ائتلاف عربی-اسرائیلی دونالد ترامپ خطرناکتر از بمب هسته ای خیالی ایران است
به گزارش خبرگزاری رسا، عطوان امروز یکشنبه در سرمقاله روزنامه رای الیوم نوشت: هرکس تصریحات این روزهای دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا و 'مایک پنس' معاون وی در خصوص خطر ایران که آمریکا و متحدانش را در منطقه تهدید می کند، می شنود، گمان می کند که جنگ جدی و نزدیک است و موشک های ایران با کلاهک های هسته ای آماده حمله به عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی است.
به نوشته عطوان، معاون رییس جمهوری آمریکا چندی پیش ادعا کرد که 'کاخ سفید تمام سعی خود را برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته ای که اسرائیل را تهدید می کند، خواهد کرد'، ادعایی که باعث تعجب ما شد؛ ما نمی دانیم ایران چطور می تواند این سلاح را داشته باشد در حالی که این کشور پایبند به توافق خود با شش قدرت جهانی بوده و به مدت 15 سال نباید به غنی سازی گسترده اورانیوم دست بزند.
عطوان در ادامه می نویسد: پرسشی که مطرح می شود و پاسخ دادن به آن دشوار است دلایل و انگیزه های دولت آمریکا برای کوبیدن بر طبل جنگ و تشکیل ائتلاف های سیاسی و نظامی در منطقه برای مواجهه با ایران است، در حالی که از روی کار آمدن دولت ترامپ تنها سه هفته گذشته است، آیا این دولت خطراتی را می بیند که دولت سابق آمریکا و دولت های اروپایی آن را نمی دیدند؛ دولت هایی که دو سال بر سر توافق هسته ای با ایران مذاکره کردند.
معتقدیم که چیزی به نام خطر ایران وجود ندارد، بلکه تلاش هایی برای بزرگ نمایی آن و احیای آن از سوی دولت جدید آمریکا با تحریک بنیامین نتانیاهو برای ایجاد یک خاورمیانه جدید براساس اصول مختلف است که مهمترین آن تشکیل یک ائتلاف جدید با کشورهای عرب سنی بخصوص کشورهای حوزه خلیج فارس، مصر، اردن و ترکیه است؛ موضوعی که باعث فراموشی مساله فلسطین شده و آن را از اولویت های منطقه و جهان خارج می کند.'
عطوان می نویسد، بنیامین نتانیاهو فیلسوف! خاورمیانه جدید و نظریه پرداز آن است؛ وی در مصاحبه با شبکه سی ان ان آمریکا گفت که او خواهان صلح در خاورمیانه بین اسراییل (رژیم صهیونیستی) و کشورهای عربی است؛ بسیاری از کشورهای عربی اسراییل (رژیم صهیونیستی) را دشمن خود نمی دانند، بلکه متحد او در مواجهه با ایران و داعش محسوب می شوند.
سردبیر روزنامه رای الیوم افزود: ما به خوبی می دانیم که چه کسانی از ترس ایران خواب به چشمانشان نمی رود، آیا الجزایری ها، سودانی ها، اغلب سوری ها و عراقی ها، مصری ها، اردنی ها و مغربی ها نیز نگران خطر ایران هستند؟ و رژیم صهیونیستی را ملجأ و پناه خود می دانند؟.
عطوان در ادامه می نویسد: حاکمان عرب حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی نسبت به خطر ایران نگران بوده و سعی دارند این موضوع را به ملت خود منتقل کنند، همچنان که این گونه احساس خطر ها را صدام و قبل از آن جمال عبدالناصر از خود اختراع می کردند؛ زمانی هم محمدرضا پهلوی که به فارس بودن خود افتخار و عرب ها را تحقیر می کرد و روابط راهبردی با رژیم صهیونیستی داشت.
عطوان معتقد است: آنچه که یقین داریم این است که این ائتلاف عربی - اسرائیلی با مقاومت سخت روبرو خواهد شد، چراکه این ائتلاف بر پایه های عادلانه برای راه حل دو دولت استوار نبوده و طرح های جایگزین چه بسا باعث شود تا کشورهایی مانند مصر و اردن از آن خارج شوند.
'راه حل پیشنهادی جدید مبتنی بر تاسیس دولت فلسطینی در سینای مصر و همچنین برای گسترش نوار غزه و انضمام کرانه باختری به اردن است و این چیزی است که ملت مصر که بر سر واگذاری دو جزیره مهجور در دهانه خلیج عقبه با عربستان سعودی به کل مخالفند و با آن مواجهه می کنند، آیا در مقابل این موضوع کوتاه خواهند آمد و از سرزمین خود صرفنظر خواهند کرد؛ ملت فلسطین نیز این طرح های جایگزین را هزگر قبول نخواهد کرد'.
به گزارش ایرنا، عطوان در ادامه می نویسد: اما قرار دادن نام اخوان المسلمین در لیست گروههای تروریستی از سوی دولت دونالد ترامپ به نفع ایران خواهد بود، چرا که باعث می شود که این جنبش روابط خود را با ایران تقویت کند.
وی در پایان می افزاید: ائتلاف های عربی - اسرائیلی جدید هر زمان که تشکیل شوند بمبی خواهد بود که منطقه و چه بسا کشورهای عضو آن را منفجر خواهد کرد و این ائتلاف به مراتب از بمب هسته ای خیالی ایران خطرناکتر خواهد بود./982/ب103/د