روایت دیگری از خیانت عربستان به همپیمانان خود
به گزارش خبرگزاری رسا، کاهش حمایت مالی عربستان از سودان و نیز خودداری مسؤولان سعودی از سفر به خارطوم که به معنی بی توجهی به سودان است، آن هم در شرایطی که این کشور مواضع حمایت جویانه ای از عربستان داشته است، موجب خشم سودانی ها شده است.
عصبانیت سودانی ها از ناسپاسی عربستان
به عبارت بهتر با وجود مواضع حمایت جویانه سودان از ائتلاف عربی علیه یمن و نیز ائتلاف اسلامی مبارزه با تروریسم به رهبری عربستان، کاهش حمایت مالی عربستان از خارطوم موجب خشم بیش از پیش سودان شده است.
عصبانیت سودان از عربستان در مقاله های نویسندگان سرشناس سودانی نمود یافته است و جالب اینکه مسؤولان سودانی بر خلاف گذشته اجازه نقد مستقیم از عربستان را صادر کرده اند.
سودان از اولین کشورهایی بود که در سال 2015 حمایت خود را از عملیات نظامی عربستان علیه یمن موسوم به توفان قاطعیت اعلام کرد و این حمایت فقط جنبه سیاسی نداشت بلکه خارطوم بلافاصله چند هزار سرباز سودانی را به منظور مشارکت در این عملیات نظامی راهی یمن کرد تا جایی که در طول سه سال گذشته دهها نفر از این سربازان جان خود را از دست دادند و همین وضعیت موجب اعتراض آرام اقشار مختلف مردم سودان شد.
دلایل نارضایتی سودان از عربستان
در این میان ضیاءالدین بلال سردبیر روزنامه پرتیراژ «السودانی» نیز به صف نویسندگان کشورش ملحق شده است که اخیرا انتقادهای تندی را علیه ریاض بر سر مسائل متعدد داشته اند. یکی از مهم ترین این مسائل خودداری عربستان از کمک مالی به سودان در شرایط وخیم اقتصادی این کشور است و دیگر اینکه بانک های سعودی از تحویل سپرده های اتباع سودانی مقیم این کشور خودداری می کنند حال آنکه تحریم های آمریکا علیه سودان پایان یافته است.
بلال در ستون «چشم سوم» روزنامه خود نوشت: آنچه احساس خشم و ناامیدی سودانی ها را دو چندان می کند، اینکه بانک های کشور دوست سعودی همچنان از تحویل اعتبارات مالی سودانی های مقیم عربستان خودداری می کنند، حال آنکه بانک های آمریکایی و اروپایی در این خصوص مشکلی ندارند و این وضعیت موجب می شود سودانی احساس کنند، عربستان در کاهش مشکلات اقتصادی آنان مشارکت ندارد بلکه زمینه شدت یافتن تحریم و محدودیت علیه آنان را فراهم کرده است.
سودانی ها انتظار قدرشناسی دارند
به گفته وی سودان در مقابل آنچه برای عربستان انجام داد به دنبال پول نیست اما شایسته قدردانی و احترام است و نارضایتی گسترده مردمی که برخی نویسندگان به صراحت به آن اشاره دارند به دلیل مسائل مالی نیست بلکه انتظار آنان قدرشناسی عربستان است. به عنوان مثال سودان جزء مقاصد سفر اخیر عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی به بیشتر کشورهای آفریقایی نبود و هواپیمای او حتی برای سوختگیری در فرودگاه خارطوم توقف نداشت.
در همین ارتباط عبدالماجد عبدالحمید سردبیر روزنامه مصادر نیز با انتقاد از مواضع عربستان یادآور شد سفر اخیر محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به قاهره اولین سفر یک مسؤول بلندپایه سعودی به مصر پس از کودتای عبدالفتاح السیسی نیست بلکه موارد زیادی از این سفرها انجام شده است، از همین رو سودانی ها به طور کلی به ویژه دست اندرکاران مسائل سیاسی و رسانه ای این سوال را مطرح می کنند: دلایل و توجیهات مسؤولان بلندپایه سعودی برای خودداری از سفر به سودان چیست؟
ارتباط با با روسیه و ترکیه، پیام قاطعانه سودان به عربستان
این در حالی است که ناامیدی از مواضع عربستان فقط به نویسندگان سودانی محدود نشده است بلکه به احزاب شریک دولت نیز رسیده است تا جایی که «شیرآدم رحمه» از اعضای ارشد حزب «کنگره مردمی» که رییس کمیته آبیاری و کشاورزی در پارلمان سودان نیز است، در این باره گفت، کمک های مالی دریافتی از عربستان در مقابل حمایت سودان از مواضع عربستان در حال کاهش است حال آنکه سودان در گذشته در صدد برآمد از طریق تماس با روسیه و ترکیه و سایر طرف ها پیام قاطعانه ای به عربستان بدهد./۸۴۷/ب۱۰۱/ف
منبع: تسنیم