۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۵
کد خبر: ۴۴۷۷۶۶

امضای قرارداد همکاری میان عربستان و رژیم صهیونیستی برای حفظ امنیت حجاج

بسیاری از حجاج برخی کشورها امسال با شک و تردید عازم سرزمین وحی شده و نسبت به امنیت حجاج از سوی رژیم سعودی نگران هستند.
مکه


به گزارش خبرگزاری رسا، همایش سالانه سعودی‌ها با محوریت حج امروز، ۱۴ شهریورماه، در حالی در مکه آغاز می‌شود که حجاج برخی کشورها امسال با شک و تردید عازم سرزمین وحی شده و نسبت به تأمین امنیت حجاج از سوی رژیم سعودی نگران هستند.

در این همایش که با عنوان «حج در گذشته و حال؛  تحولات و مقررات در حج و تأثیر آن در تحقق مقاصد بزرگ این فریضه» برگزار می‌شود، بنابر ادعای رسانه‌های سعودی ۲۰۰ اندیشمند از سراسر جهان اسلام حضور دارند و به مدت سه‌ روز ادامه دارد.

این همایش در حالی قرار است که از امروز با نظارت «محمد صالح بن طاهر بنتن»، وزیر حج و عمره عربستان آغاز شود که برخی رسانه‌ها، از امضای قرارداد همکاری میان عربستان و رژیم صهیونیستی برای تأمین زائران خانه خدا خبر می‌دهند تا جایی که روزنامه الاهرام مصر روز جمعه با درج خبری نوشت که عربستان با یک شرکت صهیونیستی برای طراحی و تولید دست‌بندهای الکترونیک حجاج قرارداد بسته است.

همچنین، رژیم سعودی که خود مروج تفرقه، تندروی و افراط‌گرایی در منطقه و جهان است و گروه‌های تکفیری از سوی این رژیم وهابی پرورش داده شده‌اند، تلاش می‌کند با سوءاستفاده از موسم حج، چهره منفور خود را بهبود ببخشد و در همین راستا، وزارت حج عربستان تحکیم‌ برادری و همکاری میان علما و اندیشمندان جهان اسلام طی موسم حج، نهادینه‌کردن گفتمان میانه‌روی و اعتدال و تقویت همبستگی میان امت اسلام را از اهداف این همایش اعلام کرده است، در حالی که این مفاهیم هیچ ارتباطی با ماهیت و مبانی فکری و اعتقادی حاکم بر رژیم آل‌سعود ندارد.

به گزارش ایکنا، شوقی علام، مفتی اعظم مصر، عبدالرحمن عبدالعزیز السدیس، رییس کل امور مسجدالحرام و مسجد‌النبی(ص)، عصام بشیر، رییس مجمع فقه سودان، شیخ صالح بن حمید، خطیب و امام جماعت مسجدالحرام، عبدالفتاح مورو، اندیشمند تونسی و عبدالرزاق دیرمی، مدیر دانشگاه «الحکمة» نیجیریه از جمله سخنرانان این همایش هستند.

همچنین، در حالی که مبانی فکری وهابیت هیچ ارتباطی با آموزه‌های ناب اسلام ندارد و علمای میانه‌رو اهل سنت پیوسته بر عدم سازگاری مباحث فقهی مذاهب اهل سنت با فرقه ضاله وهابیت تأکید دارند، عربستان برای همایش بزرگ امسال حج برخی مباحث علمی همچون ثوابت و متغیرها در فقه حج را انتخاب کرده است.

قرار است در این همایش همچنین، تجربیات کشورهای اسلامی در آگاهی‌بخشی به حجاج و تأثیر آن در تحقق مقاصد بزرگ حج، فعال‌سازی اصول نیاز و ضرورت در حج و راهبردهای تأمین سلامت حجاج و حفاظت از آن‌ها در برابر حوادث غیرمترقبه، مورد بحث و بررسی قرار دهد.

«الاهرام» از قرارداد عربستان با یک شرکت اسرائیلی پرده برداشت

در حالی که رسوایی‌های ارتباط رژیم آل‌سعود با رژیم صهیونیستی هر روز آشکارتر می‌شود، پایگاه خبری «الجزیرة نت» در این زمینه نوشت که انتشار خبری در روزنامه «الاهرام» مصر مبنی بر قرارداد ریاض با یک شرکت اسرائیلی برای تأمین امنیت حجاج، با واکنش سفارت عربستان در قاهره مواجه شد.

روزنامه الاهرام مصر این خبر را به نقل از رادیو رژیم صهیونیستی، روز جمعه، ۱۲ شهریورماه، درج کرد، این در حالی است که سفارت عربستان در قاهره در واکنشی شتاب‌زده این موضوع را تکذیب کرد.

سفارت عربستان در قاهره در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر، ادعاهای این رسانه عبری‌زبان را رد کرد و به روزنامه‌ها هشدار داد که از نقل اخبار دروغ برای حفظ اعتبار خود در مقابل افکار عمومی خودداری کنند.

سفارت عربستان در قاهره در حالی این قرارداد را تکذیب می‌کند که همه روزه خبرهای جدیدی از تلاش‌های آشکار و پنهان سران آل‌سعود برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که سفر اخیر انور عشقی، ژنرال بازنشسته سعودی در رأس هیئتی به تلاویو  از جمله تلاش‌های عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل است.

عربستان پیش‌تر اعلام کرده بود که امسال حجاج بیت‌الله الحرام از زمان ورود به سرزمین وحی تا هنگام ترک این کشور دست‌بندهای الکترونیک بدست خواهند بست که حامل جی پی اس و اطلاعات فردی و پزشکی آنان است.

تاکنون حدود یک میلیون زائر بیت الله الحرام از ۱۶۰کشور برای ادای فریضه حج وارد عربستان شده‌اند. مدیریت ضعیف مسوولان عربستانی هرسال سفر حج را برای زائران با مخاطرات و دشواری‌های زیادی مواجه می‌کند./982/ب101/د

ارسال نظرات