بازسازی خانه جاسوس انگلیس توسط مقامات سعودی
دولت سعودی در نظر دارد خانه جاسوس انگلیسی را بازسازی کند؛ این در حالی است که در مقابل بازسازی قبور بقیع این دولت مقاومت میکند.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، مقامات سعودی منزل افسر اطلاعاتی انگلیس، معروف به «لورنس عربستان» را که نقش مهمی در تجزیه کشورهای عربی و اشغال فلسطین توسط صهیونیستها داشت، بازسازی میکنند.
روزنامه «تلگراف» انگلیس نوشت که عربستان سعودی تصمیم دارد خانه «لورنس عربستان» یا «لورنس عرب»، افسر جاسوس انگلیس را با هدف «جذب توریست» بازسازی کند.
خانه «توماس ادوارد لورنس» که در بین عربها به «لورنس عرب» معروف است، در بندر «یَنبُع» واقع در غرب عربستان و در ساحل دریای سرخ قرار دارد. این افسر اطلاعاتی انگلیس در جریان جنگ جهانی دوم توانست با متحد کردن قبایل عرب در حجاز و شبه جزیره عربستان، عربها را علیه ترکهای عثمانی تحریک کرد و شبه جزیره عرب را از عثمانی جدا کند. تلاشها و اقدامات لورنس عربستان نقش مهمی در تجزیه عثمانی و شکلگیری کشورهای عرب در شمال شبه جزیره و اشغال فلسطین به دست صهیونیستها داشته است.
احمد المحتوت، شهرداری ینبع گفت که مقرر شده تا پایان سال میلادی جاری منزل این افسر اطلاعاتی انگلیسی برای بازدید گردشگران، آنهم از کشورهای غربی آماده شود. او با بیان اینکه مرحله نخست ترمیم و بازسازی خانه لورنس عربستان به پایان رسیده، اظهار داشت که این خانه دارای ارزش تاریخی است و بسیاری از گردشگران خارجی بهدنبال بازدید از خانه «افسر اطلاعاتی بریتانیا» هستند.
لورنس عربستان در سال 1916 با کمک قبایل عرب و تجهیزات انگلیس، توانست نیروهای عثمانی را از این منطقه خارج کند و تا خلیج عقبه در نزدیک فلسطین اشغالی عقب براند. انتشار بازسازی خانه لورنس عربستان واکنش منفی کاربران عرب در فضای مجازی را در پی داشته است. مخالفان این اقدام، از اینکه عربستان سعودی خانه «استعمار کننده» آنها را بازسازی میکند، انتقاد کردند.
برخی از تحلیلگران، تنش بین عربستان سعودی و ترکیه را در اتخاذ چنین تصمیمی تأثیرگذار دانسته و گفتهاند که عربستان سعودی بهدنبال خشمگین کردن ترکیه است. دو سال پیش نیز عربستان سعودی و مقامات اماراتی، نیروهای عثمانی و والی عثمانی مدینه «فخری پاشا» را که در برابر حمله قوای انگلیس و وهابی به مدینه منوره مقاومت کرده بود، اشغالگر خطاب کردند. حملات رسانهای سعودی و اماراتی به ترکیه بعد از ماجرای ترور «جمال خاشقچی»، روزنامهنگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول و عدم همکاری ترکیه برای سرپوش گذاشتن بر این ترور بیشتر شده است.
این در حالی است که دولت سعودی بیتوجهی به بازسازی قبور بقیع را در سیاست خود دارد از اینرو انتقادات فعالان رسانهای را برانگیخته است.
نویسندگان، روزنامهنگاران و وبلاگنویسان در شبکههای ارتباط اجتماعی رفتار و برخورد ضد و نقیض آل سعود نسبت به آثار اسلامی و بناهای تاریخی را محکوم کردند؛ زیرا مقامات سعودی به این آثار اسلامی که بیانگر هویت عربستان در دوره صدر اسلام و پس از آن است، توجهی ندارند.
این رفتار مسؤولان عربستان در حالی است که شاهد تخریب آثار متعلق به پیامبر اکرم (ص) و قبور بقیع از سوی جریانهای تکفیری هستیم و برای بازسازی آثار اسلامی که در میان مسلمانان از ارزش بسیاری برخوردار است، قدمی برنمیدارند؛ اما بهجای آن به آثار غیر اسلامی، از جمله منزل «توماس ادوارد» معروف به «لورنس عرب» افسر انگلیسی پرداختهاند./د102/ف
ارسال نظرات