۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۵
کد خبر: ۴۴۴۶۰۲

گزارشی از معضل بیگانگی اسلام در «آریزونا» آمریکا

یکی از بزرگترین تصورات نادرست در مورد اسلام، هم در ایالت «آریزونا» و هم در سراسر آمریکا، این است که اسلام یک چیز «بیگانه» و جدید برای آمریکا تلقی می‌شود.
مسلمانان آمریکا

به گزارش خبرگزاری رسا، مسلمانان در آمریکا ناگزیرند بار سنگین برچسب تروریسم را که تصورات مردم نسبت به اسلام؛ دین صلح و تنوع، را شکل می‌دهد، تحمل کنند. «جانی مارتین»، ساکن شهر «میسا» در ایالت آریزونا که دو سال پیش مسلمان شده است، می‌گوید: نمی‌توان اسلام را درون یک جعبه گذاشت و به آن برچسب زد.

مسلمانان در آریزونا و سراسر آمریکا مانند بقیه مردم هستند. آن‌ها هم در صف‌های سوپرمارکت‌ها می‌ایستند و هم به پای صندوق‌های رأی می‌روند؛ هم لیبرال دارند و محافظه‌کار و سبک زندگی و افکار و عقاید آن‌ها متنوع است.

به گزارش ایکنا، گرچه مسلمانان بارها تأکید کرده‌اند که اقدامات تروریستی خشونت‌آمیز گروه‌های تروریستی مانند داعش منعکس‌کننده آموزه‌های صلح‌آمیز قرآن نیست، مسلمانان آریزونا نیز مانند دیگر نقاط آمریکا با افزایش اسلام‌هراسی و تبعیض‌ها و حملات مواجه هستند.

تصورات نادرست در مورد مسلمانان

تخمین زده می‌شود که تعداد مسلمانان در ایالت آریزونا حدود 50 تا 60 هزار نفر باشد؛ اما برآورد تعداد دقیق آن‌ها کار آسانی نیست.

عمران صدیقی، رییس شعبه شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی(CAIR) در آریزونا گفت: به‌طور کلی مسلمانان در آریزونا پذیرفته شده هستند. با وجود این، ما در شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی دو یا سه بار در هفته گزارش‌هایی از تبعیض علیه مسلمانان دریافت می‌کنیم و این درحالی است که بسیاری از موارد اسلام‌هراسی اصلاً گزارش نمی‌شوند.

وی گفت: یکی از بزرگترین تصورات نادرست در مورد اسلام، هم در آریزونا و هم در سراسر آمریکا، این است که اسلام یک چیز «بیگانه» و جدید برای آمریکا تلقی می‌شود درحالی‌که اسلام از روز نخست بخشی از آمریکا بوده و بسیاری از اولین مهاجران آمریکا مسلمان بوده‌اند.

صدیقی گفت: تظاهرات ضداسلامی سال گذشته مقابل مرکز اسلامی «فینیکس» نقطه اوج اسلام‌هراسی این ایالت بود. این تظاهرات ضداسلامی با حضور 200 معترض که پلاکاردهای ضداسلامی در دست داشتند و برخی از آنان مسلح بودند، در اعتراض به حمله تروریستی داعش به تگزاس برگزار شد.

تمایلات سیاسی مسلمانان آریزونا

مسلمانان هم مانند دیگر گروه‌های دینی دیدگاه‌های سیاسی مختلفی دارند اما اکثر آن‌ها به نفع دمکرات‌ها رأی می‌دهند.

نظرسنجی‌های سال 2011 نشان می‌دهد که حدود 70 درصد مسلمانان آمریکا به سمت حزب دمکرات تمایل بیشتری دارند، در‌حالی‌که 11 درصد نیز موافق جمهوری‌خواهان هستند.

آینده اسلام در آریزونا

برخی مسلمانان می‌گویند که روزنه‌های امیدی در نحوه نگرش غیرمسلمانان نسبت به پیروان اسلام وجود دارد.

هنگامی‌که محمد علی کلی(قهرمان بوکس جهان) درگذشت؛ احترامی که مردم آمریکا برای او به عنوان یک شخصیت برجسته مسلمان می‌گذاشتند، برای مسلمانان آمریکا بسیار خوشایند بود و برای مدت کوتاهی تسکین‌دهنده روابط بود.

بسیاری از مسلمانان آریزونا در تلاش هستند تا ضمن رد هرگونه ارتباط میان اسلام و جنایات داعش و سایر گروه‌های تروریستی، پیروان دیگر ادیان را کنار هم بیاورند تا همه بتوانند با ادیان یکدیگر بیشتر آشنا شوند.

عمران صدیقی معتقد است که اصلی‌ترین راه برای مقابله با تبعیض علیه مسلمانان، آموزش به آن‌ها در مورد اسلام است.

وی می‌گوید: اسلام‌هراسی نتیجه کمبود دانش و آگاهی است. آسان است از یک مسلمان متنفر باشی در‌حالی‌که هرگز قبلاً یک مسلمان هم ندیده‌ای./847/ب101/د

ارسال نظرات