اهدای جایزه «مروه شربینی» به قربانیان نژادپرستی در اروپا
به گزارش خبرگزاری رسا، شورای مرکزی مسلمانان آلمان برای نخستینبار و به مناسبت دهمین سالگرد قتل مروه شربینی، جایزه بینالمللی مروه شربینی برای شجاعت مدنی را به «مولوده گنچ» از آلمان و «فرید احمد» از نیوزیلند اهدا میکند. آنطور که مسئولان شورای مرکزی مسلمانان آلمان اعلام کردهاند، از این افراد به صورت جداگانه تقدیر خواهد شد و تاریخ مراسم اهدای جایزه، احتمالا اواخر سال جاری میلادی است.
چه کسانی جایزه میگیرند؟
۲۹ ماه می سال ۱۹۹۳، چهار جوان آلمانی شبانه خانه یک خانواده ترکتبار آلمانی در شهر زولینگن را با بنزین به آتش کشیدند. در این آتشسوزی دو دختر، یک نوه و دو خواهرزاده مولوده گنچ کشته شدند. مولوده گنچ هنگامی که اقوامش را از دست داد، پنجاه ساله بود. پس از این فاجعه، بسیاری از ترکتباران آلمانی به خیابانها ریختند، برخی از آنها به پلیسها حمله کردند، اتومبیلها را به آتش کشیدند و شیشههای مغازهها را شکستند. در چنین شرایطی مولوده گنچ با موضع صلحجویانهاش، موجب شد خشم ترکهای آلمان فروکش کند.
آیمان مازیک، رییس شورای مرکزی مسلمانان درباره انتخاب او برای جایزه مروه شربینی گفت:« واکنش بینظیر او برای مقابله با اسلامهراسی و نفرتپراکنی علیه مسلمانان در جامعه بسیار ارزشمند است و انسان را تحت تأثیر قرار میدهد. او سفیر صلح و نماد شجاعت مدنی در جامعه است. ما نیز او را تحسین میکنیم. او برای همه ما الگوی اخلاقی خوبی است.»
بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در آلمان، فرید احمد نیز در حمله تروریستی در ۱۵ مارس سال جاری به دو مسجد نیوزیلند، همسر ۴۴ ساله خود به نام «حسنی» را از دست داد. همسر او یکی از ۵۱ قربانی این حملات بود. در آن حملات، فرید احمد که بر روی صندلی چرخدار نشسته بود، نجات یافت. آیمان مازیک درباره اهدای جایزه به این فرد گفت:« سخنرانی او در مراسم روز ملی نیوزیلند در ذهن همه ما باقی خواهند ماند. او در این مراسم، در واکنش به این حملات گفت که قاتل همسرش را میبخشد. او خواستار بخشش شد و گفت که نمیخواهد جانی از فردی گرفته شود. این نشاندهنده عظمت او است که به جای انتقام از عاملان حملات، از عشق و بخشش صحبت کرد.»
مازیک همچنین درباره نامگذاری جایزه شجاعت مدنی به نام مروه شربینی گفت: «میراث مروه شربینی، شجاعت، تحمل و بردباری و همچنین دفاع از حق آزادی مذهبی است. او در راه دفاع از اعتقادات خود شجاع و نمونه بود و بهای شجاعت خود را نیز با جانش داد. کشتهشدن او هشداری برای جامعه آلمان بود و به همه نشان داد که اسلامهراسی و دشمنی با مسلمانان بیش از گذشته در این کشور افزایش یافته است. ما هیچگاه او را فراموش نمیکنیم و همواره برایش دعا میخوانیم.»
مروه شربینی، زنی مصری و ساکن آلمان بود که به دلیل محجبهبودن در پارکی در شهر «درسدن» مورد توهین و ناسزاگویی قرار گرفت و سپس در دادگاهی که برای رسیدگی به این امر تشکیل شده بود، به وسیله فرد مجرم با ۱۸ ضربه چاقو کشته شد. شربینی در آن زمان سه ماهه باردار بود. شورای مرکزی مسلمانان به همراه سایر جوامع اسلامی آلمان برای گرامیداشت خاطره این زن مسلمان، روز اول ژوئن را به عنوان روز مبارزه با نژادپرستی علیه مسلمانان نامگذاری کردهاند./847/ب
منبع: ایکنا