نمایشگاه «اربعین بستر ظهور» پلی میان مکتب عاشورا و مهدویت
به گزارش خبرگزاری رسا، در مسیر پیادهروی اربعین حسینی، نمایشگاهی بهنام «اربعین بستر ظهور» برپا شده است که در آن نشانههایی از ظهور امام زمان (عج) و ارتباط آن با قیام عاشورا و همینطور انقلاب اسلامی نصب شده و عدهای از طلاب به صورت داوطلبانه با حضور در این نمایشگاه به تبیین فرهنگ ظهور میپردازند.
«علی ثقفی» مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی در این باره گفت: مجموعهای از نمایشگاههایی از اربعین بستر ظهور را امسال با در بیش از ۲۰ موکب و ۲۵ غرفه و نمایشگاه در نجف و طریق کربلا و در شهر کربلا راه انداختیم.
وی افزود: هدف این نمایشگاه واداشتن راهپیمایان به تعمق، در خصوص ارتباط بین مکتب عاشورا و انقلاب اسلامی و مهدویت است که با یک نگاه تاریخی و تکیه بر نصوص و منابع دینی و انقلاب ارتباط بین اربعین و مسیر حرکت انقلاب اسلامی به سمت تمدن نوین اسلام برای زمینه سازی ظهور ولایت عظما تبیین میکنیم.
ثقفی ادامه داد: این نوعی تبیین تاریخی و مبتنی بر منابع دینی، قرآن و روایات است و از مهمترین مسئله تاریخ بشر یعنی حاکمیت حق در قالب تشکیل حکومت حق شروع میشود. چیزی که هدف همه انبیا بوده و تمام اوصیا و اولیا و رهبران الهی در طول تاریخ همه فعالیتها و تلاشها و مجاهدتهای آنها به آن بستگی داشت.
وی خاطرنشان کرد: این مسیر حرکت دین به مناسبت ایام اربعین را به عاشورا میرسانیم و مکتب عاشورا که امام حسین بعد از انحرافی که در حاکمیت اسلامی پیدا شد، قیام کرد برای اصلاح حاکمیت و همچنین اصلاح امر امت.
ثقفی تاکید کرد: این حرکت افقی است که خود را به ظهور میرساند. یکی از مایهها و مضامین مهم مسئله ظهور پیوند ظهور حضرت حجت با مکتب عاشوراست. امام مهدی (عج) خود را با امام حسین معرفی میکند. چراکه امام حسین در آن دوران یک فرد مشهور است و همه امام را میشناسند امام عصر خود را با جدش معرفی میکند و به ماجرای کربلا اشاره میکند.
وی تصریح کرد: هدف و غایت حرکت ما ظهور است. این حرکت در طول تاریخ در بستر تلاشها و فعالیتها و برنامههای علما و جریان رهبری دینی جلو آمده و به انقلاب اسلامی رسیده است. در دوره انقلاب اسلامی مشاهده میکنیم که انسانهای بسیار محکم، مومن و انقلابی همچون پارههای آهن ظهور کرده اند و 40 سال است که این انقلاب روی دوش مردان آهنین و زنان بسیار مستحکم به جلو آمده تا رسیده به عرصهای که در اربعین در حال جهانی شدن است.
ثقفی همچنین گفت: این نوعی بسترسازی و نقطه عطف بود برای ادامه حرکت عاشورا. در انقلاب اسلامی یک نقشه راه و برنامه ظهور داریم. برنامه جامعی در قالب انقلاب اسلامی، تشکیل نظام اسلامی و ایجاد یک دولت مطلوب اسلامی تا بتوانیم اولین واحد جامعه نمونه اسلامی را در جهان در عصر ماقبل ظهور ایجاد کنیم تا به تمدن برسیم.
وی افزود: اربعین امروز برای ما صحنه نمونهای برای ایجاد یک تمدن نوین است. پیوند بین ملیتها، مسئله معنویت پایه بودن این حرکت، اعتقادات به خدا و معرفت امام، از ارکان حرکت اربعینی است. این جمعیت میلیونی با هدف امام حرکت میکنند و براساس معرفت امام شکل گرفته تا دولت آنطور که امام حسین (ع) در عصر غیبت میخواست تا حد مقدور شکل بگیرد.
مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی ادامه داد: ما در راهپیمایی اربعین بر اساس آنچه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند به دنبال تعمیق و تعمق در مفاهیم عاشورا و اربعین و انقلاب اسلامی و ظهور هستیم. میخواهیم این زائر پیادهای که حرکت میکند، به این مباحث معرفتی عمیقتر توجه کند چراکه این صحنه، عرصه آشنا شدن و تعمق است و صحنهای است که مردم ایمانشان به صورت تفصیلی و معرفتی عمیق شود و اینجاست که مردم اون عهدی که بر عهده آنهاست در مقابل امام حسین (ع) در اینجا مجدد تجدید شود و به تکالیف دینی و عاشورایی و انقلابی خود توجه کنند تا این راهپیمایی در بستر زندگی مردم و جامعه ایران راه خود را جلو رود که هر مقدار جامعه ایران به پیش رود این حرکت در جهان از جمله اربعین و .. در همه عرصهها به پیش خواهد رفت تا به تمدن نوین اسلامی برسد.