۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۶
کد خبر: ۴۶۲۵۴۵
اسامه حمدان اعلام کرد؛

طرح 3 ماده ای حماس برای بازگشایی گذرگاه رفح

مسوول روابط خارجی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" اعلام کرد که تماس ها میان این جنبش و مصر همچنان ادامه دارد و اخیرا گشایش هایی در مساله بازگشایی گذرگاه رفح حاصل شده است.
اسامه حمدان


به گزارش خبرگزاری رسا، اسامه حمدان در گفت و گو با پایگاه اینترنتی شبکه الجزیره قطر خاطر نشان کرد که جنبش حماس طرحی سه ماده ای درباره گذرگاه رفح ارائه کرده است که اولین ماده آن قائل به این است که گذرگاه رفح باید یک گذرگاه عربی ـ عربی در نظر گرفته شود و باید همیشه باز باشد تا دو ملت فلسطینی و مصری از آن استفاده کنند.

وی افزود که حماس در قالب این طرح خواستار احداث منطقه آزاد تجاری در گذرگاه رفح به منظور تسهیل مبادلات تجاری میان باریکه غزه و مصر شده است که می تواند باعث افزایش سطح مبادلات تجاری فلسطینی ها با برادران عرب شان از طریق مصر و دست کشیدن تدریجی آنها از مبادلات اقتصادی با رژیم صهیونیستی شود.

اما سومین نقطه تفاهم امنیتی برای در امان ماندن از آثار منفی هر گونه روابط گسترده میان طرفین است که می تواند به امنیت فلسطین یا مصر ضربه بزند. حمدان در عین حال ابراز امیدواری کرد که مصر بتواند ثبات و امنیت خود را باز یابد و ملت آن به اهداف خودشان دست یابند و آرامش و امنیت گذشته را دوباره تجربه کند و بتواند بار دیگر نقش فعالی در زمینه مساله فلسطین و دیگر مسائل امت ایفا کند.

مسوول روابط خارجی حماس در ادامه تاکید کرد که حوادث و تحولات مصر بر روی مساله فلسطین و اوضاع نوار غزه تاثیر می گذارد و ما همواره بر این مساله تاکید کرده ایم که بسته ماندن طولانی مدت و تقریبا دائمی گذرگاه رفح به نفع آرمان فلسطین و امنیت ملی مصر نیست؛ چرا که غزه با ایستادگی خود در برابر رژیم صهیونیستی به خط مقدم دفاع از  امت و مصر تبدیل شده است.

وی در بخش دیگری از مصاحبه خود این احتمال را بعید دانست که انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا تاثیری بر روی حماس داشته باشد؛ چرا که «آمریکا جزء مقدرات غیر قابل تغییر نیست و انتخاب ترامپ بر روی کسانی تاثیر خواهد گذاشت که به آمریکا چشم امید داشتند و ما جزء این دسته نیستیم.»

حمدان همچنین با اشاره به بن بست در مسیر آشتی ملی فلسطین تاکید کرد که این روند طبق آن چیزی که ما پس از امضای توافقنامه آشتی در قاهره انتظار داشتیم پیش نمی رود. وی افزود با وجود تاثیر منفی عوامل خارجی بر روی آشتی ملی، یک عامل داخلی هم بر این مساله تاثیر منفی می گذارد و آن موضع ابو مازن است که توافقات صورت گرفته را اجرا نمی کند، بلکه در برخی موارد بر سر راه آنها کارشکنی می کند.

این مسوول جنبش حماس خاطر نشان کرد که «از جمله مواردی که در توافقنامه آشتی ملی قاهره به آن اشاره شده بود، تشکیل دولت وحدت ملی، احیای پارلمان، فعال سازی کمیته اصلاح ساختار سازمان آزادی بخش فلسطین "ساف" و تشکیل شورای ملی منتخب فلسطین بود؛ چرا که ایستگاه انتخابات چه در داخل و چه در خارج از فلسطین مساله مهمی است و همه این اقدامات باید با صدور دستورات ریاستی صورت گیرد، اما ابومازن از صدور این دستورات خودداری می کند.»

وی افزود آشتی ملی به بن بست رسیده است، اما نشست اخیر دوحه نتیجه ای داشت که امیدواریم تاثیر مثبتی داشته باشد؛ چرا که در این نشست با طرف قطری توافق شد که تلاش ها برای پیشبرد آشتی ملی با کمک طرف هایی که قبلا در این زمینه تلاش کرده اند و به ویژه مصر، ادامه پیدا کند.

اسامه حمدان در ماجرای انتخابات شهرداری ها هم اعلام کرد که بر اساس توافق صورت گرفته قرار بود، انتخابات شهرداری ها، ریاست تشکیلات خودگردان و انتخابات شورای ملی در فلسطین برگزار شود و اصل بر این بود که این انتخابات بلافاصله پس از تشکیل دولت وفاق ملی برگزار شود و این دولت یک سال پس از تشکیل خود، پیشنهاد برگزاری انتخابات شهرداری ها را داد که اقدامی کمتر از حد انتظار ما بود، اما با این وجود، ما آنرا قبول کردیم.

وی افزود «وقتی دولت احساس کرد که باد انتخابات بر خلاف میل آن می وزد و امکان دارد گروهی غیر از گروه مورد دلخواه آن در انتخابات پیروز شود، با بهانه های واهی مانع از برگزاری انتخابات شد و از همین رو، ما با آن مخالفت کردیم و آنرا بازی سیاسی با مساله انتخابات دانستیم که با سوء استفاده از دستگاه قضایی صورت گرفته است.»

حمدان تصریح کرد که حماس وقتی تصمیم به مشارکت در انتخابات و رعایت فرآیند دموکراسی در عرصه داخلی فلسطین گرفت، یک تصمیم راهبردی غیر قابل بازگشت اتخاذ کرد و از همین رو، ما همچنان به دفاع از حق ملت فلسطین در انتخاب نمایندگان و رهبران خود ادامه خواهید داد و به رعایت نتایج رای گیری ها پایبند خواهیم ماند.

وی درباره محمد دحلان نماینده پارلمان فلسطین و رهبر اخراجی جنبش فتح تاکید کرد که احتمال نامزدی وی در انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان ضعیف است و خود وی می داند فضای فلسطین نیازمند روی کار آمدن رهبری مقبول تمامی اقشار ملت فلسطین است که اوضاع فلسطین را پس از تجربه چندین ساله روند سازش بداند و به راهکار ایستادگی و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی اعتقاد داشته باشد./982/ب101/د

 

ارسال نظرات