رشد تعصبات مذهبی با ارزش واقعی ادیان در تضاد است
به گزارش خبرگزاری رسا، 'عقیل سراج' رییس شورای اجرایی سازمان 'نهضت العلما' روز گذشته در مقر این سازمان در جاکارتا پایتخت اندونزی با ارائه گزارش پایان سال، اعلام کرد: عدم تحمل مذهبی تبعاتی در اندونزی داشته است. گروه های افراطی با اقدامات خود آزادی مردم برای اجرای اعتقادات مذهبی اشان را نقض کردند.
وی در مورد یکی از این اقدامات افراطی، گفت: در 'باندونگ' فعالیت کلیسای انجیلی در ایام کریسمس به علت اعتراض ده ها نفر از اعضای وابسته به گروه های اسلامی لغو شد.
وی یکی دیگر از مصادیق عدم بردباری مذهبی در اندونزی را حمله به پیروان مذهب احمدیه و اهل تشیع ذکر کرد.
رییس شورای اجرایی نهضت العلماء اندونزی، تاکید کرد: گسترش تعصبات مذهبی می تواند تعهد اندونزی به آرمان 'وحدت در عین کثرت' لطمه بزند.
وی با بیان اینکه رشد تعصبات مذهبی در تضاد با ارزش واقعی ادیان است که می تواند منجر به افراط گرایی و رادیکالیسم در اندونزی شود، از دولت این کشور خواست اقدامات جدی برای جلوگیری از رشد عدم تحمل مذهبی انجام دهد.
عقیل سراج افزود: بدون اجرای قوی قانون، دولت مجبور است مقابل فشار گروه های متعصب که خواستار پیگیری خواست های خود هستند، سرتعظیم فرود می آورد.
پس از اینکه 'باسوکی تجاهاجا پورناما' (آهوک) فرماندار مسیحی جاکارتا نیز طی ماه های اخیر متهم به توهین به اسلام شد، گروه های افراطی در تجمعاتی که تروریست ها نیز بین آنها نفوذ کردند پایتخت این کشور را به آشوب کشیدند.
فرماندار جاکارتا پیش از این آن تاکید کرده بود: من به قرآن اهانت نکردم. من به مردم گفتم اگر شما به خاطر سوء استفاده افراد ترسو و نژادپرست و با استفاده از یک آیه قرآن می خواهید به من رأی ندهید، همان بهتر که به من رأی ندهید. اما از مسلمانان و دیگر کسانی که از گفته های من رنجیده خاطر شدند، عذرخواهی می کنم.
به نوشته ایرنا، پس از تجمعات گروه های تندرو، ده ها هزار نفر از مردم جاکارتا نیز در تجمعی خواستار وحدت نژادها و قوم های مختلف این کشور شدند.
'جوکو ویدودو' رییس جمهوری اندونزی نیز برای آرام کردن شرایط پس از تجمعات در نشستی با گروه های مذهبی اسلامی خواستار آرام کردن مردم شد./847/ب102/د