انتشار مقاله «مجوسیان و شجره ملعونه» در روزنامه السفیر لبنان
به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه السفیر لبنان در مقاله ای اختلافات ایران و عربستان را بررسی کرد.
این روزنامه لبنانی در مقاله خود خاطرنشان کرد: به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، کشورهای همسایه آن به ویژه عربستان به شدت علیه آن موضع گرفتند و به تحریک عراق علیه ایران مبادرت کردند که نتیجه آن جنگ هشت ساله تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران بود. عربستان در این جنگ از صدام حسین به عنوان یک سنی علیه ایران به عنوان یک کشور شیعه، حمایت تمام عیار کرد.
در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عربستانی ها از هیچ گونه ابزاری برای تبلیغات علیه جمهوری اسلامی فروگذار نکردند. اما نقطه عطف در نزاع میان نخبگان ایرانیان و عربستانی ها، آغاز مرحله جدیدی بود که در آن محذوریت های گذشته کنار گذاشته شده است. به نظر می رسد جنگ رسانه ای طرفین به اوج خود رسیده است و برگزاری نشست گروزنی در پایتخت جمهوری چچن و اعلام وهابیت به عنوان فرقه ای خارج از اهل سنت در آن نشست، به امتیازی رسانه ای برای انتقاد شدید ایران از عربستان تبدیل شده است.
به گفته نویسنده مقاله، تحول دیگر در این میان و پس از نشست گروزنی، پیام رهبر انقلاب اسلامی ایران به حجاج در مراسم حج و یکسال پس از فاجعه منی بود که دو رویداد اخیر باعث تغییر اساسی در ادبیات به کار رفته علیه عربستان شد. به ویژه اینکه در کنفرانس گروزنی علمای همه فرقه های مسلمان و در رأس آنها علمای الازهر شریف حضور داشتند و این امر باعث فراهم شدن فرصتی تاریخی جهت آغاز جنگی تبلیغاتی در عرصه بین المللی علیه عربستان بود. ایران در این زمینه احساس می کند اجماع اسلامی در محکومیت سلفی گری به عنوان یک مکتب پرورش دهنده تکفیر از نظر شرکت کنندگان کنفرانس گروزنی و همچنین حوزه های علمیه در ایران و فضای آماده بین المللی برای تمرکز بر تروریسم در صدر اولویت های سیاسی به وجود آمده است.
به گزارش العالم، السفیر می افزاید: پاسخ اولیه عربستان از زبان مفتی این کشور، نشان دهنده صحت پیام آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی و قبل از آن بیانیه کنفرانس گروزنی بود. به طوری که مفتی سعودی در بیانیه خود، ایرانی ها را خارج از اسلام و نوادگان آتش پرستان، خطاب کرد و به طور ناخودآگاه در زمانی نامناسب به مأموریت تکفیری اش عمل کرد. اما چند ساعت بعد عربستان تلاش کرد تا منابر خود را بار دیگر در زمینه حقیقت نزاع با ایران درباره مسائل سیاسی و استراتژیک توجیه کند تا بدین وسیله عربستان به عنوان یک تشکیلات نافرمان و عاصی جلوه نکند.
این روزنامه افزود: در ادامه این تلاش ها، عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان اعلام کرد که "ایدئولوژی" بر کشورش حاکم نیست بلکه محور اصلی سیاست و دیپلماسی آن را "عملگرایی" تشکیل می دهد که این امر به منزله تلاش برای دور زدن مواضع ایران و پاسخ تند مفتی عربستان به این کشور به شمار می آید زیرا مخاطب اظهارات تند مفتی آل الشیخ، مدارس دینی و به طور کلی طبقات عوام عرب و مسلمانان بود. این در حالی است که عادل الجبیر مسوولیت اظهارنظر برای افکار عمومی جهانی و به ویژه غربی را به عهده دارد تا بدین وسیله جنبه سیاسی اختلافات با ایران را به نمایش بگذارد. اما واقعیت نشان از آن دارد که اظهارات این دو شخص از حقیقت واحدی سرچشمه می گیرند.
السفیر نوشت: به نظر می رسد ایران از طریق متهم کردن عربستان از نظر اعتقادی، ابزارهای تبلیغاتی مناسبی در عرصه دیپلماتیک و رسانه ای ایجاد کند تا بدین وسیله عربستان را مقداری به عقب نشینی از دخالت ها و دست اندازی هایش در سوریه و یمن وادر نماید. فشارهای اخیر ایران، با فشارهای آمریکا در این زمینه همزمان شده است و به نظر می رسد نزاع آینده کم کم تحت عنوان پیگرد عربستان به عنوان حامی مکتب تولید کننده افراط گرایی در حال شکل گیری است./982/ب102/د