۱۳ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۴
کد خبر: ۱۷۴۶۳۶
کنکاشی در پرسش‌های رهبر معظم انقلاب؛

در زمینه مد و لباس تا جایگاه مطلوب فاصله زیادی داریم

خبرگزاری رسا ـ رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی گفت: در زمینه مد و لباس، جامعه ما تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله زیادی دارد.
لاله افتخاري، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي

لاله افتخاری، رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در پاسخ به پرسش‌«طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟» با اشاره به اهمیت این موضوع در تعیین فرهنگ جامعه گفت: بهترین راه‌کار در این زمینه، سامان‌دهی قانون مد و لباس است، که قانون آن در مجلس هفتم مصوب شده است.

وی افزود: تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی، لبیک‌گویی به سخنان مقام معظم رهبری در سفر به همدان بود، که ایشان در آن سفر به این موضوع اشاره کردند.

نگرش ایجابی در مصوبه مجلس

رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نوع نگرش این مصوبه، ایجابی است و در آن از طراحان مد و لباس و تولیدکنندگان و عرضه کنندگان حمایت شده است.

وی تصریح کرد: البته این مصوبه برای کسانی است که در زمینه اشاعه طراحی و مد لباس ایرانی ـ اسلامی فعالیت می‌کنند و دولت وظیفه حمایت از این افراد و شرکت‌ها را بر عهده دارد.

افتخاری به ایجاد کارگروهی در این زمینه اشاره کرد و گفت: پس از این مصوبه دولت ملزم شد که کارگروه مد و لباس را، با سرپرستی وزارت ارشاد تشکیل دهد که دبیرخانه آن در وزارت ارشاد است و تمام دستگاه‌های مختلف کشوری در آن عضو هستند.

وی ادامه داد: عضویت بیشتر دستگاه‌ها در این دبیرخانه به این جهت است که در تولید و طراحی لباس اگر نیاز به پارچه و یا تهیه دستگاه خاصی باشد، ارگان‌های مربوطه، آن را تهیه کنند.

دائر کردن نمایشگاه‌های ملی و منطقه‌ای

رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی درباره راه‌کارهای نهادینه کردن فرهنگ لباس گفت: دائر کردن نمایشگاه‌های ملی و منطقه‌ای برای آشنا کردن دیگر فرهنگ‌ها با فرهنگ ایران و تعامل با دیگر کشورهای اسلامی، برای ارائه الگوهای مناسب بسیار مفید و سودمند است.

وی یادآور شد: در زمینه مد و لباس و عرضه کالاهای مربوط به آن، باید کنترل مناسبی در قیمت‌ها صورت بگیرد و اگر دستگاه‌های دولتی بودجه رفاهی کارکنان خود را در تهیه این محصولات هزینه کنند، شاهد رونقی بزرگ در زمینه مد و لباس ایرانی ـ اسلامی خواهیم بود.

خانم افتخاری خاطر نشان کرد: یکی از دیگر از راه‌کارهای نهادینه کردن فرهنگ طراحی لباس، از طریق تبلیغات در رسانه ملی است و این وظیفه مهم و اصلی رسانه‌ها است که در بسترسازی برای تحقق آرمان‌های اسلامی و ایرانی بکوشند.

فاصله زیاد تا جایگاه مطلوب

وی افزود: در بازارهای لباس به صورت پراکنده فروشگاه‌هایی وجود دارد که به عرضه لباس‌های ایرانی ـ اسلامی می‌پردازند که البته به لحاظ قیمت کالا، نرخ بالایی دارند و این موضوع نشان‌گر آن است که در زمینه مد و لباس، جامعه ما تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله زیادی دارد.

رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی گفت: ارائه لباس با الگوی ایرانی ـ اسلامی و آن هم با نرخ پایین و مناسب، می تواند در جامعه اثرات مطلوبی برجا بگذارد و فرهنگ پوششی مطلوبی را در جامعه نهادینه کند.

وی در پایان افزود: امروزه در جامعه شاهد طراحی‌ لباس‌هایی هستیم که با هویت و تمدن ما بسیار فاصله زیادی دارد و این برعهده علما و فرهیختگان و نخبگان و نظریه‌پردازان است که برای تحقق الگوی ایرانی اسلامی در طراحی لباس، چاره جویی کنند.

شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیب‌های سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، پرسش‌های زیر بخش از پرسش‌های مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است:

چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟

علت کار گریزی چیست؟

چرا در روابط همسایگی‌مان رعایت‌های لازم را نمی‌کنیم؟

چرا در زمینه فرهنگ رانندگی، مردمان منضبطی به طور کامل نیستیم؟

حد زادوولد در جامعه ما چیست؟

الگوی تفریح سالم چیست؟

نوع معماری در جامعه ما چگونه است؟ چقدر متناسب با نیازهای ماست؟

در بین ما دروغ چقدر رواج دارد؟

چرا در برخی از بخش‌های کشورمان طلاق زیاد است؟

علت پرخاشگری و بی‌صبری در میان بعضی از ماها چیست؟

چقدر به قانون احترام می‌کنیم؟ علت قانون گریزی در برخی از مردم چیست؟

انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟

وجدان کاری در جامعه چقدر وجود دارد؟

چرا برخی از حرف‌های خوب، ایده‌های خوب، در حد رؤیا و حرف باقی می‌ماند؟

چه کنیم که ریشهٔ ربا در جامعه قطع شود؟

آپارتمان‌نشینی چقدر برای ما ضروری است؟

تجمل‌گرایی چیست؟ بد است؟ خوب است؟ چقدرش بد است؟ چقدرش خوب است؟

چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرف‌گرایی رواج دارد؟

چرا پشت سر یکدیگر حرف می‌زنیم؟

چرا در برخی از بخش‌های کشورمان روی آوردن جوان‌ها به مواد مخدر زیاد است؟

چرا صلهٔ رحم در بین ما ضعیف است؟

آپارتمان‌نشینی چقدر برای ما ضروری است؟ چقدر درست است؟

طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟

آرایش در بین مردان و زنان چقدر درست است؟

آیا ما در معاشرت‌های روزانه، به همدیگر به طور کامل راست میگوییم؟

بعضی‌ها با داشتن توان کار، از کار می‌گریزند؛ علت کار گریزی چیست؟

علت پرخاشگری و بی‌صبری و نا بردباری در میان بعضی از ماها چیست؟

حقوق افراد را چقدر در رسانه‌ها ، در اینترنت و... مراعات می‌کنیم؟

تولید کیفی در بخش‌های مختلف، چقدر مورد توجه و اهتمام است؟

چرا به ما میگویند که ساعات مفید کار در دستگاه‌های اداری ما کم است؟

چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانه‌های مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعه ما نفوذ کرده است؟

چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟

چه کنیم که زن در جامعه ما، هم کرامت و عزتش حفظ شود، هم وظائف اجتماعی‌اش را انجام دهد و هم حقوق اجتماعی و خانوادگی‌اش محفوظ بماند؟/979/ت302/ن

ارسال نظرات