نقش دولت افغانستان در حملات علیه شیعیان این کشور
به گزارش خبرگزاری رسا، کاربران افغان در شبکههای اجتماعی واکنشهای تندی علیه ریاست جمهوری و شورای امنیت ملی افغانستان داشتهاند و نقش برخی از مقامات این کشور در حملات اخیر شهر غزنی همچنین حمله به مرکز آموزشی «مهدی موعود» در منطقه شیعه نشین کابل را پررنگ میدانند.
آنها دولت افغانستان را به سهل انگاری و حتی نقش داشتن در حملات علیه شیعیان متهم کردهاند.
با این حال، «شاهحسین مرتضوی» معاون سخنگوی رییس جمهوری افغانستان که بخش عمدهای از فعالیتهای سخنگوییاش را به انتشار نظریات دولت در فیسبوک اختصاص داده است، در چنین مواردی روزانه از سوی کاربران افغان اعم از کارمندان دولت و توده مردم، هزاران انتقاد و حتی دشنامهای رکیک دریافت میکند.
معاون سخنگوی رییس جمهور افغانستان درباره حمله به مرکز آموزشی مهدی موعود در فیسبوک خود نوشت: رویداد حمله به مرکز آموزشی موعود مصداق واضح جنایت جنگی، قتلعام و فاجعه بشری است. این غم و اندوه بینهایت سنگین است.
«حمیرا قادری» از اساتید دانشگاه کابل در این باره نوشته است: شهر را خون مردم گرفته، شهر کفن کم آورده، حکومتی که با سر سرباز و دانشجوی ما بازی میکند، چیزی از ملتداری نمیداند. راه مردم از راه حکومت جداست.
«عباس فراسو»، یکی از کارمندان وزارت مبارزه با مواد مخدرافغانستان نیز در ادامه این پست فیسبوکی گفته است: راهحل دیگری جز یک کلمه وجود ندارد: «تجزیه». باید ترتیبات رفراندوم در این خصوص دایر شود و مردم بدون خونریزی به طرح فدرالی رأی دهند تا هر کسی سرنوشت خود را به دست گیرد.
«غلامحسین الهام»، یکی از خبرنگاران در کابل با کنایه از ضعف دولت و نیروهای امنیتی برای مهار حملات انتحاری نوشته: جناب مرتضوی حرفهای شما کاملا درست، ولی آیا ما چیزی به نام حکومت، پلیس، اطلاعات، قانون و مسؤولیتپذیری در این کشور داریم یا خیر؟ اینها از مالیاتی که مردم می دهند حقوق دریافت میکنند و بر اساس قانون میبایست از جان مردم حفاظت کنند.
کاربر دیگری به نام «علی رضوانی» با طرح اتهام دست داشتن دولت در این حملات گفته است: «دولت و شورای امنیت، کانون توطئه و دروغ شده است؛ به کدام حرف و عملتان باور کنیم»؟
«حسن غلامی» کارمند وزارت شهرسازی نیز نوشته است: بهترین طرح امنیتی، اعتماد نکردن به حکومت است. جنایت خاموش، سیاست ارگ است. نفرین بر شما باد.
«قاسم سخیزاده» نیز گفته است: «داعش یک گروه خیالی است، دولت هر بار که میخواهد نقشههای شوم قومی را دنبال کند، به نام داعش مردم را قتلعام میکند، اگرنه چرا هیچ توجهی به تأمین امنیت غرب کابل نداشتهاید»؟
«سخیداد هاتف» از کاربران فعال در فیسبوک خود نوشته است: «اشرف غنی از کشته شدن کودکان خوشحال نمیشود. اما فکر میکند که برای ساختن یک افغانستان مطلوب تحت سلطه مطلق پشتونها چارهای جز تحمل این قربانیها نیست. برای غنی تنها چیزی که مهم است این است که سرانجام قدرت فیصلهبخش نظامی و اقتصادی در دست پشتونها متمرکز شود. برای رسیدن به آن هدف استراتژیک هر مقدار ویرانی و هر اندازه کشتار قابل قبول است».
«ناهید فرید»، نماینده مردم هرات در پارلمان افغانستان نیز در اعتراض به کشته شدن دانشآموزان شیعه در غرب کابل در فیسبوک خود مینویسد: «هزاره را بکشید، او باز جوانه میزند، سبزتر. کلاسش را به آتش بکشید، باز درس خواهد خواند، جدیتر. اعتراضش را به خون بکشید، باز میایستد، استوارتر. در جنگ به دشمن تسلیمش کنید، باز مبارزه میکند، با اراده بیشتر! در این وطن هیچکس چون هزاره برای آبادی، آموختن و برابری مصمم نیست. این وطن را او خواهد ساخت، زیباتر! ولو هر روز قربانی بدهد. ما مدیون هر قطره خون و عرقی هستیم که هزاره در این وطن میریزد و این حقیقت را تاریخ گواه خواهد بود».
همچنین در پست دیگری که مرتضوی در رابطه با سخنرانی اشرف غنی در غزنی و وعدههایی که به قربانیان حادثه این شهر داده، واکنشهای زیادی وجود دارد.
معاون سخنگوی دولت با نقل قول از سخنرانی اشرف غنی این وعدهها را شامل چنین مواردی ذکر میکند: کمک 7500 تن گندم، 20 میلیون دلار برای مرمت نقاط آسیب دیده، ساخت بیمارستان ولایتی غزنی، کمک خاص برای خانوادههای شهدا و زخمیها، تقدیر از نظامیان، امکانات ولایت درجه یک به غزنی، افزایش حوزههای امنیتی، توجه به مشکلات زنان، توجه به تسهیلات شهری، بررسی توطئه در غزنی، بازسازی بالاحصار غزنی و همچنین احیاء دوباره پلیس غزنی.
این پست با واکنشهای انتقادی کاربران مواجه شده است مبنی بر اینکه این سفر یک سفر تبلیغاتی برای انتخابات است ونه همدردی با قربانیان حادثه و از این رو، این وعدهها عملی نخواهند شد.
«ولی آرین» از خبرنگاران تلویزیون طلوع نیوز، این سفر اشرف غنی را در راستای کسب رأی و محبوبیت برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرده و وعدههای آنرا غیرعملی خوانده است: اگر ازکمپینهای انتخاباتی بگذریم، این وعدهها در دور اول سقوط شهر قندوز به مردمان این ولایت هم داده شده بود؛ اما چه شد؟
«عزیزالله عطایی» این سفر و وعدههایی که داده شده است را نوشداروی پس از مرگ سهراب تعبیر میکند و از مرتضوی پرسیده است که اگر حکومت در این جنایات دست ندارد، چرا نیروهای کمکی اینقدر دیر به غزنی اعزام شدند؟
«عبدالله شفایی» عضو کمیسیون مستقل نظارت بر تطبیق قانون اساسی افغانستان نیز با بیاعتمادی به این وعدهها گفته است: «کاش غفلت وظیفای و تقصیر مسؤولان محلی و مرکزی هم در این فاجعه بررسی میشد».
کاربر دیگر به نام «یونس بخشی» نیز حکومت را به ناتوانی و خیانت متهم کرده و نوشته است: حکومت میتوانست از این همه هزینه جانی و مالی جلوگیری کند و دشمن را قبل از حمله تار و مار کند؛ اما نکرد.
«مهدی مدبر» از خبرنگاران کابل در اعتراض به چنین اقدامات اشرف غنی نوشته است: «حداقل انتظار مردم این است که با توجیههای احمقانه و بیشرمانه یک فاجعه به تمام معنا، بر زخم مردم نمک نپاشند».
«فوزیه کوفی» نماینده مردم بدخشان در پارلمان با اشاره به ضعف مقامات امنیتی افغانستان در توییتر خود این مطلب را نوشته و از وزرای کشور و دفاع درخواست کرده که به دلیل ناتوانی در تأمین امنیت، از مقام خود استعفا دهند:
«من برای جان باختگان حوادث خونین اخیر بهشت برین تمنا دارم و به دستاندرکاران امنیتی میخواهم به صراحت بگویم که شما شایسته حفظ جان شهروندان نیستید. حداقل به حکم وجدان، این سنگ بزرگ را دوباره به جایش بگذارید».
فیسبوک در افغانستان کاربر زیادی دارد و بسیاری از مقامات دولتی افغانستان و همچنین سخنگویان دولت، در این شبکه اجتماعی ابرازنظرهای رسمی خود را به مخاطبین منتقل میکنند./۸۴۷/ب۱۰۲/ع
منبع: تسنیم