۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۷
کد خبر: ۵۳۱۱۶۱

اخبار کوتاه دنیای نشر

تمدید ثبت‌نام نمایشگاه‌های کتاب استانی، آغاز فعالیت غرفه ایران درنمایشگاه کتاب فرانکفورت، نقد کتاب ««اژدهای دماوند» و رونمایی از کتاب «سربازان نیار» از عناوین اخبار کوتاه این هفته هستند.
اخبار کوتاه دنیای نشر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، تمدید ثبت‌نام نمایشگاه‌های کتاب استانی در آبان‌ماه، آغاز فعالیت های غرفه ایران درنمایشگاه کتاب فرانکفورت، نقدو بررسی کتاب ««اژدهای دماوند» و رونمایی از کتاب «سربازان نیار» از عناوین اخبار کوتاه این هفته هستند.

تمدید ثبت‌نام نمایشگاه‌های کتاب استانی در آبان‌ماه

 ثبت‌نام از ناشران برای حضور در 6 نمایشگاه کتاب استانی که در ماه آبان برگزار می‌شود، تمدید شد.

ثبت‌نام از ناشران برای حضور در نمایشگاه‌های کتاب استانی که در ماه آبان در استان‌های آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، مازندران، زنجان، کرمانشاه و اردبیل برگزار می‌شوند تا 22 مهر تمدید شد.

ناشران تا تاریخ یاد شده می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.icfi.ir برای حضور در این نمایشگاه‌ها ثبت‌نام کنند.

نمایشگاه‌های کتاب استانی به همت موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها و با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شوند.

آغاز فعالیت های غرفه ایران درنمایشگاه کتاب فرانکفورت

 نخستین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت در حالی آغاز به کار کرد که غرفه ملی ایران از ساعات نخستین برگزاری این رویداد میزبان بخش قابل توجهی از مخاطبان بین المللی نشر ایران بود.

امروز غرفه ایران درنمایشگاه کتاب فرانکفورت فعالیت های خود را آغاز کرد. درغرفه ایران تا پیش از ظهر 3 نشست برگزار شد. در نشست اول به بررسی کتاب معماری ایران از صفویه تا انقلاب اسلامی با حضور پروفسور توماس میر پرداخته شد و در نشست دوم نیز موضوع ادبیات کودک و نوجوان مورد توجه قرار گرفت.

سومین نشست روز اول به موضوع ادبیات پایداری اختصاص داشت که با حضور حمید حسام و گلعلی بابایی در محل غرفه ایران برگزار شد. در این نشست حمید حسام نویسنده و برگزیده جایزه ادبی جلال آل احمد در سخنانی درباره ویژگی‌های ادبیات پایداری در ایران عنوان کرد: ادبیات پایداری در لغت معادل ادبیات مقاومت در جهان عرب است  که البته در آنجا بیشتر خودش را در قالب شعر نشان داده است اما در کشور ما دفاع مقدس و ادبیاتی که به واسطه آن خلق شده نسبتی ویژه با ادبیات پایداری دارد.

وی افزود: ما در ادب فارسی در سه گونه حماسی، غنایی و عرفانی به تولید ادبی پرداخته‌ایم و به باور من ادبیات دفاع مقدس با فرض اینکه تمامی مختصات یگ گونه ادبی علمی را در بر داشته باشد، تلفیقی از ادبیات حماسی و عرفانی است. البته امروز گفتن این حرف ساده تر شده است و در دهه شصت اگر می‌خواستم صحبت از این موضوع به زبان بیاوریم، بسیاری معتقد بر این بودند که این گونه ادبی نوپاست و باقی نخواهد ماند.

در ادامه گلعلی بابایی نیز در پاسخ به همین سوال عنوان کرد: جنگ در ذات خود حرکت انسانی ناشایست و ناپسند به شمار می‌رود. جنگ ما نیز از این قاعده مستثنی نبود اما در درون خود چیزهایی داشت که ما و دفاعمان را متمایز می‌کرد. مهمترین اینها رزمندگانی بودند که از دل مردم برخاستند و رفتار آنها ادبیات برخاسته از دل نبردشان را متمایز کرد.

بابایی افزود: به باور من ایدئولوژی حاضر در جنگ و شاید غربت ما در این نبرد بود که جنگ ما را از دیگر نبردها ممتاز کرد. من امروز و در این نمایشگاه تازه متوجه می‌شوم که این ادبیات و فرهنگ را نتوانسته‌ایم خوب به دنیا معرفی کنیم در حالی که بسیاری از کشورهای حاضر در اینجا پایه ادبیات خود را بر مبنای جنگ و دفاعشان شکل داده‌اند.

در ادامه حمید حسام در پاسخ به سوالی درباره مضامینی از ادبیات پایداری که می‌تواند در سایر نقاط دنیا نیز مورد توجه قرار گیرد، گفت: مساله ما این است آنچنان که در شان ادبیات پایداری است نتوانسته‌ایم آن را معرفی کنیم. ما بر این باوریم که جنگ لایه‌های انسانی زیادی داشته که بعد مشترک فعالیت ما و سایر کشورهای جهان است و می‌توان به روی اشتراک آنها وقت گذاشت.

«اژدهای دماوند» در بوته نقد

 كتاب «اژدهای دماوند» جمعه (21 مهرماه) با حضور معصومه ابوطالبی، نویسنده کتاب، مريم جلالی، جعفر توزنده‌جانی نقد و بررسی می‌شود.

كتاب «اژدهای دماوند» در 112 صفحه و از سوی انتشارات آموت در سال 1396 به چاپ رسيده است. مخاطب در اين رمان با پارسا، قهرمان داستان به سفری می‌رود كه از تهران آغاز می‌‌شود و ايران را زير پا می‌‌گذارد و پايان داستان در دماوند است.اين رمان برای گروه سنی نوجوان نوشته شده و با نگاهی به اسطوره‌های ايرانی، سعی در خلق دنيای فانتزی دارد.

در بخشی از این رمان می خوانیم: «نشسته‌ای و از درس ریاضی حسابی خسته و کلافه‌ای. می‌خواهی هر چه زودتر این مزخرفات روی تخته پاک شود تا بروی خانه و بخوابی روی تخت و کتاب بخوانی. ولی کلاس ریاضی جور دیگری تمام می‌شود. تمام شدن مدرسه شروعِ سفری است برای پارسا. سفری پرهیجان در سرزمینی که دور نیست اما ناشناخته است. اژدهایی از قرون پیشین که با دروغ و نیرنگ آدمیان تغذیه می‌شود، از دماوند برمی‌خیزند تا دنیای آدم‌ها را یک‌باره نابود کند. و پسری که کسی انتظارش را ندارد قهرمان این داستان می‌شود و به جنگ اژدها می‌رود.»

 

علاقه‌مندان برای حضور در  اين نشست می‌توانند روز جمعه (21 مهرماه) ساعت 16 به سرای ناشران قم واقع در قم، بلوار معلم، مجتمع ناشران، طبقه سوم، سرای ناشران مراجعه كنند.

کتاب «سربازان نیار» رونمایی می‌شود

آئین رونمایی از کتاب «سربازان نیار» با حضور رئیس حوزه هنری در اردبیل رونمایی می‌شود.

این مراسم با حضور و سخنرانی محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری کشور، مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، عبدالحمید قره داغی، مدیرعامل انتشارات سوره مهر، راوی و نویسنده کتاب و همچنین دیگر مسئولان شهر اردبیل برگزار می‌شود.

کتاب «سربازان نِیار» که به تازگی منتشر شده، در 15 فصل به خاطرات اکبرزاده از سال‌های دفاع مقدس و تلاش رزمندگان اردبیلی در هشت سال جنگ تحمیلی می‌پردازد. در این کتاب سعی شده جانفشانی‌های مردم نِیار در سال‌های دفاع مقدس پررنگ‌ شود به عبارت دیگر این کتاب جغرافیای ایثارگری اهالی روستای نیار است.

ساسان ناطق، نویسنده کتاب، در مقدمه، درباره چگونگی گردآوری این اثر نوشته است: «قبل از ظهر سومین روز از مهرماه 1391 به محل کارم آمد. پیش از آن او را ندیده بودم و نمی‌شناختم. او نشست و قبل از خوردن چای، حرف دلش را زد: «دنبال کسی می‌گشتم خاطراتم را بنویسد؛ اما دلم می‌خواهد شما این کار را بکنید.»

کتاب «سربازان نِیار» ماحصل 77 ساعت گفت وگوی نویسنده با راوی است.

 انتشارت سوره مهر کتاب «سربازان نِیار» در 550 صفحه در2500 نسخه و در قطع رقعی چاپ کرده است.

آئین رونمایی از کتاب «سربازان نیار» ساعت 18 دوشنبه، بیست‌وچهارم مهرماه در سالن مقدس اردبیلی محله نِیار واقع در شهر اردبیل رونمایی می‌شود./998/پ۲۰۴/ش

  

ارسال نظرات