گزارشی از نفوذ داعش در کشورهای مسلمان آسیای مرکزی
به گزارش خبرگزاری رسا، «اندری ناویکاف» رییس مرکز ضدتروریستی سازمان همسود در نشست رؤسای نهادهای ضدتروریستی کشورهای عضو این نهاد بینالمللی اظهار داشت: داعش با ورود به آسیای مرکزی به دنبال ایجاد خلافت در این منطقه است.
وی گفت: بر اساس گزارشات نهادهای اطلاعاتی سازمان همسود مبلغان داعش تلاشهای زیادی برای ایجاد ارتباط با نمایندگان سازمانهای افراطی مقیم در کشورهای آسیای مرکزی انجام میدهد.
«جنیش رزکاف» معاون نخست وزیر قرقیزستان نیز اظهارات ناویکاف را تایید کرده و گفت: چالشهای تروریستی در کشورهای آسیای مرکزی و همچنین سازمان مشترک المنافع تشدید میشود و به تهدیدات بلندمدت تبدیل شدند.
این مقام ادامه داد: تلاشهای تروریستها در بخش ورود به آسیای مرکزی از طریق افغانستان بسیار نگران کننده است زیرا هدف آنها ایجاد بیثباتی در منطقه میباشد.
همچنین «ایگار سیراتکین» رییس کمیته ملی ضدتروریستی دولت روسیه نیز با نظرات همتایان خود موافقت کرده و خاطر نشان کرد: داعش با حضور در خاورمیانه توانست نفوذ خود را در سراسر جهان تقویت کند.
این در حالی است که نشست سران نهادهای ضدتروریستی سازمان همسود در حاشیه رزمایش مشترک نظامیان کشورهای این سازمان موسوم به «ایسیک کول انتی ترور- 2018» برگزار شد.
این رزمایش مشترک نظامی 2 روز پیش با حضور واحدهای ارتش، بالگردها، هواپیماها، سامانه موشکی ضدهوایی «اسکندر- ام» آغاز شد و فردا به اتمام میرسد.
اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع پس از فروپاشی شوروی سابق شکل گرفت. بیانیه تاسیس این اتحادیه در 21 دسامبر 1991 (20 آذر 1380) در «آلماتی» توسط رهبران آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و اوکراین امضا شد.
عضویت گرجستان دراین اتحادیه به دنبال تصمیم رسمی روسای جمهور کشورهای عضو در 3 دسامبر 1993 (12 آذر 1382) و به دنبال درخواست «ادوارد شواردنادزه» رییسجمهور گرجستان در 8 اکتبر 1993 (16 مهر1382) صورت گرفت.
بیش از 70 درصد بودجه جامعه مشترک المنافع توسط روسیه پرداخت میشود هزینه میشود./۸۴۷/ب۱۰۳/ع
منبع: فارس