برگزاری نشست «مریم و تولد مسیح در مسیحیت و اسلام» در ایتالیا
به گزارش خبرگزاری رسا، نشست «حضرت مریم(س) و تولد حضرت مسیح(ع) در مسیحیت و اسلام - تاریخ، نمادپردازی و آموزهها» با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در انجمن خانه حکمت شهر رم برگزار شد.
در این نشست كه با حضور وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی و علاقمندان مسلمان و مسیحی برگزار شد، پروفسور «آلبرتو پرانی»، استاد فلسفه و نشانهشناس دانشگاه پاپی «آنتونیانوم» در سخنانی با ارائه آثار شاخص نقاشیهای هنرمندان شناخته شده اروپایی با موضوع تمثالنگاری مریم مقدس(ع) و میلاد عیسی مسیح(ع) در تاریخ هنر این قاره، درباره فلسفه، پیام و نمادپردازی حضرت مریم(س) و عیسی(ع) در آثار به جا مانده هنری در اماکن مذهبی جهان مسیحیت، مطالبی بیان کرد.
وی در مقاله علمی خود با نگاهی گذرا به تاریخچه اجمالی هنر نمادپردازی دینی در غرب و نمادپردازی بصری بشارت جبرئیل؛ باروری با روح القدس و میلاد عیسی مسیح(ع) در این آثار را، در تطبیق با ادبیات انجیلی و آثار شعرایی نظیر «ریکله»که از هزار راه تمثالنگاری مریم مقدس(س) و عینیت آن با تاریخ اروپا سخن گفته، تشریح و نمادهایی نظیر تصویر بالغ کودکی مسیح(ع) در مقام کلمة الله یا وجه انسانی - مادرانه مریم مقدس(س) را نیز از منظر هنری نقد کرد.
در ادامه «هانیه ترکیان» دانش آموخته دانشگاه المصطفی(ص) العالمیه و عضو انجمن المهدی(عج) متشکل از شیعیان بومی ایتالیا، با بهرهگیری از آیات قرآن و احادیث، به تشریح زندگانی حضرت مریم(س) و مسیح(ع) از دیدگاه اسلام پرداخت.
وی با ارائه گزارش مختصری از کتاب خود با عنوان «مطالعه تطبیقی تصویر مریم مقدس(س)»، ضمن قرائت تطبیقی فرازهایی از متون انجیلی و قرآن کریم در خصوص تصویر مریم مقدس(س) و میلاد عیسی مسیح(ع)، در کنار بیان تصویر تطبیقی این دو دسته متون پیرامون مریم مقدس(س) و میلاد عیسی مسیح(ع)، روایت قرآنی در این خصوص را تشریح کرد.
در ادامه«جانلوکا مارلتّا» پژوهشگر حوزه ادیان به عنوان سخنران و مدیر جلسه، مطالبی درباره منجی در تفکر مسیحیت و اسلام، تشبیه تولد حضرت عیسی (ع) به خلقی دوباره در جهان هستی، تشریح نام«مریم» از دیدگاه زبان شناسی و انتقاد از برداشتهای غلط رایج از مریم(س) و عیسی(ع) در دنیای معاصر مسیحیت را ارائه کرد./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع:سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی