بررسی ماهیت معرفت عرفانی در یک اثر
به گزارش خبرگزاری رسا، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «ماهیت معرفت عرفانی»، نوشته مسعود اسماعیلی را منتشر کرد.
ماهیت معرفت عرفانی، معطوف به این مسأله است که «معرفت عرفانی چه نوعی از شناخت بوده، چه مقوِّمات و مولفههای اصلی دارد؟». جایگاه این بحث در دانش فلسفه عرفان بوده و با مباحث فراعرفان و وجودشناسی ارتباط وثیقی دارد. زمینه اصلی خیزش چنین مباحثی در جامعه علمی ما نظریات غربی است.
بنابراین این کتاب، در آغاز به دیدگاههای غربیان میپردازد و در سرانجام، نظریات استحصال شده از آثار متفکران اسلامی ارایه میشود. ساختار این کتاب، براساس نظریات موجود تنظیم شده است. فیلسوفان دین و عرفان در غرب در این زمینه، چند نظریه مهم ارائه نمودهاند.
همان گونه که عارفان اسلامی به ویژه ابنعربی و اتباع وی، و فیلسوفان اسلامی، فارابی، ابنسینا، شیخ اشراق و صدرالمتالهین، به این موضوع پرداختهاند؛ مجموع این نظریات، در هفت گروه جای میگیرند که در ذیلشان پانزده نظر، به تفصیل ارایه، ارزیابی، مقایسه و داوری نهایی شدهاند و درنهایت، راه برای عرضه نظریاتی جدید گشوده شده است.
کتاب «ماهیت معرفت عرفانی» از چهار بخش با عنوانهای: «کلیات»، «ماهیت معرفت عرفانی از دیدگاه اندیشمندان غربی»، «ماهیت معرفت عرفانی از دیدگاه اندیشمندان اسلامی» و «مقایسه، تحلیل و ارزیابی نهایی» تنظیم شده است.
سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «ماهیت معرفت عرفانی» را با قيمت 55000 تومان منتشر کرده است./998/د ۱۰۲/ش