۰۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۲
کد خبر: ۵۲۷۸۲۴

تقلای داعش برای جلب حمایت مردمی

همزمان که دومینوی فروپاشی داعش در شرق سوریه سرعت گرفته این گروه تروریستی ضمن اعتراف ضمنی به برخی اشتباهات، در کشتار مردم بی‏‎گناه، با لغو برخی قوانین سختگیرانه به دنبال جلب حمایت مردمی است.
داعش

به گزارش خبرگزاری رسا، وبگاه خبری «دیرالزور24» در یادداشتی با عنوان «در وقت اضافه، داعش فتواهایی برای جلب حمایت مردمی صادر می‌کند» به قضیه انصراف این گروهک تروریستی از مقررات سختگیرانه خود علیه شهروندان سوری برای فرار از سراشیبی سقوط پرداخت.

در این یادداشت آمده است: در شرایطی که دومینوی فروپاشی داعش در دیر الزور و رقه سرعت گرفته سرکرده‌هایی از این گروهک تروریستی تلاش می‌کنند برخی طرفداران خود را از بین عامه مردم حفظ کنند آن هم از طریق صدور فتواهایی نرم‌تر که به گونه‌ای اعتراف تلویحی یا عذرخواهی غیرمستقیم از جرایم این گروهک تروریستی در حق عموم مردم شمرده می‌شود؛ جنایاتی که عناصر داعش با عمل به فتواهای صادر شده از سوی قضات شرعی این گروهک در حق هزاران نفر مرتکب شده و خون آنها را ریختند.

هیأت صدور فتوای داعش که مرکز آن در شهر المیادین است اخیرا فتواهای جدیدی صادر کرده که با قبلی‌ها متفاوت است به گونه‌ای که برخی مسائل را که قبلا حرام دانسته بود حلال می‌شمرد، برای مثال این گروه تروریستی با صدور فتوایی تاکید کرده که افراد زیر 16 سال و افرادی که فرق بین حق و باطل را نمی‌شناسند از مجازات معاف هستند.

بر اساس فتوای دیگر داعش گفته آنهایی که خارج از مناطق تحت سیطره داعش هستند تکفیر نمی‌شوند و اتهام کفر و ارتداد بر آنها وارد نیست.

تاکنون افراد زیادی طی چند سال گذشته به اتهام کفر یا ارتداد اعدام شده‌اند.

در حالی که داعش بر شرط بیعت برای افراد مسلحی که قصد پیوستن به این گروهک داشتند اصرار داشت، هم اینک با صدور فتوایی جدید حضور افراد مسلح در صفوف داعش  بدون بیعت با این گروهک و ایمان به همه اعتقاداتش را هم مجاز دانسته است.

داعش از طریق فتواهای جدید خود درصدد تکفیر مسؤولان شرعی سابق این گروهک است که علیه افراد کم سن و سال و غیرنظامیان بی گناه فتوا و حکم قصاص صادر کرده و آنها را کافر شمرده بودند.

بدین ترتیب داعش اعتراف دارد که بیشتر کسانی که به دست داعش کشته شدند افراد بی‌گناه و نه مرتد بودند و مسؤولان شرعی داعش فتواهای خود را درباره افراد حاضر در مناطق تحت سیطره داعش و خارج آن به یک شکل صادر می‌کردند.

به موازات این فتواها سرکرده‌های داعش همچنین تصمیم به تاسیس کمیته‌ای متشکل از مقامات شرعی و امنیتی در مناطق تحت سیطره این گروهک گرفتند به گونه‌ای که این کمیته درباره نقض احتمالی فتواهای تازه صادر شده تحقیق کند.

فتواهای جدید داعش به دنبال فرار یا کشته شدن والی‌ها و مقامات شرعی داعش صادر شد به گونه‌ای که مسؤولان شرعی جدید عرب اهل عراق و سوریه جانشین آنها شدند و همین اوضاع در سایه بی ثباتی در داخل مناطق تحت سیطره داعش پدید آمده به گونه‌ای که بخشی از غیرنظامیان از زیر سلطه این گروهک که در حال درگیری‌های شدیدی در داخل مناطق تحت کنترل خود است خارج شدند.

اما طرف مسؤول در اتخاذ تصمیم‌هایی سرنوشت ساز برای داعش و بخصوص فتواهای این گروهک، کمیته پنج‌گانه خوانده می‌شود که موتور محرکه واقعی و حاکم مطلق بر داعش است.

این کمیته از شخصیت‌های تاثیرگذار داعش تشکیل شده که حرف اول  و آخر را می‌زند از جمله اعضای این کمیته «حجی بکر،» افسر اطلاعاتی سابق عراق بود که در حومه حلب کشته شد، «ابوعلی الانباری»، یک افسر عراقی از منطقه تلعفر عراق که در یکی از حملات آمریکا کشته شد، «حاج عبدالناصر» شخصیتی عراقی که گفته می‌شود او نیز یک افسر سابق و مسؤول پرونده بلاد شام در گروهک داعش است و «أبو عمر چچنی» مسؤول نظامی داعش هم نیز یکی دیگر از اعضای کمیته مذکور بود که کشته شد و ابولقمان نیز یک سوری است که مسؤول امنیتی کمیته پنج گانه داعش محسوب می‌شود.

از زمانی که داعش خود را به شکل یک قدرتی بزرگ نشان داد تلاش کرد که مردم را با دین به سمت خود بکشاند و از همین راه توانست بسیاری از جوانان را با ارعاب و ترغیب جذب خود کرده و آنها را در پادگان‌هایی بسته تحت آموزش‌های شرعی قرار بدهد به گونه‌ای که مغز آنها را شستشو داد و سپس از بین آنها افرادی را که مناسب و شایسته می‌دید در زمینه‌های مختلف تخصصی اعم از دستگاه امنیتی، شرعی، اداری، نظامی و پزشکی خود بکار می‌گرفت.

این مساله به بسیاری اجازه داد که به مراکز عالی در گروهک داعش دست یابند بخصوص «گروه مهاجرین» که بیش‌تر آنها به مرکز شرعی داعش ملحق شدند آن هم مرکز تحقیقات و صدور فتوا که در رقه واقع است.

اولین فتوایی که داعش صادر کرد مبنی بر مبارزه با احرار الشام بود و عناصر آنها از کافرانی شمرده شدند که باید با آنها جنگید و از دستشان خلاص شد این فتوا جنجال زیادی در اوایل سال 2014 و در جریان درگیری‌ها برای تسلط بر رقه به پا کرد.

این فتوا را ابوخالد الشرقی یک تبعه مصری صادر کرده و پس از آن به مکانی نامعلوم گریخت. در نتیجه صدور این فتوا صدها نفر از عناصر احرار الشام کشته شدند سپس فتواهایی دیگر صادر شد از جمله اینکه همه اراضی تحت سیطره ارتش آزاد اراضی مرتد یعنی اراضی که شامل مسلمانان نمی‌شود، شمرده شد و بدین ترتیب اجازه اجرای عملیات در آنجا وجود دارد حتی اگر به کشته شدن غیرنظامیان منجر شود.

فتواهایی نیز در تکفیر شوراهای محلی و همه آنهایی که با سازمان‌های انسان دوستانه ارتباط دارند صادر شده و آنها را نهادهایی کافر و غیراسلامی شمردند این فتوا را «ابوحوراء الجزائری» صادر کرد و به جایی رسید که «ایمن الظواهری» هم که رییس «کانون شرعی عائشه ام المومنین» در مرکز فرهنگی رقه بود نیز بر اساس این فتوا تکفیر و سپس به اتهام تکفیر البغدادی اعدام شد.

داعش همچنین فتواهایی در خصوص ممانعت سفر به خارج از مناطق تحت سیطره این گروهک و مصادره املاک متخلفان از این امر صادر کرد. این گروهک تروریستی با صدور فتوایی دستور داده بود افرادی که به مناطق تحت سلطه‌اش بازمی‌گردند باید در کلاس‌های توبه شرعی شرکت کنند چون آنها مرتد هستند و باید توبه کنند تا به دین اسلام بازگردند و اجازه سکونت در مناطق داعش را داشته باشند و آنهایی که در این کلاس‌ها شرکت نکنند املاکشان مصادره می‌شود.

فتواهای متعددی از سوی داعش موجب کشتار صدها غیرنظامی به اتهام‌های مختلف شده است که از جمله آن دشنام به ذات الهی و ارتکاب تخلفی در دین یا ارتباط با ائتلاف بین المللی، نیروهای دموکراتیک سوریه و قبل از آنها ارتش آزاد است.

در برهه اخیر با شروع فروپاشی داعش در رقه و افزایش تلفات آن دردیر الزور بخش اعظم از این شرعیون داعش ناپدید شدند. برخی از آنها در حملات ائتلاف کشته شده و برخی به خارج از سوریه فرار کردند؛ از همین رو داعش با تجدید نظر در رفتارهای خود اقدام به بکارگیری شیوه جدیدی برای جلب دوستی و رضایت اهالی این مناطق کرده است.

داعش هم اینک احساس می‌کند که نیاز به تجدید نظر کامل در رفتارهای خود دارد تا اعتماد اهالی را جلب کند به گونه‌ای که فتواهای پیشین را ساخته ذهن عناصر مزدور سرویس‌های اطلاعات بیگانه خواند که در این گروهک نفوذ کرده و موجب کشتار بی گناهان زیادی شده است و بیش‌تر مسؤولان شرعی که این فتواها را صادر کردند عناصری غیرعرب بودند که از فطرت اهالی منطقه بی خبر بوده و با منطق شخصی خود تعامل می‌کردند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف

منبع: تسنیم

ارسال نظرات