نسخه الکترونیکی کتاب «تاریخ قرآن» منتشر شد
محمد پهلوانی در گفت و گو با خبرنگار سرویس کتاب و نشر خبرگزاری رسا با اشاره به آماده سازی نسخه الکترونیکی کتاب «تاریخ قرآن» اظهار داشت: در میان علوم قرآنی علومی که درباره قرآن نگاشته شده، «تاریخ قرآن» پیشینه چندانی ندارد و علمی نوپدید است. چنین مینماید که نخستینبار، خاورشناس آلمانی، تئودور نولدکه عنوان تاریخ قرآن را بهکار بست و نگاشتهای با این نام پدید آورد.
وی گفت: نگریستن به قرآن چون پدیدهای بشری، علاقه به تاریخ علوم و سیر دگرگونی اشیا، پس از عصر روشنگری و نداشتن ترتیب تاریخی قرآن برخلاف عهدین از مهمترین عواملی است که مغربزمین را مهد پیدایی این علم قرار داده است.
مدیر فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: به هر رو، دیری نپایید که نگاه تاریخی به فراز و فرودهای نص قرآنی و چرایی آن، اندکاندک در پژوهشهای قرآنی جای خویش را باز کرد و حتی دانشمندان مسلمان را به قلمگردانی در گستره یادشده کشانید.
وی افزود: تاریخ القرآن و المصاحف، موسی جارالله ترکستانی، قدیمیترین کتاب مسلمانان است که درباره تاریخ قرآن نوشته شد. پس از آن، کتاب مهم و اثرگذار تاریخ القرآن ابوعبدالله زنجانی و نگاشتههای فراوان دیگری با این موضوع پا به عرصه وجود نهادند.
پهلوانی اظهار داشت: «دکتر محمدحسین علیصغیر»، استاد پژوهشهای قرآنی در دانشگاه کوفه، نیز از پژوهشگرانی است که درخصوص تاریخ قرآن قلم زدهاند. صغیر در این کتاب (اثر حاضر) با استواری تام و تمام قلم زده و آرای تازهای عرضه کرده است.
وی گفت: نویسنده، در فصل نخست این کتاب از «وحی قرآن» سخن گفته و ابعاد گوناگون آن را بررسی کرده است و با توجه به تفسیر ناپسند مستشرقان از وحی، دیدگاههای آنان را نقد کرده و نپذیرفته است.
پهلوانی به معرفی کتاب «تاریخ قرآن» پرداخت و اظهار داشت: این اثر به همت محمد حسین علی صغیر تألیف شده که در وسسه بوستان کتاب تهیه و در انتشارات این موسسه منتشر شده است.
مدیر فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: این اثر در کتابخوان همراه پژوهان با قابلیت اجرا در سیستم عامل اندروید، ویندوز و iOS قابل دسترسی است.
وی درباره خرید نسخه الکترونیکی این کتاب خاطرنشان کرد: علاقهمندان برای دریافت این اپلیکیشن میتوانند به نشانی www.pajoohaan.ir مراجعه کنند و با خرید نسخه الکترونیکی این کتاب، از مطالب آن بهرهمند شوند. /۸۲۲/ت ۳۰۳/ش