۰۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹
کد خبر: ۵۲۷۹۳۳
وزیر ارشاد:

رسانه‌ها چشم بیدار مسؤولان هستند/گرفتار فقر گفت‌وگو هستیم

سید عباس صالحی با تاکید بر جایگاه رسانه‌ها گفت: رسانه‌ها با عملکرد خود باید مسؤولان را در معرض داوری عمومی قرار دهند.
صالحی وزیر ارشاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز دوشنبه سوم مهرماه در نشستی رسانه‌ای با گرامیداشت ایام محرم و هفته دفاع مقدس، گفت: رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی باید مسؤولان را در معرض داوری عمومی قرار دهند. 

وی افزود: باید جایگاه رسانه‌ها را ارتقا داد، زیرا اهالی رسانه چشم بیدار و هوشیار مسؤولان هستند. 

صالحی با اشاره به فعالیت ی کماه اخیر وزارت متبوع خود، اظهار داشت: بنده اعتقاد دارم برنامه‌ای که از سوی وزار به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود باید عملیاتی شود، به همین دلیل نیز تلاش کرده‌ایم تا طی سی روز برنامه خود را ویرایش و به سمت عملیاتی شدن ببریم. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: سه هدف کلی، ۹ مساله و ۴۰ برنامه مد نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با شعار «گفتگو، حقوق و هویت فرهنگی» به پیش خواهد رفت. 

وی با انتقاد از عدم وجود گفتگوی سازنده در جامعه، ابراز داشت: امروز گرفتار فقر گفتگو هستیم و به همین دلیل نیز تصمیم گرفته‌ایم دبیرخانه‌ای را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معطوف به این مسئله کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بخش دیگر مربوط به شفاف‌سازی می‌شود. اقداماتی پیش‌بینی شده که در این باره به دو اقدام اکتفا می‌کنم. یکی فراهم کردن امکان انتشار قراردادهای وزارت فرهنگ و نهادهای وابسته در وزارتخانه است و ما سعی می‌کنیم در این زمینه قرارداد مخفی نداشته باشیم. دیگری تمام هزینه‌های انتشار در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عهده این وزارتخانه است. مردم حق دارند بدانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با چه کسانی ارتباط حمایتی و کاری دارد. بحث دیگر گفت‌وگوی فرهنگی و هنری است که بخشی از شعار اخیر این وزارتخانه محسوب می‌شود. دبیرخانه گفت‌وگوی فرهنگی و هنری و رسانه‌ای یکی از این اقدامات است زیرا ما گرفتار فقر گفت‌وگو هستیم. گفت‌وگو یک شعار محوری برای این دوره است.

صالحی بیان کرد:‌ تمرکززدایی دولتی و جغرافیایی در بسته 100 روزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دیده شده، به همین دلیل حضور جدی و قاطع نمایندگان صنوف در شوراهای سیاست‌گذاری در همه معاونت‌ها و سازمان‌ها و مدیریت‌های فعال وزارتخانه در دستور کار است. همچنین استفاده از مراکز استانی و شهرستانی در تصمیم‌گیری‌ها از جمله برنامه‌های این وزارتخانه است. دخیل کردن استان‌های کشور در تصمیم‌گیری‌های ملی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به برنامه ما کمک می‌کند تا اولین پایه‌ریزی‌ها را برای اتفاقات جدی‌تر جلو ببریم و نسبت به آن امیدوارتر فکر کنیم. در این یک ماه سعی شده مشورت‌گیری کنیم و تلاش کردم بیشتر بشنوم زیرا شنیدن به ما برای اداره کشور کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه در همه حوزه‌های فرهنگ و رسانه بین پنج تا هفت نفر از شاخص‌های هر حوزه را استقراء کردیم تا دوستان با آن‌ها مصاحبه‌های انفرادی انجام دهند، گفت: این کار در حوزه نقاشی و موسیقی با پنج تا شش نفر از بزرگان و انجام شده و سعی شده در حوزه‌های دیگر از جمله سینما و تجسمی با مجموعه‌ای از افراد پیشکسوت صحبت شود تا به عنوان گام اول اگر حرف خاصی دارند که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید آن را بشنود، بیان کنند. اقدام دیگری که در این یک ماه انجام شده انسجام‌گرایی درونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: این وزارتخانه 10 حوزه فعالیتی دارد که در هر بخش معاونت‌ها و سازمان‌هایی مشغول به کار هستند. در درون این 10 حوزه مناسبات هم‌افزایی و در سطح بالاتر انسجام فرارشته‌ای کم است. برای مثال وقتی که می‌خواهند در اقتصاد فرهنگ فعال باشند انسجام درون، میان و فراحوزه‌ای کم دارند، بگذریم که انسجام وزارت ارشاد با دیگر نهادها بحث خودش را دارد. به همین منظور نسبت به این 10 موضوع کارگروه داخلی نیز شروع به کار کرده است.

صالحی با بیان اینکه نگاه بنده این است که ماه اول را به شناسایی، تدوین و تنبیه برنامه‌ها و ماه دوم را برای استقرار معاونت‌ها، مدیریت و مجموعه‌ها که هر کدام دو رویکرد و ادله خودشان را دارند، اختصاص بدهیم، گفت: من می‌توانم افرادی را انتخاب کنم تا برنامه‌هایشان را ارائه دهند اما رویکردی که بیشتر می‌پسندم این است که بیشتر درباره بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدانم. گرچه چهار سال در معاونت فرهنگی حضور داشتم اما نیاز دارم که این وزارتخانه را بیشتر بشناسم و از مشورت دیگران برای شناخت آن استفاده کنم. اول باید برنامه‌ای که مشخص است را انتخاب کنم و سپس به سراغ این بروم که برای این برنامه چه افرادی مناسب‌تر هستند، طبیعی است که نگاه من تغییر بر رسالت نیست زیرا معتقدم نه تغییر ارزش است و نه ثبات بلکه برنامه و کارکرد ارزش است.

وی ادامه داد: شاید در این برنامه و کارکرد، افراد جدیدی بیایند و شاید هم افراد قبلی که حضور داشته‌اند و به رویکردها نزدیک هستند با انرژی تازه‌ای ادامه دهند. بنده تا این مرحله صرفا در این مسیر کار کردم و تلاش دارم صادق باشم، حرف نادرست نزنم، صداقت را فدای سیاست نکنم و با این نگاه حرکت کنم. برخی گمانه‌زنی‌هایی دارند اما تنها گمانه‌زنی محسوب می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خطاب به اهالی رسانه بیان کرد: من شما را دوستان خوب خودم می‌دانم. درست است که شما کارمند وزارت ارشاد نیستید اما به نحوی اکتشاف شما مکمل قاطع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است./856/ ۲۰۱

 

ارسال نظرات