برگزاری سمینار شیعه شناسی با مشارکت مراکز علمی ایران و آلمان در برلین
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، حمید محمدی، رایزن فرهنگی ایران در برلین و نوربرت هینتراشتاینر، استاد و از مسئولان دانشکده الهیات غیر اروپایی کاتولیک دانشگاه مونستر آلمان، به صورت مجازی دیدار و در باره امکانات و ظرفیتهای موجود جهت بسط و توسعه روابط دانشگاهی و تعاملات دینی میان ایران و آلمان به تبادل نظر پرداختند.
محمدی به علاقهمندی رایزنی فرهنگی ایران در برلین برای توسعه و تعمیق روابط علمی فرهنگی با دانشگاههای آلمان به ویژه دانشگاه مونستر و ایجاد پُل ارتباطی بین داشگاههای ایران و آلمان، اشاره کرد.
رایزن فرهنگی ایران در برلین اظهار کرد: با توجه به سوابق موجود امیدواریم که بتوانیم با مشارکت و همکاری دانشگاه مونستر، شاهد تحقق برنامهها و فعالیتهای فرهنگی مشترکی باشیم.
رایزن فرهنگی ایران در برلین عنوان کرد: در نظر است دومین سمینار شیعه شناسی به عنوان برنامهای با مشارکت مراکز علمی ایران و آلمان و با حضور اساتید دو کشور در فضای مجازی برگزار شود.
وی افزود: همچنین برگزاری وبینار فقه شیعه در اواخر سال 2021 با مشارکت اساتیدی از ایران و آلمان نیز در دستور کار این نمایندگی قرار دارد، لذا از دانشگاه مونستر نیز دعوت میکنیم تا در برگزاری این وبینارها مشارکت داشته باشند.
نوربرت هینتراشتاینر ضمن معرفی کوتاه دانشکده الهیات غیر اروپایی کاتولیک دانشگاه مونستر آلمان، علاقهمندی خود را جهت گسترش تعاملات میان دانشگاهی و دینی با مراکز و دانشگاههای عالی ایران و نیز همکاری گسترده تر با رایزنی اعلام کرد.
وی افزود: دانشکده الهیات غیر اروپایی مونستر از بزرگترین مرکز مطالعات کلامی و دینی (الهیات کاتولیک ، پروتستان و اسلامی) با حدود 3000 دانشجو و 40 استاد بشمار می آید که در حوزه مطالعات "جهان مسیحیت" و "الهیات مسیحی فراتر از اروپا" از جمله مسیحیت آسیایی، مسیحیت خاورمیانه و نیز روابط مسلمان و مسیحیت تحقیق و کنکاش میکند.
هینتراشتاینر سپس ضمن اشاره به سفرهای مختلف خود به ایران اظهار کرد: طی پانزده سال گذشته چندین بار به عنوان محقق به ایران سفر کردم و در کنفرانسهای مختلفی از جمله در "انستیتو فلسفه ایران" در تهران، "دانشگاه تربیت مدرس" و نیز "دانشگاه فردوسی مشهد" شرکت و سخنرانی داشتم.
استاد دانشکده الهیات مونستر به تفاهمنامه همکاریهای علمی با دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد اشاره کرد و افزود: تفاهمنامه همکاری برای توسعه همکاریهای بینالمللی پیشتر با حوزههای علمیه و مطالعات دینی ایران در سال 2020 میلادی منعقد شد که بر اساس آن مقرر شد به طور مشترک و با همکاری مؤسسه تبادلات آکادمیک آلمان؛ یک دوره تابستانی پیرامون مسیحیت در آسیا در سپتامبر سال 2020 برگزار شود که متاسفانه به دلیل گسترش اپیدمی کرونا این همایش تنها به صورت مجازی برگزار شد.
وی خواستار همکاری و مشارکت رایزنی فرهنگی کشورمان در اجرای این وبینار شد و ادامه داد: اما امسال برنامه ریزی کردهایم که این دوره دو هفتهای به صورت حضوری در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شود. قرار است در این برنامه 25 استاد و دانشجو از آلمان شرکت کنند.
سفر مطالعاتي دانشجويان آلماني به ايران
هینتراشتاینر افزود: از دیگر مفاد این تفاهمنامه، برپایی یک دوره برنامه سفر مطالعاتی به ایران با همکاری دانشگاه فرودسی مشهد با عنوان «میراث فرهنگی و فراگیریهای بین دینی: رویارویی با مسیحیت در جهان شیعه اسلام» از 4 سپتامبر تا 3 اکتبر 2021 است.
وی افزود: در این سفر علمی قرار است 20 دانشجوی و 13 استاد از دانشگاه مونستر و اساتید سایر دانشگاههای آلمان (بوخوم، بن، وورتسبورگ، مونیخ) به ایران عزیمت کنند. همچنین، قرار است به شهرهای ارومیه، اصفهان، شیراز و مشهد سفر شود و وجوه مختلف میراث فرهنگی مسیحی در ایران مورد بازید قرار گیرد.
وی برنامه مطالعاتی فشرده در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی با موضوع مسیحیت در آسیا را از دیگر بخشهای این تفاهمنامه عنوان کرد و گفت: این برنامه این امکان را فراهم میکند که دانشجویان آلمانی و دانشجویان ایرانی از دانشگاه فردوسی به طور مشترک در زمینه تعاملات دینی با یکدیگر بحث و تبادل نظر داشته باشند. همچنین بازدید از چندین سایت میراث فرهنگی ایران در این برنامه گنجانده شده است./۹۸۸/
منبع: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی