پیوند و ارتباط غدیر و عاشورا
حجت الاسلام محمد حسین مشکوری مدیر کانون خورشید، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به بررسی و ارتباط واقعه غدیر و حادثه عاشورا پرداخت و گفت: پیامبر اکرم(ص) برای عمل کردن به آیات ابلاغ و اکمال در آخرین حج خویش برای تعیین جانشینی واقعه غدیر را به وجود آوردند و این واقعه نشان دهنده آن است که بعد از خاتمیت نبوت هدایت بشریت به واسطه وصایت ادامه پیدا خواهد کرد.
حجت الاسلام مشکوری بیان کرد: اگر جانشینی پیامبر در مسیر صحیح خود قرار نگیرد، به جای هدایت مردم، ضلالت و گمراهی جامعه را به همراه دارد و در نتیجه شرع مقدس و عمل کردن به دستورهای شرعی از جامعه کنار گذاشته و آیات قرآن به غیر حق، تفسیر و دین اسلام به بدعت و انحراف کشانده میشود.
وی نهضت عاشورا را ادامه دهنده روشنگری غدیر دانست و گفت: در تاریخ اسلام وصایت پیامبر در مسیر اشتباهی قرار گرفت، بنابراین بعد از 50 سال از وفات پیامبر اکرم واقعه و مصیبت عاشورا را رقم میخورد؛ اما اگر واقعه غدیر در مسیر صحیح در جامعه اسلامی اجرا میشد بی تردید فاجعه کربلا روی نمیداد؛ زیرا محور حق و وصیهای پیامبر و امامان زمام جامعه را به دست میگرفتند و تا پایان تاریخ مردم تمسک به حق را داشتند و انسانها در تمام ابعاد اخلاقی، سیاسی، اقتصادی جامعه رشد و ارتقا مییافت و جامعه نیز به گمراهیها و گرفتاریهای کنونی دچار نمیشد.
مدیر کانون خورشید ابراز کرد: بخش بیشتر خطبه سید الشهدا(ع) در منا به فضایل امیرالمؤمنین(ع) و واقعه غدیر اشاره دارد و ایشان نیز در این خطبه بیان کردهاند که اگر امروز مجبوریم به خاطر اختلال نظام جامعه و حاکمیت فرد فاجر و فاسق و غصب امامت از مکه خارج شویم به کارزار دشمنان برویم به جهت غفلت و درک نکردن مردم از واقعه غدیر است.
وی در ادامه، به ضرورت توجه منبریان و ذاکران اهل بیت به مقاتل معتبر تأکید کرد و گفت: مقاتلی اکنون در دسترس ما قرار دارد مقاتلی نیستند که شیعیان آنها را نوشتهاند؛ بلکه آثاری هستندکه بی تفاوتان به حادثه عاشورا یا حتی مغبضان آنها را ثبت کردهاند و نوشتار آنها به دست ما رسیده است؛ هرچند برخی از علما و بزرگان شیعه این مقاتل را درست دانستهاند همانند لهوف بن سید طاووس که بخشی از تاریخ طبری راجستجو کرده و مستندات روایی را با آن را تطبیق داده است.
حجت الاسلام مشکوری ابراز کرد: بسیاری از مطالب مقاتل را نمیتوان در منابر برای مردم بیان کرد و حتی بزرگان دین بیان حوادث واقعه عاشورا را به ده بخش تقسیم کردهاند به سبب اینکه واقعه عاشورا را نمیتوان یکجا و یک دفعه بازگو کرد و همچنین در روضههایی که اهل بیت برای سیدالشهدا برگزار میکردند مرثیههای مکشوف و باز از واقعه عاشورا ایراد نمیشده است؛ و همین که بیان میشد که سیدالشهدا در اوج غربت و مظلویمت به شهادت رسیدهاند کافی بود.
مدیر کانون خورشید ایراد روضههای دروغین و بی اساس را انحراف محتوایی مجالس عزاداری بیان کرد و گفت: برخی مداحان و منبریان به خودشان جرأت میدهند که برای دستیابی اهداف سطحی به تغییر و تحریفهایی دست بزند که بر خلاف واقعه عاشورا است؛ مداح و منبری که هنری برای خواندن مقاتل معتبر راندارد؛ باید برای ابراز مرثیه تجدید نظر کند؛ وگرنه غیر از آن دکان بازی و ترغیب دیگران به خود است.
وی در ادامه به معرفی و بررسی مقاتل معتبر پرداخت و گفت: پژوهشکده باقر العلوم(ع) کتاب «مقاتل معصومین» را به چاپ رسانده که جلد دوم ویژه مقتل امام حسین (ع) است که گزیده تمام مقاتل را از بزرگان شیعه همچون امالی و ارشاد شیخ مفید، امالی شیخ طوسی، امالی شیخ صدوق و کتابهای معتبر را دبردارد.
حجت الاسلام مشکوری به معرفی چندین کتاب برای افزایش بصیرت عاشورایی نسل جوان پرداخت و ابزار کرد: پژوهشکده باقرالعلوم (ع) فرهنگ «جامع سخنان امام حسین (ع)» را چاپ کرده که در این اثر بیانات ایشان بر اساس موضوع و زمان بندی با توجه به منابع روایی و تاریخی دسته بندی شده است.
حجت الاسلام مشکوی گفتد: کتاب «سلوک عاشورایی» در سه جلد بر گرفته از سخنرانیهای حجت الاسلام والمسلمین اقا مجتبی تهرانی به چاپ رسیده است و وی در منابر خویش فرمایشهای سید الشهدا تفسیر کرده و همچنین در کتاب «کامل الزیارت» اثر ابن قولویه قمی نیز مطالبی درباره آثار گریه و برکات برگزاری مجالس سیدالشهدا (ع) آمده است.
مدیر کانون خورشید مجموعه «پیشوایان هدایت» را اثر ارزشمند برای افزایش بصیرت عاشورایی معرفی کرد و گفت: این اثر ترجمه چهارده جلدی کتاب «اعلام هدایة» اثر سید منذر حکیم است که هرجلد این مجموعه سیره زندگانی یکی از ائمه اطهار(ع) را شرح داده و جلد پنجم ویژه سیره امام حسین (ع) بوده و همچنین رهبر معظم انقلاب این مجموعه را برای مطالعه به مردم توصیه کردهاند./۹۹۸/ت ۳۰۲/ش