نقشه شوم آمریکا در عراق؛ تجزیه کشور و ایجاد یک حکومت نظامی
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، شیخ کاظم الفرطوسی، سخنگوی گردانهای سید الشهداء هشدار داد که آمریکا موضوع تاسیس حکومتی نظامی را در عراق بررسی میکند، اما موضع مقاومت ثابت است و آن اخراج نیروهای آمریکایی از کشور است.
وی در گفتگو با المعلومه افزود: یک شخصیت عراقی چندی پیش و قبل از سفر الکاظمی، به منظور درخواست برای تاسیس حکومتی نظامی به واشنگتن رفته بود.
الفرطوسی گفت: مذاکرات، آنچه را میخواهیم، محقق نخواهد کرد بلکه مذاکرات در پی این است تا وجهه دولت عراق را زیبا نشان دهد. دولت عراق در واقع بین مردم و اشغالگران آمریکایی میانجیگری میکند.
الفرطوسی تاکید کرد گروههای مقاومت عراق هیچ گونه میانجیگری را قبول نخواهند کرد و دولت عراق باید خروج نیروهای آمریکایی را خواستار شود.
الکاظمی: عراق به نیروهای رزمی آمریکا نیازی ندارد
نخستوزیر عراق قبل از عزیمت به واشنگتن در مصاحبه با آسوشیتدپرس تصریح کرد که بغداد به نیروهای رزمی آمریکا برای مبارزه با داعش نیازی ندارد.
«مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق که عازم ایالات متحده شده است، در گفتوگو با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس علیرغم آن که تأکید کرد که عراق دیگر نیازی به نیروهای رزمی آمریکایی برای مقابله با داعش ندارد، اما هیچگونه چارچوب زمانی برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق ارائه نکرد و تنها گفت که چارچوب رسمی برای استقرار مجدد نیروهای آمریکایی به برآیند گفتوگوهایش با مقامهای آمریکایی بستگی دارد.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص احتمال تغییر کاربری حضور آمریکا در عراق گفت که بغداد برای آموزش و جمعآوری اطلاعات نظامی از آمریکا درخواست همکاری خواهد کرد.
طبق گزارشهای منتشر شده، الکاظمی قصد دارد فردا (دوشنبه) با «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در خصوص مسائل راهبردی گفتوگو کند.
نخستوزیر عراق بدون آن که ضربالاجلی را برای خروج نظامیان آمریکایی ارائه دهد، گفت: «هیچ نیازی به نیروهای رزمی خارجی در خاک عراق نیست».
وی ادامه داد که نیروهای امنیتی و ارتش عراق قابلیت دارند که بدون نظامیان ائتلاف تحت رهبری آمریکا از کشور خود دفاع کنند.
با این حال این مقام عراقی در خصوص جدول زمانی عقبنشینی نظامیان خارجی از خاک عراق گفت که هرگونه برنامه خروج، بر اساس نیازهای نیروهای عراقی است که در سال گذشته از خود در پیشبرد مستقل مأموریتهای ضدداعش توانمندی نشان دادند.
الکاظمی توضیح داد: «جنگ علیه داعش و آمادگی نیروهای ما نیازمند یک جدول زمانی خاص است و این مسئله به مذاکراتی بستگی دارد که ما در واشنگتن صورت خواهیم داد».
اربیل: نیروهای آمریکایی نباید عراق را ترک کنند
مقامات کردستان عراق ضمن مخالفت با مصوبه پارلمان این کشور بار دیگر با خروج نظامیان آمریکایی مخالفت کردند.
«سفین دزیی» مسئول روابط خارجی دولت منطقه کردستان عراق در سخنانی گفت که اربیل موافق خروج نظامیان «ائتلاف ضد داعش» از عراق نیست.
به نوشته الجزیره، او مدعی شد که حضور این نظامیان در عراق برای مبارزه با داعش ضروری است.
این موضع برخلاف مواضع اخیر نخستوزیر و وزیر خارجه عراق است که تاکید کردند عراق دیگر به نیروی رزمی خارجی نیاز ندارد.
«جوتیار عادل» سخنگوی دولت منطقه کردستان عراق نیز گفت که به دلیل بی ثباتی و نا امنی در عراق، اربیل مخالف خروج نیروهای آمریکایی است.
آمریکا به دنبال تجزیه عراق است
سعد محمد الکعبی تحلیلگر مسایل سیاسی عراق گفت: آمریکا به دنبال کشاندن عراق به جنگ داخلی و تجزیه آن است مانند آنچه که در افغانستان انجام داد.
به گزارش پایگاه خبری المعلومه، سعد محمد الکعبی افزود: ادامه حضور آمریکا در عراق جنگی جدیدی را به ویژه در منطقه شعله ور خواهد کرد و ملت عراق مخالفت خود را با حضور آمریکا در خاک عراق تحت هر عنوان که باشد، اعلام داشتند.
کارشناس مسایل سیاسی تصریح کرد: دولت عراق با قبول و پذیرش برنامههای آمریکا در عراق، با مصوبه پارلمان این کشور در مورد خروج نیروهای خارجی از کشور مخالفت کرده است به ویژه اینکه طرحهای آمریکا مسئله تازهای نیست بلکه تکرار همان جمله قبلی است که "مستشاران آمریکایی برای آموزش در عراق میمانند" این در حالی است که آنها با تجهیزات و نیروهای کامل باقی میمانند.
الکعبی گفت: آمریکا از افغانستان به طرف منطقه خلیج فارس عقب نشینی کرد و جنگ میان طالبان و دولت افغانستان شعله ور شد و مذاکرات صلح این روزها در قطر با هدف حل این درگیری برگزار میشود و به احتمال زیاد آمریکا دوباره برای تقسیم افغانستان میان طالبان و دولت مداخله میکند و در صورت مخالفت با مشروعیت چنین طرحی، از گزینه اول یعنی طالبان حمایت میکند.
الکعبی افزود: آنچه که آمریکا از طرح هایش برای تجزیه افغانستان انجام میدهد، سناریوی است که به دنبال اجرای آن در عراق است به ویژه اینکه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به اجرای چنین طرحهای معروف است و هدف از ابقای نظامیان آمریکایی در عراق شعله ور کردن جنگ و تجزیه کشور به ایالتهایی برای حمایت از طرفداران واشنگتن در عراق و اعمال تحریمها علیه مخالفان حضور آمریکا در خاک عراق است.
آمریکا در صدد خروج نیروهای خود از عراق نیست
اغلب ناظران معتقدند که چنانکه از اظهارات مقامات آمریکایی برمی آید، این کشور در صدد خروج نیروهایش از عراق نیست بلکه بر عکس می کوشد نقش و کارکرد آنها را تغییر دهد و به مردم چنین وانمود کند که به خاطر وجود و فعالیت گروه های مقاومت، نمی تواند نیروهای خود را از عراق خارج کند و به این ترتیب مردم را علیه این گروه ها تحریک کند.
این تحلیلگران در تحلیل دیدگاه های خود به اظهارات مقامات نظامی امریکایی استناد می کنند که اقدام به سلب صفت "نظامی" از نیروهای آمریکایی در عراق پرداخته و تأکید کرده اند که این نیروها چنانچه مورد حمله قرار گیرند، از خود دفاع می کنند!! و به این ترتیب هر گونه تجاوز به گروه های مقاومت عراقی را از قبل توجیه کرده است. لذا اگر مقاومت به هر ترتیب سعی کند نقشه های اشغالگران را علیه عراق و عراقی ها رسوا کند - که یکی از آنها حقه تغییر نقش و کارکرد اشغالگران بدون خروج از عراق است – با حمله اشغالگران رو به رو می شود.
عراقی ها حق دارند نگران مقاومت خود باشند؛ چرا که تا وقتی که حشد الشعبی و مقاومت وجود دارند، آمریکا و عربستان و "اسرائیل" نمی توانند به اهداف خود دست یابند. لذا هر کاری می کنند تا مقاومت را از بین ببرند.
اینکه دور چهارم گفتگوهای استراتژیک بین آمریکا و عراق، بیانیه پایانی مستقل دارد و در این بیانیه صحبت از تغییر کارکرد نیروهای آمریکایی در عراق می کند، نشان می دهد که فشارهای مقاومت بر اشغالگران نتیجه داده است و این مقاومت می تواند با تشدید فشارها، اشغالگران را وادار به خروج کند. آمریکا هم بهتر است به جای حقه بازی، فرصت را غنیمت دانسته و برای جلوگیری از خسارت و تلفات بیشتر، آبرومندانه عراق را ترک کند قبل از اینکه رسوایی که در ویتنام و افغانستان متحمل شد، در عراق هم تحمل کند./۹۸۸/
منبع: پایگاه خبری المعلومه