در راستای آگاهیبخشی عمومی برای گسست زنجیره شیوع گسترده این ویروس، جانگ وِن هونگ؛ استادتمام دانشگاه فودن شانگهای و رئیس کارگروه ویژه مقابله با کووید 19 در شانگهای بهتازگی کتاب «دستورالعمل عمومی پیشگیری از ابتلاء به ویروس کوئید 19 (ویروس کرونای جدید)» را تدوین و انتشارات علم و فناوری شانگهای آنرا منتشر کرده است. گروه چینی دانشگاه تهران نیز این کتاب را به فارسی ترجمه و راهی بازار نشر کرده است.
آشنایی با التهاب ریوی ناشی از ابتلا به کووید 19 در یک دقیقه، نکات کلیدی در پیشگیری فردی و شیوههای پیشگیری از ابتلا به کووید 19 در شرایط مختلف سه فصل این کتاب را شامل میشود.
در ادامه بخشهایی منتخب و کاربردی از این کتاب معرفی میشود.
«این ویروس میتواند از شخصی به شخص دیگر منتقل شود. شیوع از طریق ترشحات مجرای تنفسی و تماس (با سطوح یا فرد با فرد) از مهمترین عوامل انتقال ویروساند. همچنین انتقال از راه ذرات هوا نیز یکی دیگر از راههای انتقال این ویروس است.»
علائم بیماری
«این بیماری عمدتا با تب، خستگی و سرفه خشک بروز مییابد. تعداد کمی از بیماران نیز علائمی مانند گرفتگی بینی، آبریزش بینی و اسهال دارند. همچنین در برخی از بیماران فقط تب و خستگی خفیف و غیره بروز پیدا میکند. بیمارانی که این بیماری در آنها شدت مییابد، پس از یک هفته دچار مشکل تنفسی میشوند.»
هدف و اهمیت قرنطینه خانگی
ویروسزدایی
«هر روز با استفاده از مواد ضدعفونیکننده حاوی کلر، لوازم اتاق خواب و روشور دستشویی را ضدعفونی کنید. برای جلوگیری از آلودگی سایر البسه، لباس و رختخواب فرد قرنطینه شده را با آب گرم 60 تا 90 درجه سانتیگراد و مواد شوینده خانگی بهصورت جداگانه بشویید. برای انجام این کار حتما از دستکش استفاده شود و قبل و بعد از آن دستها بهخوبی شسته شود.»
چه مدت میتوان از ماسک استفاده کرد؟
اقدامات احتیاطی برای رژیم غذایی
«عدم استعمال گوشت فاسد حیوانات و فراوردههای تولید شده از آن، گوشت تازه پرندگان را از منابع رسمی خریداری کنید و تخممرغ، ششیر و مرغ را کاملا بپزید، استفاده از تختههای برش و ابزار برش جداگانه برای مواد غذایی خام و پخته شده و شستشوی دست هنگام کار کردن با هر کدام از آنها، گوشت را حتی در مناطق شیوع بیماری پس از پخت کامل میتوان میل کرد، به رژیم غذایی و تغذیه متعادل توجه کنید.»