۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۴
کد خبر: ۵۶۳۹۵۳

نشست معرفی کتاب «حماسۀ کاوه» در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی

نویسنده در «کتاب «حماسۀ کاوه» به خاطرات و زندگی سردار شهید محمود کاوه، در ۳۸۰ صفحه و با ۸۰ خاطره از شهید، از زبان هم‌رزمانش پرداخته است.
کاوه

به گزارش خبرگزاری رسا، نشست معرفی کتاب «حماسۀ کاوه» در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

نشست معرفی کتاب «حماسۀ کاوه» از نشر ستاره ‌ها با حضور حمیدرضا صدوقی، نویسندۀ کتاب و هم‌رزم شهید و سردار علی ناظری، معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.

صدوقی دربارۀ این اثر گفت: «کتاب «حماسۀ کاوه» به خاطرات و زندگی سردار شهید محمود کاوه، در ۳۸۰ صفحه و با ۸۰ خاطره از شهید، از زبان هم‌رزمانش پرداخته. این کتاب حاصل سه سال تحقیق و مصاحبه با افراد متفاوت در سطح کشور است که در حدود هفت ماه تألیف شده.»

این هم‌رزم شهید دربارۀ شخصیت سردار کاوه گفت: «این جوان ۲۵ساله از فرماندهان حیرت‌آور دفاع مقدس است؛ به طوری که با رزمندگان تمام استان‌ها همکاری نموده و به اعتراف کارشناسان نظامی، قسمت عظیمی از نیروهای ضدانقلاب را این شهید از بین برده است.»

صدوقی با اشاره به سخنان رهبری دربارۀ شهید کاوه گفت: «در بین سخنان رهبر معظم انقلاب، غنی‌ترین و احساسی‌ترین سخنان، متعلق به شهید کاوه است. جملۀ "یک لشگر را یک جوان بیست‌وچهارپنج‌ساله اداره می‌کند؛ در حالی که در هیچ جای دنیا افسری به این جوانی پیدا نمی‌شود که یک لشگر را اداره کند" و این شاگرد ما بود، حالا استاد ما، از رهبر معظم انقلاب دربارۀ شهید کاوه هستند.»

همچنین شهید امیر سرلشکر حسن آبشناسان دربارۀ سردار کاوه گفته است: «هر کارآموزی باید برای آموزش به سراغ کاوه برود» و شهید سپهبد علی صیاد شیرازی نیز گفته: «کل لشکر کاوه، همانند فرماندهشان الگوی نظم و انضباط بوده‌اند.»

صدوقی با اشاره به حضور نداشتن این فرمانده در اکثر عکس‌های به‌جامانده از دفاع مقدس گفت: «شهید کاوه مرد عمل بود، از کمترین فرصت‌ها هم برای طراحی و اجرای عملیات‌های مختلف استفاده می‌کرد؛ به حدی که حتی بعد از به دنیا آمدن تنها فرزندش، یک ماه بعد به دیدارش در مشهد مقدس رفت و والدینش برای دیدارش به منطقه می‌رفتند. چون کم به مرخصی می‌آمد.»

صدوقی دربارۀ نحوۀ شهادت سردار کاوه تشریح کرد: «سه ماه پیش از شهادت، سردار کاوه در یکی از عملیات‌های تن به تن از ناحیۀ سر مورد اصابت ۱۵ ترکش نارنجک قرار گرفت و در حالی که برای حفظ سلامتی‌اش نباید در محیط‌های تنش‌زا و خطرناک قرار می‌گرفت، با پلاستیک داروهایش به جبهه برگشت. ترکشی که باعث شهادتش شد نیز دقیقاً به همان قسمتی که ۱۵ ترکش داشت، برخورد کرده بود. نکتۀ قابل توجه این است که پیکر شهید کاوه، نزدیک‌ترین پیکر به سنگرهای ضدانقلاب بود.»

نویسندۀ کتاب «حماسۀ کاوه» گفت: «در این کتاب سعی شده از تمام مقاطع زندگی شهید گفته شود و شخصیت شهید را به عنوان الگویی قابل دسترس جوانان معرفی کند. این شهید از جمله فرماندهانی بود که با همه رابطۀ دوستانه‌ای داشت و حتی در اوقات فراغت فوتبال هم بازی می‌کرده است.»

وی ادامه داد: «از هم‌رزمان شهید محمود کاوه نقل شده که هنگام عملیات، اجازۀ نقل اسم فرمانده بین ضدانقلاب را نمی‌دادیم؛ زیرا زمانی که اسم سردار کاوه را می‌شنیدند، فرار می‌کردند و ما با سنگرهای خالی روبه‌رو می‌شدیم و دیگر نمی‌توانستیم آنها را از بین ببریم. به تعبیری اگر شهید کاوه امروز زنده بود، سردار قاسم سلیمانی دیگر بود.»

هم‌رزم شهید گفت: «سردار کاوه جز اولین پاسداران انقلاب اسلامی بود و همیشه در خط مقدم کنار رزمندگانش می‌جنگید. تاکتیک خاصی که شهید در عملیات‌ها به کار می‌برد، استفاده از سه عنصر قدرت، آتش و سرعت به صورت هم‌زمان بود که باعث شده بود آوازۀ طراحی و اجرای عملیات او در همۀ مناطق بپیچد.»/۹۲۵/ د ۱۰۳/ش

 

ارسال نظرات