۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶
کد خبر: ۳۱۲۶۸۳

کتاب «زندان موصل» خاطرات علی‌اصغر رباط جزی منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ کتاب «زندان موصل» خاطرات علی‌اصغر رباط‌‌جزی، اسیر آزاد‌ه‌ای که بیش از هشت سال در اردوگاه‌های مختلف یک، دو، سه و چهار موصل بوده، به تازگی منتشر شد.
کتاب «زندان موصل» خاطرات علي‌اصغر رباط جزي

 

به گزارش خبرگزاری رسا، جواد کامور بخشایش، نویسنده کتاب «زندان موصل» درباره این اثر گفت: خاطرات علی‌اصغر رباط‌‌‌جزی، اسیر آزاد‌ه‌ای که 10 سال در اردوگاه‌های مختلف یک، دو، سه و چهار موصل بوده را در بردارد.

 

وی ادامه داد: علی‌اصغر رباط‌‌جزی شخصیت ویژه‌ای دارد، وی قبل از انقلاب اسلامی با راهنمایی «محمود ضیاء بشر حق» از گروه منصورون وارد مبارزات سیاسی شد و به زندان افتاد. پس از آزادی از زندان ساواک دوباره فعالیت‌های سیاسی را ادامه داد و اوایل سال 57 در حین مبارزات سیاسی مجروح شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان فعال عقیدتی به فعالیت‌های مذهبی ادامه داد و با شروع جنگ تحمیلی در حالی که فقط سه ماه از ازدواجش گذشته بود، عازم میدان نبرد شد و در اولین اعزام در عملیات محرم به اسارت درآمد تا اینکه 26 مرداد 69 به میهن اسلامی بازگشت.

 

کامور بخشایش افزود: رباط‌جزی در اسارت نیز شخصیتی فرهنگی و معلمی دلسوز برای سایر اسرا بود و زیر شکنجه و عذاب بعثی‌ها نیز به مبارزات فرهنگی خود ادامه می‌داد.

 

وی در بیان ویژگی‌های اصلی این کتاب عنوان کرد: حواشی این کتاب به نوعی دایرةالمعارف اسارت است و اطلاعات جامعی را از زندان، اردوگاه‌های موصل و شخصیت‌های دوران اسارت بیان می‌کند. به عبارت دیگر حواشی این اثر منبعی برای شناسایی تاریخ دوران اسارت محسوب می‌شود.

 

کامور بخشایش با بیان اینکه برای نگارش «زندان موصل» 50 جلسه مستمر مصاحبه با شخصیت اصلی کتاب داشته است، گفت: همراه با رباط‌‌جزی به روستای دوران کودکی و زادگاه وی رفتم که روستای دورافتاده‌ای در سبزوار است. روستای رباط‌‌جزی 47 شهید را تقدیم ارزش‌های دفاع مقدس کرده که در این کتاب تلاش شده این شهدا نیز معرفی شوند.

 

نویسنده کتاب به یکی از منابع اصلی کتاب اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از منابع اصلی کتاب مصاحبه با همسر رباط‌جزی است که از بخش‌های خواندنی کتاب به شمار می‌رود و اطلاعات جالبی را از نحوه ازدواج آنها و سختی‌های انتظار ارائه می‌دهد. نامه‌های رد و بدل شده میان این زن و شوهر در ایجاد انگیزه مقاومت در هر دو موثر بوده و حتی یکی از این نامه‌ها را یکی از ائمه جماعات در منبر قرائت کرده است.

 

وی با بیان اینکه حواشی کتاب «زندان موصل» تاریخ شفاهی موصل را ارائه می‌کند، گفت: هشت فصل اصلی کتاب به دروازه‌های اول تا هشتم نام‌گذاری شده‌اند و هر دروازه نمادی از یک مرحله از زندگی است تا اینکه به دروازه هشتم یعنی آرامش منتهی می‌شود.

 

کتاب «زندان موصل» تولید دفتر ادبیات و هنر انقلاب اسلامی است که به تازگی توسط سوره مهر منتشر شده است./907/د102/ق

منبع: سوره مهر

ارسال نظرات