تحریم داد و ستد با شرکتهای حامی رژیم صهیونیستی در بلژیک
به گزارش خبرگزاری رسا، شهرداری مولنبیک سنت جین، یکی از 19 مناطق شورای شهر بروکسل، پایتخت بلژیک، هرگونه دادوستد و ارتباط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی با نهادها و شرکتهای حامی اشغالگری رژیم صهیونیستی در سرزمینهای فلسطین را ممنوع کرده است.
شورای شهر منطقه مولنبیک این پیشنهاد را تصویب کرده است.
به گزارش میدل ایست مونیتور، این مصوبه به سیاستمداران در بلژیک خاطر نشان میکند از دادوستد با نهادهای رژیم صهیونیستی که قوانین بینالمللی را نقض کرده و به روند غیرقانونی شهرکسازی این رژیم کمک میکنند، دست بردارند.
هدف از این مصوبه که در هفته اخیر با اکثریت قاطع به تصویب رسید، «حفظ و صیانت از حقوق بشر و رعایت قوانین بینالمللی در زمینه خرید و خدمات دولتی» عنوان شده است.
مولنبیک اولین شهرداری در بروکسل است که این اقدام را اتخاذ کرده است.
نمایندگی فلسطین در اتحادیه اروپا، بلژیک و لوگزامبورگ در بیانیهای از این حرکت استقبال کرده است.
در این بیانیه آمده است: «این تصمیم نشاندهنده حمایت اخلاقی و سیاسی قوی از مردم فلسطین است که از آنها در پاسخ به نقضهای جدی قوانین بینالمللی در اشغالگری اسرائیل و امتناع اسرائیل از پایبندی به همه قطعنامههای سازمان ملل درباره مساله فلسطین، حمایت میکند.»
دفتر نمایندگی فلسطین ضمن استقبال از این حرکت، آن را «گامی شجاعانه» دانسته است که «همبستگی و دوستی این شهرداری را با ملت فلسطین» نشان میدهد.
این پیشنهاد برای اولین بار در ابتدای سال 2015 میلادی مطرح شد.
این در حالی است که درخواستهای بینالمللی برای جنبش موسوم به «بایکوت، سرمایهزدایی و تحریم» (بیدیاس) با هدف پایان دادن به حمایتهای بینالمللی از اشغالگری رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و اعمال فشار بر رژیم اشغالگر، برای پایبندی به قوانین بینالمللی افزایش یافته است.
این جنبش در سال 2005 میلادی با شرکت بیش از 170 سازمان و گروه فلسطینی تشکیل شد.
این کمپین از نهادها و مؤسسات مختلف خواسته است «تا زمانی که اسرائیل به تعهدات خود بر مبنای قوانین بینالملل عمل نکرده است، این رژیم را به روشهای مختلف تحریم کنند».
این جنبش درصدد است به اشغالگری رژیم صهیونیستی و غصب زمینهای فلسطینی پایان دهد و رژیم تلآویو را به پذیرش حق بازگشت پناهجویان فلسطینی ملزم کند.
هزاران داوطلب از سراسر جهان، ازجمله شماری از اتحادیههای تجاری بینالمللی و فلسطینی، سازمانهای مردمنهاد، جوامع و گروههای تجاری و دانشگاهی و همچنین چهرههای فرهنگی برای کمک به تحقق این آرمان فلسطینی به بی دی اس پیوستهاند.
این جنبش همچنین از حمایت برخی کشورها همچون استرالیا، انگلیس، کانادا، دانمارک، نروژ، ایسلند، رومانی، آفریقای جنوبی و ایالات متحده امریکا برخوردار است.
سرزمین اشغالشده فلسطین از ماه آگوست 2015، با محدودیتهای تحمیلی نیروهای رژیم صهیونیستی بر ورود فلسطینیها به داخل محوطه مسجدالاقصی در شرق بیتالمقدس، شاهد تنشهای جدید بوده است .
از آغاز اکتبر 2015 تاکنون، در اثر این تنشها و درگیریها بیش از 300 فلسطینی به دست نیروهای صهیونیست جان کشته شدهاند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: پرس تی وی