از لزوم دفن بیماران کرونایی تا جواز افطار روزه برای پرستاران
به گزارش بینالملل خبرگزاری رسا، شیخ شوقی علام مفتی مصر در گفتوگویی تلویزیونی با عنوان «اهل مصر»، ضمن بررسی احکام روزهداری در شرایط کرونا تاکید کرد که روزهنگرفتن برای برخی افراد در شرایط کنونی جایز است.
شیخ علام گفت: اصل در روزه آن است که برای هر مسلمان، بالغ، قادر که مانعی از روزهگرفتن ندارد، واجب شرعی است اما به سبب گسترش ویروس کرونا برای برخی جایز است که روزه نگیرند زیرا نظام شریعت بر مبنای سهولت و سهلگیری بر مکلّفان استوار است.
وی با اشاره به شرایط ابطال روزه افزود: روزهنگرفتن به سبب بیماری نیازمند نظر پزشکان است. از آغاز انتشار ویروس کرونا جلسات مشترک پزشکان متخصص و علما تشکیل شد. پزشکان با استناد به پژوهشهای علمی اعتقاد دارند که روزهداری با تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی در غلبه بر ویروس کرونا دارد.
مفتی مصر خاطر نشان کرد: ویروس کرونا به افرادی که دارای سیستم دفاعی ضعیفی هستند، حمله میکند بنابراین بیماران کرونایی و پزشکانی که درحال مداوای بیماران هستند نیاز به روزهگرفتن ندارند تا بیماری زودتر مهار شده و بیماران معالجه شوند البته مستند ما در این امر استناد به آیه «ولا تلقوا بأيديكم إلى التهلكة» نیست زیرا روزهداری نه تنها به معنای «وقوع در هلاکت» نبوده بلکه حفظ جان است.
شیخ علام در پاسخ به سوالی پیرامون «تعطیلی مساجد به دلیل بحران کرونا و عدم لغو روزهداری» اظهار داشت: میان روزه و نماز تفاوت است چه آنکه روزه عملی است پنهانی میان بنده و خداوند که نیاز به حضور در اجتماع نیست اما نماز فریضهای اجتماعی است و تعطیلی اماکن مذهبی به دلیل درخواست مقامات مسؤول و با هدف جلوگیری از گسترش این ویروس صورت گرفته است از این رو تعطیلی نماز جماعت جایز اما افطار روزه جز در موارد مشخص جایز نیست.
مفتی مصر در پایان با بیان ضرورت دفن اموات و توصیف متوفیان کرونا به شهدا تصریح کرد: خداوند به انسان کرامت بخشیده و اقتضای کرامت، حفظ حقوق آدمی مانند غسل و کفن و دفن است. بیحرمتی به اموات با دفن نکردن آنان، نقص تکلیف الهی است. با نظر به نکات بهداشت و عدم انتقال ویروس از اجساد به افراد، دلیلی برای ترس وجود ندارد.