قاریان قطری از مسابقات قرآن امارات اخراج شدند
به گزارش خبرگزاری رسا، در پی اقدام هماهنگ عربستان و چند کشور عربی در قطع روابط همهجانبه با قطر به بهانه آنچه حمایت این کشور از گروههای افراطی و تروریستی خوانده شده، زندگی بسیاری از شهروندان قطری در کشورهای حوزه خلیج فارس، تحت تأثیر قرار گرفته است.
در همین راستا، مسؤولان امارات در اقدامی متعصبانه و غیرمنتظره و در حالی که «اسماعیل عمر مطر»، نماینده کشور سومالی در بیستویکمین دوره مسابقات قرآن جایزه دبی پیشبینی میشد که جزء نفرات برتر باشد، اخراج کردند.
بیطرفی کشور سومالی نسبت به بحران قطر و عدم همراهی با جبهه ضد قطری، انگیزه مسؤولان امارات در این اقدام ضد قرآنی و ضد ارزشی بوده است.
در پی این تنش دیپلماتیک بین کشورهای عربی، «محمد عبدالله احمد عبدالله کانو»، نماینده قطر در این دوره رقابتها نیز بهدلیل آنچه که اماراتیها «حمایت قطر از تروریسم و دخالت در امنیت ملی» خود مینامند، از صحنه مسابقات حذف و به گفته شاهدان مجبور به ترک دوحه شده است.
این اقدام در حالی صورت گرفت که مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی طی سالهای اخیر به شدت متأثر از مسائل و مواضع سیاسی بوده و این موضوعی است که پیوسته نمایندگان کشورمان در ادوار گذشته این رقابتها نیز بر آن تأکید میکردند.
دخالت مسأله سیاست در این رخداد عظیم معنوی و رقابتی که با نام کلام خدا صورت میگیرد، جای بسی تأسف است و اوج خفت و کینهتوزی مقامات و مسؤولان برخی کشورهای مستبد عربی را نشان میدهد.
همچنین، انتخاب شخصیت اسلامی سال یکی دیگر از بخشهای مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی است که مسؤولان برگزاری مسابقات، امسال در اقدامی کاملا سیاسی، «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود»، پادشاه عربستان سعودی که دستان وی به خون هزاران شهروند بیگناه در یمن، عراق و سوریه و ..آلوده است را برای این عنوان انتخاب کردهاند.
این انتخاب نشان میدهد که فضایی کاملا سیاسی بر جایزه بینالمللی قرآن دبی حاکم شده، چرا که اقدامات و تصمیمات پادشاه عربستان از زمان روی کارآمدن تاکنون بر علیه منافع امت اسلام بوده و نتیجه جز بیثباتی، هرج و مرج و تخریب برای مناطقی از جهان اسلام نداشته است.
همچنین، حمایت مالی ـ تسلیحاتی رژیم سعودی از جریانهای تکفیری ـ تروریستی منطقه در سالهای اخیر، اوضاع مسلمانان در برخی مناطق جهان اسلام را به شدت ناگوار کرده است و اعطای این عنوان از سوی مؤسسه بینالمللی قرآن جایزه دبی به ملک سلمان بسیار تعجبآور و قابل تأمل است.
«اسماعیل عمر مطر»، نماینده سومالی در این باره گفت: «من پیشبینی میکردم که رتبه اول یا دوم را کسب کنم، اما متأسفانه مورد مؤاخذه قرار گرفتم در حالی که نمیتوانستم بفهم که چه اتقافی میافتد، اما به هرحال من شکرگزار خداوند هستم».
این در حالی است که مسؤولان اماراتی مسابقات تنها ۱۰ دقیقه به نماینده سومالی فرصت دادند که سالن مسابقات را ترک کند.
اخراج نماینده سومالی از مسابقات قرآن جایزه دبی پس از آن صورت گرفت که امارات نیز سفیر خود را در اعتراض به موضع بیطرفانه سومالی نسبت به بحران قطر از موگادیشو فراخواند.
همچنین، کاربران شبکههای اجتماعی اعلام کردند که اخراج نماینده سومالی از مسابقات قرآن جایزه دبی به دلیل خودداری این کشور در قطع روابط با قطر صورت گرفته است.
در همین راستا، روزنامه «الصومال الیوم» نوشت: فشارهایی زیادی از سوی امارات و عربستان بر دولت سومالی برای تغییر موضع بیطرفانه خود نسبت به محاصره کشور قطر و قطع روابط همهجانبه برخی کشورهای عربی با این کشور در حال انجام است.
در گزارش این روزنامه آمده است: عربستان سعودی تهدید کرده که در صورتی که دولت سومالی موضع بیطرفانه خود را تغییر ندهد، وعده کمکهای مالی به دولت این کشور را لغو خواهد کرد، این در حالی است که دولت سومالی همچنان بر حل بحران موجود از طریق گفتوگو با نظارت سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب تأکید دارد.
روز یکشنبه، یک هیأت قطری نیز به سرپرستی «سلطان بن سعد المریخی»، وزیر مشاور در امور خارجه قطر برای گفتوگو با مقامات سومالیایی درباره بحران کنونی قطر به این کشور سفر کردند.
یادآور میشود، بیست و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی از روز شنبه، ۶ خرداد در قالب سخنرانی و سمینار همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان در مرکز صنعت و بازرگانی کشور امارات در دبی افتتاح شد و بخش رقابتی این مسابقات از روز پنجشنبه ششم ماه مبارک رمضان با حضور نمایندگان بیش از ۱۰۰ کشور در رشته حفظ کل قرآن کریم آغاز شد.
در پایان مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی، رقابتی نیز با عنوان «زیباترین صوتها» برگزار میشود که جایزه ویژهای نیز برای حافظان قرآن دارای زیباترین صوتها در نظر گرفته شده است./۸۴۷/ب102/ف
منبع: ایکنا