کتاب «هیأت رزمندگان اسلام» بازخوانی میشود
به گزارش خبرگزاری رسا، بازخوانی تحلیلی کتاب «هیأت رزمندگان اسلام» به همت جامعه ایمانی مشعر و با حضور نویسنده آن، آقای کمیل خجسته باقرزاده، در قالب هفتمین «نشست هیأتپژوهی» برگزار خواهد شد.
این نشست از ساعت ۱6 روز چهارشنبه 9 اسفند ۹۶ در قم، بلوار شهید عطاران، خیابان شهید مفتح غربی، انتهای کوچه۱۵، پلاک۵ برگزار خواهد شد.
معرفی کتاب:
انقلابها برای استمرار خود، به نهادهایی كه بتوانند آرمانها و ارزشهای انقلابی را در بستر جامعه جاری ساخته و مبانی آن را ترویج نمایند، نیاز دارند. یكی از این نهادها برای تداوم ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی ایران، هیأت رزمندگان اسلام است.
انگیزه تأسیس «هیأت رزمندگان اسلام»، مقابله با جریان تهاجم فرهنگی دهه هفتاد در ایران بود. این نهاد محصول فرآیند، شرایط، تحولات و فضای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی حاكم بر آن دهه كشور بود. پس از سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تهاجم فرهنگی در مهرماه سال 1368 و استمرار آن سخنان و مطالبه و پیگیری ایشان، بسترهای لازم برای شكلگیری و توسعه فعالیتهای فرهنگی- اجتماعی این هیأت به وجود آمد.
هیأت رزمندگان اسلام در شرایطی به وجود آمد كه جامعه بهشدت دچار خلأ معنوی، فرهنگی و مذهبی بعد از جنگ تحمیلی 8 ساله شده بود. پس از پایان جنگ و در دوران موسوم به سازندگی، حضور تكنوكراتها در قدرت سبب شد مسیر عدالتطلبی فراموش شود. در دوره اصلاحات نیز گفتمانِ حاكم بر دولت با عنوان «توسعه سیاسی»، فضای جامعه را سیاستزده كرد. تندروهای اصلاحطلب در این دوره به دنبال سكولاریسم بودند و مباحث جدی اندیشهای درباره اصل وجودی جامعه مدنی از نوع غربی را به راه انداخته بودند. در این اوضاع بود كه هیأت رزمندگان اسلام پس از پیگیریهای عدهای از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس، در اواسط دهه هفتاد متولد شد.
نهاد هیأت رزمندگان بهمرور و مخصوصاً در نیمه دوم دهه هفتاد و نیمه اول دهه هشتاد، نقش بسیار مؤثری در حفظ گفتمان انقلاب اسلامی در برابر هجمههای مختلف ایفا كرد. هیئات رزمندگان با اندیشه و تفكر حفظ شعائر دینی و ارزشی، در اكثر قریب به اتفاق شهرها تشكیل شد. این هیئات كه سبك و سیاق آن اكثراً همان شیوه سنتی هیأتها بوده در مناسبت ها و مراسمات مذهبی، سالگرد عملیاتها و یا شهدا با برگزاری مراسمات، باعث و بانی تجمعات رزمندگان یگانهای رزم، بسیجیان، خانواده شهدا و ایثارگران، و درمجموع اقشار مختلف امت حزباللهی و متدین بوده است. این هیئات به نسبت سایر هیئات محلی، قومی و طایفهای، از رونق و نشاط مذهبی خاصّی برخوردار بوده و ضمن برپایی مراسمات و آئینهای مذهبی، با حفظ ارزشهای دوران دفاع مقدس برای حفظ و ترویج فرهنگ دفاع مقدس تلاش میكند.
کتاب «هیأت رزمندگان اسلام، از آغاز تا پایان دوره اصلاحات» از پایاننامه کارشناسیِ ارشد جناب آقای کمیل خجسته باقرزاده استخراج شده است. این پایاننامه با عنوان «نقش هیأت رزمندگان اسلام درتحولات سیاسی ایران» در رشته علوم سیاسی در دانشگاه امام صادق علیهالسلام نگارش و دفاع شده است./۹۹۸/د ۱۰۳/ش