۲۶ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۰:۳۲
کد خبر: ۷۸۱۱۰
منتشر شد؛

رفعت حکمت

خبرگزاری رسا ـ کتاب رفعت حکمت، اندیشه نامه آیت الله علامه سید ابوالحسن رفیعی قزوینی به کوشش محمد علی اردستانی از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
رفعت حکمت



به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا، آیت الله علامه سید ابوالحسن رفیعی قزوینی یکی از دانشمندان صاحب نظر درعرصه های مختلف دینی و فلسفی وعرفانی و کلامی است، کتاب رفعت حکمت، اندیشه نامه علامه رفیعی قزوینی است که مشتمل بر هفده مقاله در تبیین و تحلیل آرا و نظرات خاص ایشان در موضوعات گوناگون دینی، فلسفی، عرفانی و کلامی است؛ که توسط عده ای اساتید و محققان به انجام رسیده است.

ضرورت این مجموعه دراین جهت است که ایشان موجز نویس می باشند و افکار ناب و بلند خود را معمولا در قالب عبارات کوتاه بیان می کنند وهمین امر سبب این شده است که همه حکمت پژوهان نتوانند به نحو کامل از افکار ایشان استفاده نمایند. این نوشتار که با مقالات برخی اساتید و محققان فلسفه شکل گرفته است، اولین مجموعه ای است که افکار خاص علامه رفیعی قزوینی را به تشریح وتبیین و تحلیل گرفته است.

اثبات عقلی رجعت، نقد شبهات رجعت، ایضاح واثبات عقلی معراج، ره آوردها و مشهودات معراج، اذان و نماز جماعت در معراج، حقیقت شب قدر و اختلاف آن به حسب اختلاف آفاق از جمله مقالاتی است که در این کتاب آورده شده است.

در گزیده ای از مقاله«حقیقت شب قدر و اختلاف آن به حسب اختلاف آفاق» آمده است:«شب قدر عالم مثال هنوز در محدوده زمان قرار نگرفته وتمثالی نورانی و معنوی دارد. می توان گفت رقیقه ای است از حقیقت شب قدر کلی، و سایه ای از آن صاحب سایه.»

از دیگر مقالاتی که دراین کتاب آمده می توان به وجود رابط و رابطی، پارادوکس مواد ثلاث در منطق و فلسفه، حدوث دهری، حرکت جوهری، حقیقت عقل، اتحال عاقل و معقول، توحید واجب الوجود، وحدت وجود، اسفار اربعه، کمال انسان وانسان کامل و ترجمه شرح دعای سحر اشاره کرد.

در بخشی از مقاله « وحدت وجود » می خوانیم:«پس فقر و فنای شهودی دستمایه بلکه جانمایه«وحدت شهودی» است که خود متفرع بر معرفت یقینی و محبت حقیقی و عبودیت واقعی است و معرفت صائب مقدمه محبت صادق واین دو زمینه ساز عبودیت خالص اند.»

در انتهای این کتاب کتابنامه، فهرست آیات، روایات وادعیه و اشعار آورده شده است.

کتاب رفعت حکمت، اندیشه نامه آیت الله علامه سید ابوالحسن رفیعی قزوینی به کوشش محمد علی اردستانی در 504 صفحه و با شمارگان 2500 نسخه برای نخستین بار در سال جاری از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است./916/ن601/ع

ارسال نظرات