دانشنامه امام حسین از جامع ترین آثار منتشر شده درباره سیدالشهدا است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دانشنامه امام حسین(ع)، ابعاد مختلف زندگی آن حضرت از ولادت تا شهادت را در 15 بخش اصلی و 138 فصل همراه با ترجمه فارسی تدوین کرده است.
از ویژگی های این ویژه نامه می توان به بررسی زندگانی، شخصیت و قیام امام حسین(ع) بر اساس آیات و روایات و متون تاریخی کهن و معتبر، ارائه حدود 400 بیان و تحلیل پیرامون موضوعات مرتبط، پاسخ به شبهات و نمایاندن تحریفات، همچنین ترسیم پنج نقشه ابتکاری خط سیر کاروان حسینی اشاره کرد. همچنین این مجموعه 4191 نقل در 6612 صفحه به دو زبان فارسی و عربی را در بردارد.
15 بخش اصلی این دانشنامه شامل زندگی خانواده سید الشهدا(ع)، فضلیت ها و ویژگی های امام حسین(ع)، دلایل امامت امام حسین (ع) و فرزندانش، امام حسین(ع) پس از شهادت پدر تا قیام عاشورا، خبردادن پیشاپیش از شهادت امام حسین(ع)، خروج امام حسین(ع) از مدینه تا رسیدن به کربلا و از رسیدن امام حسین(ع) به کربلا تا شهادت ایشان است.
از دیگر بخشهای این دانشنامه می توان به وقایع پس از شهادت ایشان، بازتاب شهادت امام حسین (ع) و فرجام کسانی که در کشتن او و یارانش نقش داشتند، عزاداری و گریه برای امام حسین(ع)، نمونه مرثیه هایی که در سوگ امام حسین(ع) و یارانش سروده شده اند، زیارت، مزار و حکمتهای رسیده از امام حسین(ع) اشاره کرد.
از همکاران آیت الله ری شهری در این پژوهش می توان از سید محمود طباطبایی نژاد، سیدروح الله سیدطبایی، عبدالهادی مسعودی، مهدی مهریزی و محمد مرادی نام برد.
مجموعه 14 جلدی دانشنامه امام حسین به همت آیت الله محمدی ری شهری و جمعی از نویسندگان و با ترجمه عبدالهادی مسعودی، برای نخستین بار در سال جاری از سوی موسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث منتشر شده است./916/ن601/ع