۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۵
کد خبر: ۴۵۵۷۲۰
در سرای اهل قلم صورت؛

کتابواره دایرةالمعارف بزرگ اسلامی رونمایی شد

نشست رونمایی از کتاب «کتابواره: فهرست مقاله‌ها، رساله‌ها، جزوه‌های کمیاب گنجینه پژوهشی ایرج افشار سپرده شده به مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی» برگزار شد.
کتابواره دایرةالمعارف بزرگ اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا علی بهرامیان مدیر بخش اسناد مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی بعداظهر امروز در مراسم رونمایی از کتاب " کتابواره دایرةالمعارف بزرگ اسلامی" که در سرای اهل قلم برگزار شد با اشاره به اینکه ارزش چنین اثری که در زمینه ایران شناسی نوشته شده است، اظهار داشت: این کتاب کاملا هوشمندانه در طول یک قرن پیش با دلسوزی افشار جمع‌آوری شده است، البته باید از فرزندان استاد که بروی کار آگاهانه نظارت کرده‌اند تشکر کرد.

وی ادامه داد: برخی از آثار استاد که توسط خانه کتاب در حال آماده‎‌سازی است می‌توان به: حواشی نوشته شده بر کتاب‌ها، فهرست مقالات فارسی برای چاپ یازدهم، فهرست مقالات فارسی برای یادنامه و جشن‌ها از سال 1377 تا 1390، فهرست آثار ایرج افشار می‌توان اشاره کرد.

بهرامیان یادآور شد: در تاریخ 100ساله ایران هیچ اطلاعات هیچ موسسه‌ای با آثار ایرج افشار قابل مقایسه نیست و هر کاری که برای ایران شناسی می‌توان کرد ایشان انجام داده‌اند.

در ادامه مراسم هارطوتیان نویسنده بخش لاتین کتابواره دایرةالمعارف بزرگ اسلامی افزود: منظور از بخش لاتین در این کتاب شامل همه زبان‌های لاتین است که گاه براساس اطلاعات نویسندگان لاتین مطالب نوشته شده است، در این اثر تعدادی مواد خواندنی وجود دارد که با مراجعه به منابع مختلف سعی کردیم بهترین عملکرد را در ارائه آنها در این اثر داشته باشیم.

وی تاکید کرد: هدف ما در این اثر این بود که اگر کسی به این فهرست مراجعه می‌کند بتواند اطلاعات خوبی را به دست آورد، زمانی که کتابواره به بنده محول شد ایرج افشار در  قید حیات نبودند و این امر ضربه سنگینی به ما زد زیرا خیلی از سوال‌های ما در بخش‌های مختلف بدون پاسخ ماندند.

هارطوتیان ابراز داشت: یکی از مشکلات ما در آخرین مرحله کار مربوط به صفحه‌بندی کتاب بود که به خاطر لاتین بودن آن مجبور بودیم در انتهای سطر‌بندی هجی‌ها را درست کنیم، یکی دیگر از دشواری‌های کار ما پیدا کردن زبان‌های مختلف بود که کار بسیار وقت‌گیری است.

در ادامه مراسم رونمایی مجید غلام جلیسه مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفت: زمانی که در سال 85 کتابی در قطع رحلی چاپ شد که محتوای آن اعلام فوت افراد بود برای من بسیار جالب به نظر رسید، این کتاب اطلاعاتی بود که از اگهی فوت‌ها گرفته شده بود، این کتاب نشان می‌داد که در حوزه تحقیق از هیچ چیز به راحتی نباید عبور کرد.

وی بیان کرد: ایرج افشار دقیقا از هیچ موضوعی به راحتی نمی‌گذشت، کتابواره مصداق کامل این حساسیت در تحقیق است که بسیاری از پژوهشگران کاملا برای تحقیقات خود از آن می‌توانند استفاده ‌کنند.

جلیسه با اشاره به اینکه کتابواره کاملا گوش زدی برای آرشیو‌های کشور ما است، تصریح کرد:کتابواره نشان می‌دهد که چقدر راحت از خیلی موضوعات تا به امروز گذشته شده است، هر کتابخانه که امروز به آن سر بزنیم کم‌تر می‌توان اطلاعات موجود در این کتابواره را در آن دید.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب با بیان اینکه آثار دیگر افشار توسط خانه کتاب پیش از این اثر چاپ شده است، خاطرنشان کرد: این آثار شامل: کتاب فهرست‌نامه، فرزانه ایران‌مدار، سلسله مشاهیر کتاب‌شناسی است، لازم به ذکر است از اعتماد خانواده افشار برای چاپ این آثار باید تشکر لازم را کرد.

در پایان این مراسم سید فرید قاسمی پژوهشگر پیشکسوت مطبوعات ایران، گفت: این موضوع که گفته می‌شود کتابخانه پدر افشار به او ارث رسیده است یک امر کاملا اشتباه است و مجموعه پدر افشار به بانک ملی رفت که یک میراث فردی است که به تنهایی 66 سال این مجموعه را جمع کرده است، استاد برای اشاعه اطلاعات، احیا و تالیف زحمات زیادی کشیده‌اند./816/پ202/ق

 

ارسال نظرات