کتاب چیستی تمدن ترجمه و منتشر شد
به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب چیستی تمدن نوشته جمعی از نویسندگان با ترجمه سیدمحمدحسین صالحی به تازگی به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
مقالههایی که در این کتاب گرد آمده، دربردارندۀ ادبیات جدید و آوردههای تازه در درک «تمدن» و ماهیّت آن است. طرح مسئلههای جدید، به کارگیری روشهای نو و استفاده از رویکردهای متنوع در لابلای مقالهها، چارچوبهای قدیمی در تمدنپژوهی و پیشفرضهای نادرست در میان محققان تمدنی در ایران را در هم میریزد و افقهای نظری تازهای را در مطالعات اسلامی تمدنی پیش مینهد.
طرح ادبیات ترجمهای (و گاه تطبیقی) در حوزههای تمدنی نه برای ایجاد تراکمی از مفاهیم غربی و گاه سکولار در تحقیقات اسلامی و انقلابی است، بلکه برای طرح مفاهیم تازه و خلقِ پرسشهای نو (معطوف به چالشها و نیازهای جدید) در موضوع «تمدن» است تا بلکه تمدنشناسان و تمدنپژوهان ایرانی با تکیه بر مصادر دینی و منابع بومی، تحقیقات بهروز و کارآمدی را ارائه نمایند و نظرات و نظریات تمدنیشان را به چالشهای امروزین در جهان کنونی معطوف سازند و البته تمدن را در «پاسخهای متراکم به نیازهای انباشتۀ انسان معاصر» پی بگیرند.
کتاب چیستی تمدن نوشته جمعی از نویسندگان با ترجمه سیدمحمدحسین صالحی به تازگی به همت مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۶۰۴ صفحه به بهای ۱۰۰ هزار تومان منتشر شد.
حجت الاسلام حبیب الله بابایی رئیس مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در معرفی این اثر نوشته است: این کتاب مجموعه مقالاتی (۱۶ مقاله) است که از میان ۳۰۰ مقاله و کتاب در موضوع تمدن انتخاب شده و طی چند سال تلاش و پیگیری با ترجمه سید محمد حسین صالحی و با همکاری مصطفی جمالی (نمایههای حاشیه) به انجام رسیده است. بیشک این کتاب، ادبیات تمدنی را در ایران امروز یک گام پیش خواهد برد.