نشست خبری مشاور عمار حکیم و پاسخ به برخی شبهات در مورد مجلس اعلا
به گزارش خبرگزاری رسا، «سید محسن حکیم»، مشاور عالی «سید عمار حکیم» امروز در نشستی خبری در تهران به تشریح آخرین تحولات مربوط به تأسیس جریان حکمت ملی پرداخت.
وی در این نشست از نقش مهم ایران در پروسه آزادسازی موصل و مواضع داهیانه مقام معظم رهبری و مسؤولان و دولت و ملت ایران و همراهی و کمک ویژه ایران قدردانی کرد.
حکیم در ادامه با بیان اینکه موصل نیازمند بازساری عمده است، خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت بودجه عراق باید کمکهای ویژه بین المللی صورت گیرد.
وی به بحث آشتی ملی اشاره کرد و افزود: جنگی که انجام شد یکسری آثاری داشت و نیاز است شاهد بازسازی روابط در سطح علمایی و اجتماعی و سیاسی باشیم.
مشاور عالی سید عمار حکیم ادامه داد: یکی از عناصر مهم ارتباطات منطقهای و فرامنطقهای عراق است که دولت عراق گامهایی در این زمینه برداشته و سفرهایی از سوی مقامات عراقی به دیگر کشورها از جمله ایران انجام شده است. حضور دیپلماتیک و سیاسی عراق در مرحله پساداعش مهم بوده که امیدواریم این روابط ادامه یابد. از مسائل مهم بعد از داعش وحدت عراق است دولت بغداد نسبت به وحدت عراق حساس است و در این راستا تلاش میکند.
وی تصریح کرد: هر مشکلی باید در چارچوب قانون اساسی عراق حل شود.
مشاور عالی سید عمار حکیم افزود: امیدواریم در چارچوب گفتگوی ملی مشکلات حل شود و شاهد وحدت عراق باشیم. با توجه به اینکه برخی مناطق عراق تحت اشغال داعش است و بودجه بالایی را انتخابات نیاز دارد تلاش شد پروژه تجمیع انتخابات را داشته باشیم که در تاریخ ۳۰ آوریل سال ۲۰۱۸ انتخابات شورا و پارلمانی را داشته باشیم.
وی افزود: از موضوعات مهم کمیساریای عالی مستقل انتخابات است که در عراق نهاد مسؤول برگزاری انتخابات است و نیاز است کمیساریای جدید تشکیل شود. در حال حاضر در مرحله آخر کمیساریا هستیم. در نظر است اعضای آن از افراد جدید باشند که شک و شبهه کمتر باشد.
وی به موضوع حشد الشعبی و آینده آن نیز اشاره کرد و گفت: بر طبق قانون اساسی نهاد چهارمی در منظومه امنیتی داریم که حشد الشعبی جزو آن است و این قانون در پارلمان تصویب شد و آیین نامه اجرایی آن کامل شده و به کمیته ویژهای که العبادی ریاست آن را دارد، داده شده است. مشکلاتی درباره بودجه بود که تلاش شده حل شود و به زودی شاهد تشکیل حشد الشعبی بعنوان رکن چهارم مجموعه امنیت عراق خواهیم بود.
به گزارش فارس حکیم در ادامه به جدایی سید عمار حکیم از مجلس اعلای اسلامی عراق و تشکیل جریان حکمت ملی اشاره کرد و گفت: بعد از فوت «سید عبدالعزیز حکیم» که سید عمار حکیم ریاست را عهدهدار شد مشی ایشان این بود که مجلس نهادی کارساز در عراق باشد و با توجه به اینکه اکثریت جامعه عراق جوان هستند، هر نهادی هم باید به این قشر توجه ویژهای داشته باشد. جوانان ستون فقرات جامعه هستند البته پیشکسوتان هم هستند و در کار سیاسی نیازمند همه طبقات هستیم. اختلافی بین سید عمار و برخی اعضا و سایر دوستانشان در خصوص استفاده از این توان (جوانان) وجود داشت.
مشاور عالی سید عمار حکیم افزود: اختلاف نظر نه در محتوای کار بلکه در شکل کار و نحوه مدیریت کار بود؛ اینکه جوانان چه نقشی داشته باشند مورد اختلاف بود. در این مدت تلاش شد جمعبندی صورت گیرد، ولی جمعبندی علیرغم مساعی جمیله صورت نپذیرفت. در داخل مجلس هیچ یک از اعضا با هم مشکل شخصی ندارند و همه مورد احترام و جایگاهشان محفوظ است.
وی گفت: هر چه به انتخابات نزدیکتر میشویم نمود اختلافات بیشتر میشود و در این شرایط سید عمار حکیم تصمیمی تاریخی گرفت. ارتباط ویژهای که بیت حکیم با مجلس اعلا و سران مجلس داشتند ارتباط ایمانی و ویژه بوده و ایشان تصمیم گرفتند خودشان از مجلس خارج شوند و مجلس بماند.
وی گفت: سید عمار حکیم صلاح دید این کار را انجام دهد، ولی همان متد و ایدئولوژی و محتوای عقیدتی سابق باقی خواهد ماند.
سید محسن حکیم در ادامه توضیح داد: نسبت به نحوه مدیریتی و جایگاه جوانان اختلاف دیدگاه بود که طبیعی است و هر چه تلاش شد در چارت مجلس حل نشد و این تصمیم اتخاذ شد. هیچگونه اختلاف عقیدتی و فکری نبوده بلکه اختلاف در شکل و نحوه مدیریت باعث شد ایشان این تصمیم را بگیرد اما ارتباطات با مجلس اعلا و سایر طیفهای عراقی همچنان برقرار است.
مشاور عالی سید عمار حکیم درباره تاثیر تاسیس این جریان بر ائتلاف همپیمانی ملی هم گفت: تاسیس جریان حکمت ملی هیچ تاثیری بر چارچوب ائتلاف همپیمانی ملی ندارد و سید عمار بر ریاست خود در تحالف ملی ادامه خواهد داد.
سید عمار حکیم همچنین در پاسخ به سوالی گفت که با توجه به ارتباطات مجلس اعلا با ایران که انشالله این ارتباطات پابرجا و مستحکم تر خواهد شد، رایزنی هایی با ایران صورت گرفت و قطعا عمار حکیم نظرات و دیدگا های مشفقانه ایران را مدنظر قرار می دهند.
وی در پاسخ به سوال دیگری خاطرنشان کرد که اعلان جریان حکمت ملی پریشب صورت گرفته و تیم ویژه ای مکلف شده که اساسنامه و آیین نامه های داخلی را تنظیم کند.
محسن حکیم با بیان اینکه جریان وحدت ملی در خدمت مجلس اعلا خواهد بود، خاطرنشان کرد: آنچه متعلق به مجلس اعلا خواهد بود به مجلس بازخواهد گشت و به آن تحویل داده خواهد شد.
به گزارش فارس، وی در پاسخ به سوالی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر آمادگی عربستان برای بازسازی موصل به شرطی که دولت عراق از ایران فاصله بگیرد، اظهار داشت: سیاست عراق مستقل است و تابع هیچ دولتی نیست و دولتمردان عراق حاضر نیستند استقلالشان را از دست بدهند.
مشاور عالی سید عمار حکیم خاطرنشان کرد: استقلال سیاسی و حاکمیت ملی عراق مورد گفتگو با کسی نیست و نشنیدم چنین درخواستی از دولت عراق صورت گرفته باشد و دولت عراق قطعا هیچ پیش شرطی را قبول نمی کند.
محسن حکیم ادامه داد: عراق و سوریه بیشترین هزینه و تاوان را در مقابله با داعش پرداخت و ملت عراق هزینه زیادی را در داد و جامعه جهانی موظف است از دولت و ملت عراق در بازسازی موصل حمایت کند.
وی ادامه داد: هر کمکی برای بازسازی باید از طریف دولت عراق صورت گیرد و هیچ کمکی خارج از دولت مورد قبول نیست.
به گزارش فارس، سید محسن حکیم درباره بحث همه پرسی در اقلیم کردستان عراق نیز گفت: با توجه به ارتباط تاریخی خانواده حکیم با کردها همواره تلاش کرده و خواهیم کرد که برادران کرد را در چارچوب عراق حفظ کنیم.
وی کردستان عراق را قلب عراق خواند و افزود: به تلاشهایمان برای اینکه کردها در چارچوب عراق واحد قرار بگیرند، ادامه می دهیم. اگر صحبت و مطالبه ای باشد دولت مرکزی عراق آماده گفتگو برای حل واقعی مشکلات است.
محسن حکیم همچنین گفت: مجلس اعلا اساسنامه دارد و عمری ٣٥ ساله دارد و حفظ اعتبار آن برای ما از همه چیز مهم تر است.
وی درباره مجازات عملان کشتار اسپایکر نیز گفت: بیش از ٣٠ نفر در این زمینه اعدام شدند و هر کسی در این جنایت دست داشته باشد دستگیر و در چارچوب قوه قضاییه عراق مجازات خواهد شد./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: فارس