ماهنامه خیمه در پله صد و بیست و یکم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، صد و بیست و یکمین شماره ماهنامه دینی، فرهنگی و مجالس حسینی خیمه ویژه مرداد و شهریور ماه 1396 به صاحب امتیازی و مدیر مسؤولی محمدرضا زائری منتشر شد.
این ماهنامه چهار بخشدارد: آئین، متون، پرونده و فرهنگ که در بخش اول این ماهنامه موضوعاتی همچون «منتقد باشیم»، «بازتاب شماره گذشته»، «تبلیغ در دنیای جدی و برای انسان امروز! » و «مناجات، سکوت، کویر»، «ویکتور و وداع آخر!!» و «ده خرده روایت درباره استفاده منبریها و مداحها از شبکههای پیام رسان و اجتماعی جدید» آمده است.
پرونده عنوان دومین بخش این ماهنامه است که موضوعات: «اوج انور بر فراز منبر»، «چرخه تبلیغ معیوب شده است»، «نگو، نشان بده»، «سیبهای نارس»، «دیروز و امروز تبلیغ» و «تبلیغ رفتن باید اجباری شود »، «همه جا شمال دریا ندارد!» و «مردم دیگر هر روحانی را نمیخواهند» را در بردارد.
«چرخه تبلیغ معیوب شده است» عنوان گفتوگو با آیت الله علوی بروجردی درباره وضعیت تبلیغ روحانیان و خاطراتی درباره مرحوم ایت الله بروجردی در این باره است.
آیت الله سید محمد جواد علوی بروجردی در سال 1330 متولد شد ه و نوه دختری آیت الله العظمی سید بروجردی است و تولیت مسجد اعظم قم را به عهده دارد.
وی درباره اهمیت تبلیغ طلاب چنین میگوید:
زمانی که آیت الله بروجردی فوت کرد هفت هزار طلبه وجود داشت و الان صد هزار طلبه داریم. حال از میان اینها چند نفر تبلیغ میروند؟
سازمانها و نهادهای مختلفی مانند اوقاف و سازمان تبلیغات و دفتر تبلیغات و ... داریم؛ اما مبلغان، به بسیاری از مناطق نمیروند و کسانی که اهلیت تبلیغ دارند، نمیروند. بزرگان و اساتید، رغبتی به رفتن برای تبلیغ ندارند، در حالی که اساتیدی چون آیت الله سید محقق داماد برای تبلیغ به مناطق مختلف میرفت؛، چرا بزرگان برای تبلیغ به مناطق مختلف نمیروند؟ چون حمایت نمیشوند.
.. بسیاری از ائمه جماعات برای گذران زندگی خودشان وقت دوم نماز به اداره میروند و نماز جماعت میخوانند تا پول بگیرند، در حالی که پس از نماز باید در مسجد بنشینند و مسأله بگویند و حدیثی بخوانند؛ وضعیت امروز مصیبت است.
...تهران خالی شده است و بلاد نیز در حال خالی شدن هستند. انتخاب و جایگزین طبیعی صورت نگرفته است. هیچ برنامهای برای جایگزینی نداریم؛ همین موضع سبب میشود قشر میانی روحانیت که صدام با دست خود آن را بین برد، در اثر بی تدبیری ما از بین برود؛ اگر قشر میانی روحانیت از بین برود، ارتباط مردم با مرجعیت قطع میشود. انقلاب و نظام اسلامی حاصل حرکت یک مرجع تقلید در ارتباط با مردم بود و این ارتباط را قشر میانی روحانیت فراهم کرد.
در بخش چهارم این ماهنامه با عنوان آئین، مطالبی همچون: «مداحی معرکه گیری نیست»، « غذای مخصوص برای مستمع» و «امام جماعت خود را برتر از دیگران نداند» پیش روی ما قرار گرفته است.
«امام جماعت خود را برتر از دیگران نداند» عنوان گفتوگویی با آیت الله سید جعفر شبیری زنجانی است. او یکی از فرزندان آیت الله سید احمد زنجانی و برادر آیت الله العظمی سید موسی شیری زنجانی از مراجع قم است. او سالهاست که امام جماعت مسجد باقرالعلوم تهران است و ظهرها هم در مسجد ارگ بازار تهران نماز میخواند و مشکلات مردم را هم برطرف میکند. او در حال حاضر مشاور رئیس قوه قضاییه هم می باشد.
وی درباره ویژگیهای امام جماعت مسجد چنین میگوید:
مهمترین ویژگی شخصیتی امام جماعت باید این باشد که خود را برتر از دیگران نداند و با مردم رفاقت دلسوزانه داشته باشد و امام جماعت باید خدمت را برای خودش وظیفه بداند. یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای امام جماعت موفق این است ک خالصانه برای خداوند خدمت کند.
دنیای امروز تشنه اسلام است و همین که عرضه شود، همه تسلیم میشوند. نکته دیگر اینکه امام جماعت باید مناعت طبع و عزت نفس داشته باشد. اگر یک روحانی مستحق باشد نباید استحقاقش را بیان کند؛ زیرا در غیر این صورت توقعات بیجایی ایجاد میشود. مردم باید احساسی کنند که امام جماعت به مال دنیا اعتنایی ندارد و این بیاعتنایی هم باید برای خدا باشد، نه اینکه برای مرید بازی؛ چون خود این، نوعی شرک است.
همچنین وی درباره اداره هزینههای مسجد و کمک گرفتن از دولت و کمکهای مردمی این گونه نظر می دهد:
اگر بنا باشد مسجد از نهادهای دولتی برای کمک استفاده کند خطر دولتی شدن مساجد وجود دارد. نباید افراد از مسجد بهرههای شخصی ببرند؛ اما در مقابل، کمکهای مردمی، خلوص دارد.
بنابراین بهترین شیوه ساخت و اداره مسجد با کمکهای مردمی است. اگر قرار باشد از نهادها کمک بگیریم انتظار میرود مسجد در اختیار آنها قرار بگیرد، در حالی که همه باید در خدمت مسجد و خداوند باشند. ولی در حال حاضر مخارج بالا است و کیفیت کمکها هم مانند سابق نیست. به خاطر همین ایجاد فضاهای تجاری در حد متعارف برای مسجد خوب است.
خلاصه اینکه حتیالمقدور نباید مسجد به سازمانها و نهادها وابسته شود. داشتن مغازه و ملک باعث میشود که مسجد استقلال خود را داشته باشد که البته معایبی هم دارد. نکته دیگر اینکه از کمکهای کسانی در اداره مسجد باید استفاده شود که شبههای در مال آنها نباشد.
«چشمه جوشان صحیفه در سرچشمه» و «ایمان ما کاریکاتوری به چشم میخورد» از موضوعاتی است که در بخش چهارم آمده و در پنجمین بخش این ماهنامه با عنوان فرهنگ نیز موضوعات: «کتاب حماسه حسینی بالاخره نقد شد» و «همان طوری که در شهر خود عزاداری میکنید» بررسی شده است.
صد و بیست و یکمین شماره ماهنامه خیمه ویژه اردیبهشت و خرداد ماه ۱۳۹۶ با قیمت ۶۰۰۰ تومان در ۸۰ صفحه چاپ شده است/۹۹۸/ ن ۶۰۲/ش