اشتباهات اساسی در عملکرد کمیته قضایی تحقیق درباره کشتار شیعیان نیجریه
به گزارش خبرگزاری رسا، سازمان گزارشگران جمهوری، یک سازمان مستقل مدافع حقوق بشر که در نیویورک آمریکا مستقر است با انتشار بیانیه ای عملکرد کمیته قضایی تشکیل شده از سوی دولت نیجریه برای بررسی حادثه کشتار شیعیان در شهر زاریا این کشور را زیر سوال برده و دارای اشتباهات عمده ای دانست.
سازمان گزارشگران جمهوری با بیان این که تشکیل کمیته قضایی تحقیق در مورد کشتار شیعیان زاریا از سوی دولت نیجریه یک عمل کاملا بی فایده و عبث بوده از نقایص ماهوی موجود در اساسنامه این کمیته قضایی، تشکیل آن، ماهیت حقوقی، فرایندها و نتایج فعالیت های آن انتقاد کرد.
این سازمان مستقل مدافع حقوق بشر در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: در روز دوازدهم ماه دسامبر سال 2015 هیچ گونه درگیری میان سربازان ارتش و اعضای جریان اسلامی نیجریه (IMN) رخ نداد اما یک کشتار دسته جمعی و ترور دولتی از پیش طراحی شده به مرحله اجرا گذاشته شد.
به گفته سازمان گزارشگران جمهوری حتی کمیته قضایی تحقیقاتی ایالت کادونا که این جنایت در آن رخ داد نیز تایید کرد که "یک سرجوخه ارتش نیجریه کشته شد در حالی که حداقل 347 تن از اعضای جریان اسلامی نیجریه در حضور فرمانده ارتش به وسیله سربازان قتل عام شده و در گورهای دسته جمعی دفن شدند".
در ادامه بیانیه این سازمان مستقل مدافع حقوق بشر که در نیویورک مستقر است می خوانیم: تاکنون هیچ شواهدی دال بر اعمال خشونت علیه ارتش یا کاروان نظامی ژنرال تورکور بوراتای از سوی جریان اسلامی در تاریخ ذکر شده وجود ندارد.
سازمان گزارشگران جمهوری در ادامه تاکید کرد: باید یادآوری کنیم که کشتار صورت گرفته در 12 دسامبر 2015 که در حضور ژنرال تورکور بوراتای، فرمانده ارتش و کاروان نظامی وی صورت گرفت به کشتار صدها تن از شیعیان در آن محل منجر شد.
این سازمان مستقل مدافع حقوق بشر در بیانیه خود خاطرنشان کرد: شیعیان در آن تاریخ در حال انجام اعمال مذهبی سالیانه خود در یکی از جاده های اصلی زاریا بودند و همین امر منجر به ایجاد ترافیک سنگین و کندی حرکت خودروها و از جمله کاروان نظامی ژنرال تورکور بوراتای شد.
سازمان گزارشگران جمهوری افزود: کشتار شیعیان در 14 دسامبر 2015 میلادی و در محلات شیعیان زاریا تکرار شد که در جریان آن صدها تن از شیعیان قتل عام شده و رهبر آنان ابراهیم الزکزاکی نیز مورد اصابت گلوله قرار گرفته، شکنجه شده و از آن زمان تاکنون نیز ربوده شده است.
در ادامه بیانیه این سازمان مستقل مدافع حقوق بشر آمده است: بیش از 809 تن از شیعیان نیجریه تاکنون کشته یا ناپدید شده و دولت ایالت کادونا نیز وجود 347 جنازه از شیعیان را در گورهای دسته جمعی تایید کرده است./990/ب901/د