاه، شاهد برپایی چندین نمایشگاه در سطح بین‌المللی هستیم. همین‌طور است در روسیه که حداقل دو نمایشگاه مهم هر ساله در این کشور برگزار می‌شود.

 

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران درباره افزایش کیفیت برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب گفت: برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در تمام 23 سال گذشته با فراز و فرودهایی مواجه بوده است. در سال‌های اول، با توجه به حمایت‌های خوبی که از ناشران می‌شد همه ناشران بزرگ کشور حضور داشتند. اما در سال‌های اخیر با کاهش حمایت‌ها، افزایش تخفیف اجباری برای ناشران و سوگیری‌هایی که نسبت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشت، بسیاری از ناشران مطرح کشور در نمایشگاه‌های استانی کتاب شرکت نمی‌کردند. از دو سال قبل تخفیف اجباری را از بیست درصد به 10 درصد کاهش دادیم، سعی کردیم در استان‌ها در حد مقدورات حمایت‌ها و امکاناتی را ایجاد کنیم، عدالت را در انتخاب ناشران رعایت کردیم و در عین حال سعی کردیم تعامل بیشتری با ناشران داشته باشیم تا در نتیجه به مرور شاهد استقبال ناشران مطرح از نمایشگاه‌های کتاب استانی باشیم. البته هنوز جای کار برای حضور برخی دیگر از ناشران مطرح و عرضه کتاب‌های مورد نظر مخاطبان وجود دارد که امیدوارم با تعامل همراه با اعتماد با ناشران به وضعیت مطلوب‌تر برسیم.

 

 شهرام‌نیا درباره برگزاری نمایشگاه‌های منطقه‌ای کتاب به عنوان یک فعالیت جدید، گفت: ظرفیت برخی از نمایشگاه‌ها از سطح استان فراتر رفته است و توانسته نظر مخاطبان استان‌های مجاور را نیز جلب کند که از جمله این موارد، نمایشگاه کتاب تبریز است که ویژگی‌های قابل توجهی دارد. امسال همزمان با نمایشگاه کتاب تبریز، نمایشگاه کتاب دفاع مقدس و نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال نیز برگزار شد ضمن این‌که محوریت برنامه‌های جنبی نیز موضوع احیای دریاچه ارومیه بود تا عملاً این رویداد تبدیل به یک جشنواره فرهنگی و هنری شود. این ظرفیت در استان‌های فارس، اصفهان، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی نیز وجود دارد.

 

مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران افزود: به اعتقاد بنده در حداقل پنج استان این ظرفیت وجود دارد تا نمایشگاه‌ها به صورت ملی و حتی با وجود ناشران کشورهای همسایه و خارجی به صورت منطقه‌ای یا بین‌المللی برگزار شود. خوشبختانه با توجهی که از سوی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع کتاب و کتابخوانی وجود دارد و اهتمامی که معاون امور فرهنگی در این باره دارند امیدوارم در آینده نزدیک، نمایشگاه‌های این استان‌ها به یک جشنواره فرهنگی و هنری فرا استانی تبدیل شوند.

 

وی در پایان سخنان خود درباره ایجاد تغییرات در برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب در سال آینده گفت: آیین‌نامه برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب در حال بازبینی و بررسی است که از تشکل‌های نشر نیز دعوت کرده‌ایم نظراتشان را مطرح کنند. قطعاً اصل برگزاری نمایشگاه‌ها استمرار خواهد یافت. امیدوارم در شش ماه ابتدایی سال آینده، پس از بررسی‌های جدی، نواقص احتمالی موجود برطرف شود و تغییراتی را نیز در جهت افزایش کیفیت مد نظر قرار خواهیم داد. ضمن این‌که حمایت بیشتر از کتابفروش‌ها را نیز در دستور کار خود قرارداده‌ایم.

 

سیصدمین نمایشگاه استانی کتاب به همت مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 30 دی‌ماه در اهواز برگزار می‌شود./998/د102/ق 

منبع: مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران

ارسال نظرات